Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

torstai 25. syyskuuta 2014

Amsterdam

Ensimmäisenä aamuna syötiin hostellin aamiainen (2,5€) ja lähdettiin kaupungille. Yö 18 hengen dormissa meni hyvin, vaikka alkuyöstä olikin ramppaamista. Alakerrassa oli vain hostellin asiakkaille tarkoitettu baari, jossa ei tullut käytyä, kuin aamiaisella.

Amsterdamissa on paljon turisteja, osa kulkee tällaisissa oppaan johtamissa laumoissa. Aasialaisten lisäksi nuoria on paljon syntien kaupungissa.

Osa taloista on vinossa. Vaikka talot ovat vierekkäin, niin ilmeisesti molemmissa on ulkoseinä ja ohut laasti välissä.

Ulkoroskiksia ei täällä suosita, vaan jätteet jätetään kadulle. Minna oli huolissaan rottien mahdollisesta hyökkäyksestä.


Tässä unelmien auto.

Autolla ajaminen täällä ei kuitenkaan ole lempihomma kenellekkään, varsinkaan kuoma-autokuskeille. Vähän väliä nähtii tällaisia jumeja, jota piti vähän aikaa veivata, että pääsivät jatkamaan matkaa.

Pyöriä on paljon ja niille on omat kaistat, hortoilevalle turistille nämä ovat paljon vaarallisempia, kuin autot, liikkuvat nimittäin paljon lujempaa.

Kanaalin pyöristä ruoppaus käynnissä.

Anne Frankin museoon oli älytön jono, joka jatkui ainakin yhden kulman taakse. Minnalla oli etukäteen ostettu lippu (9,5€), joten hän pääsi jonon ohi. Minä en ole kirjaa lukenut, joten hommasin lipun Body Worlds näyttelyyn (16€).

Näyttely oli vielä huikeampi, kuin olin odottanut. Näyttelyssä siis opetetaan anatomiaa oikeiden ruumiiden avulla, jotka on balsamoitu, leikelty ja aseteltu haluttuun asentoon. Erittäin mielenkiintoisia hermoratoja, jänteitä ja lihaksia. Kokonaisia ihmisiä ja halkaistuja/auottuja sydämiä, maksoja keuhkoja jne... Hienoin taisi olla seksiä harrastava pariskunta, josta naisen selkä oli avattu ja esimerkiksi miehen penis näkyi naisen sisällä. Tuijottelin näyttelyä 2,5 tuntia, eli kunnes minut ajettiin ulos, kun näyttely suljettiin. Kuvia ei saanut ottaa, mutta googlen kuvahaulla löytyy, läheskään kaikki teokset eivät olleet esillä.

Riippumattokauppa. En vielä ostanut omaa, eiköhän E-Amerikasta moisia löydy...

Kukkatorilla. Paljon paljon tulppaanien sipuleita ja jotain muitakin juttuja.

Kuten hampunsiemeniä ja

Bonsaipuita.

Täältä löytyy hampunsiementen lisäksi, myös poltettavaa tai syötävää hamppua hyvin helposti ja varsinkin ydinkeskustassa kävellessä hamppu haisee lähes jatkuvasti. Coffeshopit eivät saa mainostaa myyvänsä hamppua. Cafe tarkoittaa yleensä baaria ja vain coffeshopit saavat myydä hamppua.

Myös punaisten lyhtyjen alueella käytiin kävelemässä. Olihan se melkoista nähdä (myös) länsimaisia naisia alusvaatteillaan vuokraamassa itseään näyteikkunoissa. Kuvia en ottanut.

Vessoista löytyy seksileluautomaatteja...

Sähköautonlatausparkkipaikka, näitä ei paljon näkynyt, mutta muutamia kuitenkin.

Amsterdamin suurimmalla torilla Albert Cuypilla. Iso ja paljon mielenkiintoisempi, kuin Waterloo Plein, jolla käytiin ensin.


Paikallista herkkua eli Haringia (2,5€). Raakaa silakkaa suolakurkkujen ja sipulin kera. Erittäin herkullista varsinkin tässä kojussa, maistoin myöhemmin myös paikasta jossa myytiin muutakin kalaa ja maku ei ollut yhtä hyvä.

Millastahan olisi asua veneessä keskellä kaupunkia?

The Weigh house.

4 kommenttia:

Henna kirjoitti...

Mekin oltiin siellä nahkamuseossa siihen asti että ajettiin pois. Oli toooosi mielenkiintoinen! Sitten niitä yhteystietoja heti tänne päin jahka kotiudutte Buenos Airesiin :)

Tuukka kirjoitti...

Kiitokset suositteluista, kyllä kannatti kuunnella. Nyt on numero näkösällä ja osotekki, jos haluat tulla piipahtamaan ;)

Henna kirjoitti...

Oispa ihana tulla mutta ei taida ihan viikonlopuksi olla kannattavaa :D Mutta ihana nähdä kuvia ja lukea juttuja kun nyt on jo Minttis tullut uniin ja ikävään. Aattelin tehdä itselle sellasen viikkokalenterin, josta voin laskea teidän kotiintulon viikoissa (ei niin masentava kuin päiväkalenteri, eikä niin hitaasti menevä kuin kuukausikalenteri). Ihania tangohetkiä sinne teille :D

Siina kirjoitti...

Sandaalit jalassa saanu tallustaa, ai että.

Alako kyllä ellottaan nuo kuvat kun googlasin museon. Vaikka hienoja kyllä.