Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Dahab

Ensimmäisenä kehutaan aamiainen, oli tarkoitus käydä kaikki läpi, mutta jämähdin egyptiläiseen. Tähän kuuluu lisäksi kahvi, nescafe tai turkkilainen, valintani on ollut turkkilainen.

Ravintola on kivasti rannassa.

Hotelli ja sukelluskeskus ravintolalta kuvattuna. Suurimmaksi osaksi aika on mennytkin sukelluksilla.

Dahabin kartta. Penguin hotelli sijaitsee Mashrabassa. Oikealla pohjoinen.

Iltapäivisin/iltaisin olen tehnyt pienen kierroksen rantabulevardilla, hiljaista on. Ravintoloissa on illalla korkeintaan pari ihmistä, lähes kaikki paikat pyörivät varmasti tappiolla. Venäläisiä ryhmiä on muutamia, onnekkaita ovat ne hotellit, jotka ovat heidät saaneet. Bulevardin loppupää (lighthouse) näyttää olevan venäläisten suosiossa, kylteissä teksti on venäjäksi isommalla, muualla englanti on valtakieli.

Parin myyjän kanssa olen jutellut Egyptin tilanteesta ja varsinkin Dahabin tilanteesta. Turistit ovat kaikonneet, vaikka täällä ei ole ollut mitään ongelmia. Ongelmat ovat Kairossa ja isoissa kaupungeissa, Siinain rannikko elää turismista ja täällä ei ole syytä mellakointiin, politikoikoon muualla. Taban pommi-isku oli erittäin valitettava, mutta Siinailla terrorismin vaara on ollut olemassa jo vuosikymmeniä ja Taba on kaukana täältä. 2006 pommit räjähtelivät täällä ja 23 ihmistä kuoli, näistä 3 ulkomaalaisia. Uhkaan on suhtauduttava vakavasti, mutta riski on häviävän pieni ja nykyään oikeastaan missä päin tahansa voi räjähtää, jopa lintukodossamme ja on räjähtänytkin, vaikka aseet ovatkin laulaneet useimmiten. Myös tiedotusvälineitä kritisoidaan, Egyptin kriisiä kuulemma liioitellaan ja uutisissa käytetään vanhoja videoita. Kun uusi presidentti saadaan valittua tilanne kuulemma rauhoittuu. Kuinka moni paikka menee konkurssiin ennen kuin turistit palaavat, sitä ei tiedä kukaan. Paljon liikkeitä on jo nyt kiinni ja monet miettivät mihin siirtyä tai mitä tehdä ennen kuin rahat loppuvat, varattomana on paha aloittaa bisnestä missään.

Kevennetäänpä apteekkikuvalla, mitäpä muuta mies vois tarvita...

Katunäkymää hyvästä falafelpaikasta.

Herkkulautanen (20Ep).

Egyptiläisen pizzan testasin, pohja hyvin erilainen, kuin normaalisti, oikein maittava lätty (26Ep).

Tieteen nimissä piti testata italialaisittainkin tehty samassa paikassa, samoilla täytteillä. Egyptiläinen oli huomattavasti parempi, tässä juusto mauttomampi ja pohjakin huonompi. hinta sama. Voitaneen siis julistaa egyptiläinen pizza italialaista paremmaksi.

Nakit sopivat huonosti pizzaan, mutta onneksi täällä on paljon kissoja, joille nakitkin maistuvat.

Tagen meat with vegetable, rice, soup, salad and bread 30Ep. Hyvää oli tämäkin, vaikka vähän liian hennosti maustettua.

Parina iltana olen käynyt Funny Mummyssa oluella ja shishalla. Olut 12Ep ja shisha 5Ep.

Hotellin katolla, vastarannalla näkyy Saudi-arabia, yksi harvoista maista maailmassa, joka ei myönnä turistiviisumeita. Vois olla hyvät dyykit sielläkin...

Toisessa suunnassa vuoret, keskiviikkoon asti sukellan. Sen jälkeen vois lähteä kattomaan onko tullu uusia käskyjä Siinainvuorelle...

1 kommentti:

Siina kirjoitti...

Kisulit <3