Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Phatthalung

Nakhonissa menin rautatieasemalle ja selitin myyjälle, että haluan 3. luokan lipun Phatthalungiin. Myyjä nyökytteli päätään ja ilmoitti hinnaksi 66b. Maksoin, otin lipun ja menin odottamaan junaa. Vähän aikaa istuskeltuani kaivoin lipun esiin ja tajusin saaneeni 3 lippua. Palasin myyjän luokse ja näytin, että tarvin vain yhden lipun, hän katsoi minua vähän ihmeissään, mutta otti liput ja antoi takaisin 44b. Myyjä oli tietenkin tajunnut, että haluan 3 lippua, eihän paikallisjunissa taida ollakkaan muita, kuin kolmannen luokan paikkoja.

Phatthalungia etelämmäs ei kannata mennä, jos on vähänkin huolestunut pommeista. Mitä olen uutisia katsonut, niin joka päivä näyttää jysähtävän jossain kaupungissa. Lisäksi syvässä etelässä tulvii. Phatthalung on pienempi, kuin Nakhon ja muistuttaa jopa Isaania ystävällisyydessään. Netissä varoiteltiin, että täällä ei puhuta englantia, mutta kyllä useimmat myyjät ainakin muutaman sanan osaa. Se on tietenkin mihin vertaa, rysiin verrattuna englanninkielentaito on olematon, mutta esimerkiksi Kalasiniin verrattuna loistava. Muslimien vähyys on yllättänyt, sillä luulin, että etelään siirryttäessä heidän määränsä lisääntyy, täällä huivitettuja naisia on kuitenkin huomattavasti vähemmän, kuin Nakhonissa. Matkalla tänne näin toisen paikallisjunan joka oli täynnä lapsia ja jokaisella tytöllä oli huivi päässä, joten paikalliset erot ovat ilmeisesti suuria.

Mitä olen paikallisten kanssa jutellut (Lähinnä Phanganilla), niin etelä on vaarallisempi paikka, kuin Isaan tai pohjoinen. Rahaa on kuulemma enemmän ja ihmiset sen myötä ahneempia, monet omistavat aseen ja murhia tapahtuu enemmän. Nakhonissa kuulin aseen laukauksia ulkoa, keskiyön jälkeen. Ensimmäisen pamauksen epäilin kuuluneen autosta tai vastaavasta, mutta seuraavat kolme vakuuttivat minut aseesta. Lisäksi jonkinajan päästä kuulunut vihainen huuto ja raudan kilahdukset viittasivat jonkinlaiseen välien selvittelyyn. Asiaa en tietenkään lähtenyt tarkistamaan, vaan menin hieman jännittyneenä nukkumaan. Nakhonissa kaupat sulkivat todella aikaisin ja kaupunki hiljeni muutenkin jo kymmenen aikaan.


Juna pysähtyi monta kertaa väistämään kaukojunia, joten matka kesti kolmen tunnin sijaan neljä.


Yhdellä pysähdyksellä bongasin käärmeen.


Juna pysähtyi kaikkein pienimmillekkin asemille.


Voittaa sipsit leffaa katsellessa. Levystä taitetaan pieni pala, kastetaan makeaan chilikastikkeeseen ja nautitaan. 5b/kpl


Tein kävelykierroksen kaupungille ja löysin päivätorin. Ostin muutaman lihatikun ja papayasalaatin. Salaattia tehdessään myyjä näytti 3 chiliä, korotin määrän tusinaan, jolloin myyjä näytti hämmästyneen iloisena peukkua. Samalla kojulla olleet vanhemmat muorit näyttivät, että salaatti on todella tulista, minä nyökyttelin hymyillen päätä ja sain naiset innostumaan. Ainoastaan yksi nainen puhui hieman englantia joten kommunikointi oli hieman haastavaa, he koittivat opettaa minulle thaita, tai etelän kieltä se taitaa täällä olla, sekä kyselivät mihin olen menossa ja mistä olen. Sillä, että pystyy syömään tulista ruokaa saa paljon kunnioitusta paikallisilta. Aivan kuten äijäporukka hyväksyy joukkoon, kun kulauttaa alas lasillisen heidän tarjoamaa pontikkaa. Salaatin tulisuus oli juuri sopivasti äärirajoilla, joten pitää vierailla kojulla jatkossakin.

4 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

On kyllä kuvat kuin tekstikin, vähän pelottavaa. Onneksi olet jo kokenut matkailija ja osaat arvioida tilanteet, etkä ole sinisilmäinen! Se levy jäis kyllä nauttimatta, ihan karmeen näköstä!!! Tekis mieli laittaa kuvia kinkusta, porosta, lohesta. Mutta niinhän se on että maassa maan tavalla ja matkailu avartaa.

Tuukka kirjoitti...

Joulu on ainoa aika jolloin kaipaan suomalaista sapuskaa... kinkkua, lohikakkua, graavilohta, rosollia, laatikoita... nam nam

Siina kirjoitti...

Tuosahan oli kokonaisia kuorellisia katkarapuja, ei voi olla kovin kiva syyä.

Tuukka kirjoitti...

Nuo on sen verran pieniä, että kiva oli syyä :)