Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Bhumibol Adulyadejn syntymäpäivä

Oli tarkoitus lahtea jo päivaa ennen kunkun synttareita, mutta sain kutsun Joyn siskolle juhlimaan. Tarjolla oli simpukoita, raakoja katkarapuja tulisessa salaatissa ja olutta. Sapuska oli todella tulista ja nain ollen myos todella hyvaa. Minulle tarjouduttiin tekemaan myos miedompi annos, mutta tasta tietenkin kieltaydyin. Illalla lahdimme katsomaan thainyrkkeilya, joka oli syntymapaivien kunniaksi ilmainen kaikille. Paasimme kylla niin myohaan liikkeelle, etta naimme vain puolikkaan aikuisten ottelun ja yhden lasten ottelun. Takaisin Haad Riniin paastyani hieman ihmettelin miksi rannasta ei kuulu jumputusta ja sain kuulla, etta ranta hiljenee kahtena paivana vuodessa, kuninkaan ja kuningattaren syntymapaivina.




Toivon todella kuninkaalle pitkaa ikaa, silla han on se joka pitaa Thaimaata kasassa, punaisten ja keltaisten taistellessa vallasta. Lisaksi hanen poikansa on hulttio, josta ei koskaan tule kuningasta ja suosittu prinsessa Sirindhorn taas on nainen, joten hän ei tule kysymykseen. Nain ollen kuninkaan kuoleman jalkeen Thaimaa voi ajautua jopa lahelle sisallissotaa. Tata tilaisuutta tulevat kayttamaan hyvakseen ainakin etelan muslimikapinalliset, jotka jo nyt rajayttelevat pommeja viikottain. Myos Kambodza voi nahda tuolloin tilaisuutensa rajakiistassa, joka kiristaa maiden valeja ja on aiheuttanut rajakahakoita, joissa on kuollut muutamia sotilaita.

5 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Onko se ihan perustuslaissa, ettei nainen voi periä valtaa?

Tuukka kirjoitti...

En nyt tarkistamaan rupia, mutta on varmasti. Eikö Ruotsikin vasta vähänaikaa sitten muuttanut lakia? Tää on kuitenkin huomattavasti vanhoillisempi, mieskeskeinen maa.

Vesa kirjoitti...

Toivottavasti siihen tulee kansan painostuksesta muutos :/

mutteri kirjoitti...

Ruotsissa oli laki, että poika perii kruunun mutta kun honattiin, että tyttö synty ensin, sitä muutettiin.
Prinssi ehti olla vain vähän aikaa kruununperijä. Kyllä siitä täytyy olla about enemmän kuin sun ikäs aikaa! Kumpikohan siellä on vanhempi?

Tuukka kirjoitti...

prinssi on vanhempi näistä kahdesta, toinen tytär on vanhin. http://fi.wikipedia.org/wiki/Bhumibol_Adulyadej