Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

lauantai 7. tammikuuta 2023

Souq Al Zal

 

Historiallisen keskustan kolmas kohde oli Souq Al Zal. Täältä sai Riadin parasta kahvia. Todella vahvaa ja mausteista, muualla maistamani oli aika pliisua. 2,5€/kuppi.

Saudien talvitakkeja. Täällä oli päivällä vain 15 astetta lämmintä ja vuorilla on luntakin. 

Historialliselle alueelle en jäänyt syömään, vaan suuntasin sivummalle. Pian huomasin, että jostain kannetaan pinoittain todella herkullisen näköisiä leipiä. Seurasin lähteelle ja istahdin pöytään. Yhteistä kieltä tarjoilijan kanssa ei ollut ja viereisen miehen annos näytti hyvältä, joten pyysin saman annoksen. Tarjoilija selkeästi ymmärsi, mutta jokin vaivasi ja hän etsi englantia puhuvan miehen paikalle. Tämä selitti, että mies syö vegeannosta.

Sopi mainiosti, vain 2€ koko annos kahdella leivällä. Kyseessä taisi olla pakistanilainen ravintola, vähän intialaisen kaltaista, muttei tulista. Pidin seinällä ollesta tekstistä: The wasters were brothers of the devils, So please dont waste food.
Leluautojen korjaamo. Noita ilman maskia et ole tervetullut lappuja on lähes kaikissa ovissa, mutta lähes kukaan ei käytä maskia. Ehkä lappuja ei ole vielä viitsitty raaputtaa pois.

Riadilaista katutaidetta

Todella upea vesitorni. Katolla toimii ravintola, jonka annokset maksoivat lähemmäs sata euroa, joten en käynyt kokeilemassa, vaikka näkymä olisi varmasti ollut hulppea.
Seuraavana päivänä satoi, joten lähdin ensimmäiseksi tutustumaan läheiseen hypermarkettiin.

Rauskuu ja monenlaista fisuu
Bisseäkin löytyi, toki alkoholitonta.
Alue oli ilmeisesti filippiiniläisten shoppailupaikka, sillä valtaosa asiakkaista oli filippiiniläisiä ja ravintolat mainostivat filippiiniläistä ruokaa. Jopa kebabpaikan seinään oli liimattu pieni filippiiniläistä ruokaa tarjolla lappu.
Olin ajatellut mennä katsomaan jalkapalloa, mutta sade jatkui ja näytti jatkuvan koko illan, joten otin taksin ja lähdin elokuviin. Pakistanilainen taksikuski kertoi, että oli ollut saudeissa vasta muutaman kuukauden. Kuskin pätevyys varmistettiin muutaman viikon kurssilla ja loppukokeella, tietenkin myös arabiaa pitää osata. Pakistan on hänen mukaansa täysin turvallinen ja siellä käy paljon turisteja. Nousi to go listalla.
Uusi Avatar 3D:nä oli visuaalisesti loistava, tekstitetty arabiaksi. Kannattaa käydä katsomassa nimenomaan elokuvateatterissa, jos ei omista päheetä kotiteatterisysteemiä (12€).

Ei kommentteja: