Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

torstai 20. maaliskuuta 2014

Egyptiin

Lento Kairoon oli puolityhjä ja luulin jo saavani koko penkkirivin omakseni, mutta sitten yksi mies vaihtoi samaan riviin.

Ruoka tarjoiltiin nopeasti lähdön jälkeen ja leffana pyöri Stallonen ja iso Arskan vankilapakoleffa, jonka kesken nukahdin, heräten sopivasti kello kolmen keksi ja virvoke tarjoiluun. Neljän jälkeen oltiin perillä. Kairossa taas jännästi pankista viisumia ostamaan (15$) ja immigrationin kautta jatkolennolle Sharm El Sheikhiin. Vaihtoaika oli vain tunnin, joten melkein sai kävellä koneesta koneeseen.

Tämä lento kesti vain tunnin, joten melkoisella kiireellä piti jakaa virvokkeet, minun rivini jäi ilman, mutta kärryn paluumatkalla sain kahvin ja trippimehun joka kirjaimellisesti tippui syliini. Perillä Sharmissa rinkkaani ei näkynyt, ensimmäinen kerta, piti tämänkin joskus sattua. Odottaessani yksin linjalla virkailija tuli kysymään enkö löydä laukkuani ja kertoi, että vaihto on ollut niin lyhyt, että rinkka ei ole ehtinyt mukaan, mutta saapuu parin tunnin päästä seuraavalla koneella, päätin jäädä odottamaan. Menin pois laukkujenhakupaikasta aulaan etsimään rahaautomaattia, jonka löysinkin muutaman neuvomiskerran jälkeen, ulkomailta saapuvien terminaalista immigrationin edestä, jonne vartija päästi minut. Vilautin viisumia palatessa ja kaikki oli ok.

Seuraavaksi kävin ostamassa egyptiläisen simin. 18Ep maksoi kortti, 60Ep:lla sai 4,5Gigaa dataa, datan loppumisenkin jälkeen kuulemma toimii samaan hintaan, mutta on vain hitaampi. Numero on +201024932704. Uudella hienolla netillä katsoin saapuvat ja totesin, että yhdeksältä saapuu Egyptairin kone, mutta Alexandriasta, Kairon kone tulee vasta puoli kahdeltatoista, jos näin on, en jää odottamaan, toimittakoon Dahabiin. Koitin palata laukkujenhakupaikkaan kyselemään, mutta minut käännytettiin tylysti, sen verran sain selitettyä, että nuorempi mies tuli sanomaan, että laukku kyllä saapuu yhdeksältä, istut odottamaan ja hän tuo sen, näin tapahtuikin. Hymyilytti taas, vaikkakin väsytti jo aikalailla.

Rinkkaa taas kantokuntoon laittaessa taksikuski tuli kyselemään tarvinko kyytiä, hän on menossa juuri Dahabiin, jonne kerroin olevani menossa. Kysyin paljonko kyyti maksaa ja hän kertoi, että ei paljoa vain kahdeksankymppiä. Sen verran vähän luotan näihin kavereihin, että kysyin mitä valuuttaa, vastaus oli euroa ja jotain mutinaa egyptin punnista. Kerroin meneväni bussilla. Lentokenttätaksejen kanssa en jaksanut vääntää, joten kävelin tien varteen ja pysäytin normitaksin. Pyynti bussiasemalle oli 50Ep, mutta hyvin nopeasti hinta tippui 30Epuntaan, johon olin tyytyväinen, 1€ on melkein 10 Epuntaa. Matkalla kyselin onko Sharmissa paljon väkeä, sillä olin nähnyt kahdessa tunnissa neljä täyttä lentokoneellista venäläisiä pakettimatkalaisia saapuvan, kuulemma aika normaalimäärä väkeä on. Tämä käänsi vaakakuppia siihen, että olen Dahabissa molemmat viikot.

Taksikuski kertoi, että busseja ei enää mene, en uskonut. Asemalla olin tavallaan oikeassa, bussi menee, mutta vasta kuuden tunnin kuluttua. Miettiessäni taksikuski lähti, mutta aloin keskustella yhden beduiinin kanssa, joka tarjosi kyytiä 200Epunnalla. 150Ep:kin oli minulle liikaa, mutta kun hänen englantia puhumaton vanhempi kolleegansa tarjoutui viemään minut 100 Epunnalla suostuin, 10€ 80 kilometrin matkasta ei ole niin paljon, että venailisin mielummin bussia ja säästäisin muutaman euron, lomallahan tässä ollaan.

Nelikaistainen moottoritie oli remontissa, joten välillä ajeltiin oikealla puolella ja välillä vasemmalla, ihan selkeää ei ollut kummallekkaan meistä missä olisi kuulunut milloinkin ajaa. Sharmista lähdettäessä oli tiesulku, jossa poliisit halusivat nähdä passini ja tietää mihin olen menossa, toisella tiesululla oltiin kiinnostuneimpia kuskista, mutta hänelläkin oli paperit kunnossa. Dahabin risteyksessä oli konekiväärikin asemissa, täällä tarkistettiin molempien paperit ja syynättiin auto, tietenkin koska oltiin saapumassa eikä lähtemässä, niin kiinnosti enemmän. Hyvin näyttävät turvaavan teitä.

Dahabissa kuskillani ei ollut hajuakaan missä alue on minne haluan, mutta ohjasin meidät oikeaan paikkaan gepsillä. Juuri kun pyysin kuskia ajamaan sivuun edessä oli poliisien tarkastuspiste. Pysähdyksemme juuri ennen poliiseja tietenkin herätti epäilyksen ja taas syynättiin papereita, ymmärsin tilanteen ja sanoin, että pyysin jäädä tähän ja etsin hotellin kävellen. Poliisi käski etsimään autolla. En jäänyt keskustelemaan, vaan mutkan taakse päästyämme pyysin pysäyttämään, kuski heitti iloiset yläfemmat, kun olin ymmärtänyt kuinka kuuluu toimia. Halusin etsiä kävellen koska se on kätevämpää, hotellialue ei ole iso.

Hyvin pian löysin etsimäni Penguin villagen. Kerroin asustavani viikon ja sukeltavani ainakin kymmenen kertaa, respa ohjasi minut divecentterin puolelle. Täällä olikin erittäin mukava paikallinen nainen, jolta sain tarjouksen. 180€ 10 sukellusta, sisältäen kaiken (varusteet jne.) ja 5 päivää dormissa ilmaiseksi. Dormi on todennäköisesti lähes tyhjä, mutta kysyin mitä maksaisi oma huone. Hän kertoi, että voisin saada sen 40 Epunnalla. Tähän neuvottelin vielä kymmenellä lisä Epunnalla aamiaisen, joten viikon oleskelu kymmenellä sukelluksella ja aamiaisilla tuli maksamaan n. 215€. Oikein hyvä diili, ei ollut tarvetta lähteä enempää tinkimään tai kilpailuttamaan. Täällä on hyvin vähän porukkaa, joten saa nähdä mille paikoille pääsen. Kaukokohteet vaativat pari lisäsukeltajaa, mutta lähelläkin on paljon hyviä paikkoja. Muutaman kerran viikossa järjestetään kootusti matkoja Thistlegormille/Ras Mohammedille, jos Dahabista löytyy auton täydeltä väkeä. Tällaiselle 3 sukelluksen reissulle on tarkoitus kymmenen jo sovitun sukelluksen lisäksi osallistua, kunhan sellainen toteutuu (95€).

Tässä huoneeni. Pesuhuone ulkopuolella. 150Epunnalla olisin saanut merinäköalahuoneen omalla pesuhuoneella ja parvekkeella, mutta tyydyin tähän.

Iltapäivällä piti käydä juomassa vahvat turkkilaiset kahvit, jotta pysyy hereillä iltaan.

"The yum yum falafel monster

(BIG BIG crazy sandwich, that has become more famous than pyramids, and seems even bigger in your hands, includes falafel, shakshoka, mousaka, salad, tahina and even spicy pepper if you want)"

Oli ihan jees... (7Ep)

(1€=9,6Ep)

2 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Egypti näyttää olevan rahan käytön kanssa edelleen simppeli maa. 2003 punta oli sama kun vanha kunnon markka ja nyt senkun nollaa siirtää! Ruokiin tuli nopiasti lisää väriä:)

Tuukka kirjoitti...

Totta ja Ruoat maistuukin paremmalta täällä :)