Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

perjantai 20. tammikuuta 2023

Iboih

 Aamulla hotellin respa tilasi meille Grabilla, eli K-Aasian Uberillä kyydin satamaan. 

Lähdettiin muka hyvissä ajoin hotellilta seitsemältä, mutta lipunostojonon jälkeen saatiin kiirehtiä puolijuoksua satamamiehen perässä laivaan. 
Yläkannelle ei mahtunut ja ilmastoiduissa sisätiloissa on tylsää. Onneksi löydettiin oma nurkka laivan perältä.
Kanttiini. Täältä saatiin appelsiinimehua ja kahvia.
Koitettiin bongailla matkalla delffiinejä, mutta yhtään ei nähty. Muoviroskaa sensijaan oli meri täynnä. Nuo valkoiset pisteet eivät ole likaa linssissä, vaan isoa muoviroskaa. Voitte vain kuvitella miltä näytti livenä.
Reilu kaksi tuntia ja oltiin Wehillä.
Satamasta matka jatkui sivuvaunullisella moottoripyörällä noin kolmekymmentä kilometriä Iboih rannalle (8€). Pyydettiin hyvin rauhallista kyytiä ja kuski teki työtä käskettyä. Ansaitsi hyvän juomarahan. 
Ranta johon tytöt jäivät lounaalle ja minä lähdin etsimään majapaikkaa pariksi viikoksi.
Rannan paras mesta oli Olala.
Parvekkeelta näkyi upean maiseman lisäksi apinoita.
Tinkasin parhaan ja melkein parhaan mökin yhteishintaan 29€/yö. Otetaan nyt loman kannalta.
Minä en lopulta ollut täysin tyytyväinen omaani, joten vaihdoin viiden päivän jälkeen rantaan. Nyt ei ollut puita pilaamassa näkymää ja hintakin pysyi pienen väännön jälkeen samana.
Tätä kirjoittaessa tutkin kalakirjaa, mutten ole ihan varma mitä syötiin. Grouperiin päädyin?
Hyvää oli. Tästä sataman vieressä sijainneesta ravintolasta muodostui vakkari illallispaikkamme. Kalat maksoivat 10-20 euroa salaatilla ja kolmella riisiannoksella. Mehut olivat 1,5€/kpl. Tuo suklaalla koristeltu juoma on avokadomehu, joka on noussut aikuisten suosikiksi. Inkalle maistuu appelsiinimehu.
Ravintolasta voi katsella kaloja ja välillä jopa rauskuja rantavedessä. Ruoantähteet heitetään mereen, mikä houkuttelee paikalle katseltavaa. Omaa pöytää ei kannata silti jättää tyhjilleen, sillä ravintolan kissapopulaatio on suuri.
Toinen vakkarimme on tämä leikkipuistorannassa sijaitseva kahvila, josta saa erinomaisia hampurilaisia. Myös nuudeliannokset, paistettu riisi ja curryt ovat ihan ok.
Mutta kahvi on se juttu. Acehilaisista pavuista tehtyä espressoa ja cappuccinoa. Niiiin hyvää. tuplaespresso 1,5€, cappuccino maksaa saman verran.
Tässä paikallinen erikoisuus sanger. Pohjalla kondensoitua maitoa ja päällä espresso, sekoitetaan ennen nauttimista. Toimii erinomaisesti jälkiruokakahvina. Hinta 15000r eli yksi euro.

Leikkipuistoranta ei varmaan ole tämän iboihin kakkosrannan virallinen nimi, mutta meille se on sitä.

Näillä nuorilla kanoilla on kova hinku majapaikkamme ravintolaan. Jokunen kuukausi vielä, maltti on valttia. 

Työntekijät ovat käsittääkseni sukua omistajalle. Töitä on joka ikinen päivä 8.00-21.30, paitsi hyvin ansaitulla vuosilomalla, joka kestää kuukauden.

Paikan käsitys tacosta. Ihan ok välipalapasteija (2€). Vesipuollon saa täytettyä 30 sentillä. 
Viime kerrasta tuttu mama on jäänyt eläkkeelle, mutta hänen tyttärensä kuulemma jatkaa toimintaa. Nyt paikka on näyttänyt olevan kiinni.

Ei kommentteja: