Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (74) Filippiinit (58) Suomi (44) Snorklaus (42) Kiina (39) Malesia (38) Tansania (36) Egypti (33) Sukellus (32) Intia (31) Ecuador (29) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Laos (20) Galapagos (19) Maluku (19) Sri Lanka (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Sumatra (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (12) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Oman (9) Kolumbia (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

maanantai 29. syyskuuta 2014

Tango

Lauantaina juhlittiin Minnan syntymäpäivää. Argentiinalaiset kakut olivat herkullinen yllätys. Maku oli hyvä ja kakku kostea, ulkomailla olen tottunut maistelemaan aika surkeita tuotoksia.

Kumpikaan meistä ei ollut koskaan ennen nähnyt hevospooloa livenä, joten lähdettiin taas kohti Palermoa. Matkalla nähtiin tämä puettu puu.

Matsia oli ihan jännä seurata, vaikka kyllä tuo semisti menee eläinrääkkäyksen puolelle. Tuskin tuo pallo pehmeä on ja sitä lyödään aika lujaa, välillä päin hevostakin. Lisäksi törmäykset ja mailan huitaisut. Säännöistä tajuttiin sen varran, että pallo pitää saada vastustajan tolppien väliin. Välillä pelaajat vaihtoivat hevosta, ilmeisesti vauhkoontumisen takia. Koko 1,5 tunnin matsi katsottiin. La Quinta voitti Miramarin 8-7. Lopusta tuli jännä, kun Miramar nousi monen maalin takamatkalta melkein tasoihin. Sisäänpääsy oli ilmainen.

Vanhat hevoskärryt katsomon alla.

Tällä alueella harrastettiin tällaisia riviomakotitaloja.

Metrossa on usein soittajia, tämä on paras tähän asti, mikä ihmeen soitin tuo on?

Olin varannut Minnalle lahjaksi illallisen intiimistä tangoshowsta. Alkudrinkit saatuamme siirryimme tähän show/ruokailutilaan. Isäntinä oli nuori mies ja nainen, jotka tarjoilivat. Lisäksemme syömässä oli vain yksi naispari, luultavimmin äiti ja tytär. Ruoka oli loistavaa ja pääsin maistamaan suussasulavan herkullista argentinalaista pihviä. Kun show oli alkamassa paikkaan saapui myös toinen pariskunta ja yksi nainen vauvansa kanssa.

Show alkoi minulle nauramisella. Mies tuli cowboy asussa esittämään argenttiinalaista gaucho tanssia, lopetti ja pyysi minua nousemaan ylös, istui sitten paikalleni ja bändi jatkoi soittamista, cowboy näytti, että tanssihan. Minä levittelin ymmälläni käsiäni hetken, enkä todellakaan ollut saanut tarpeeksi montaa lasia punkkua, että alkaisin edes yrittämään. Toimin kai kuten pitikin ja mies jatkoi hetken päästä tanssia.

Tämän jälkeen käytiin läpi tangon historiaa, viekkaiden naisten ja köyhien tanssista koko kansan suosikiksi, tietenkin tanssien. Välillä oli lyhyitä välispiikkejä englanniksi.

Show oli upea ja tanssijat mielettömän taitavia. Shown jälkeen pidettiin lyhyt tanssikurssi, jonka aikana saatiin askelet menemään jopa oikein, pidin tästä enemmän kuin esimerkiksi salsasta. Miehen perusaskeleet ovat yllättävän helpot, miehen tehtävä onkin kuulemma vain antaa naiselle mahdollisuus loistaa. Opetuksen jälkeen kiitettiin upeasta illasta ja ajeltiin taksilla Palermosta takaisin San Telmoon (100p).

Jatkoille mentiin hotellimme vieressä olevalle plaza Dorregolle. Pian musiikki vei meidät sisään ja jäätiin kuuntelemaan tätä paikallisen naisen mukaan uudenlaista argenttiinalaista musiikkia, tango oli hänen mielestä menneisyyttä. Aika normi kitaraballaadeja mun mielestä, hyviä toki. Laskussa yllätti muutaman kympin esiintyjälisä, joka oli ilmeisesti normaalia, sillä se veloitettiin seuraavassakin paikassa, johon jatkettiin, kun täällä lopetettiin soitanta.

Toisessa baarissa esiintyi jenkkirokkari joka myöskin veti hyvin, täällä tyhjennettiin 1,5 litran sangriakannu (120p), jonka jälkeen oli aika mennä nukkumaan.

Seuraavana päivänä nukuttiin puoli kolmeen, joka ensin harmitti. Mutta todettuamme, että päivän oli satanut ei myöhään nukkuminen harmittanut, vaikka hotellimme viereen oli avattu isot sunnuntaimarkkinat. Tangoa ei nähty ohikulkiessamme, vaikka esityksiä piti päivän mittaan olla.

Kojuissa oli kaikkea mitä torilla yleensäkin on ja lisäksi paljon antiikkia. Ruokapaikaksi valittiin pizzeeria, jossa yritettiin tilata kahta pizzaa. Mies ei kuitenkaan ottanut tilaustamme vastaan, vaan kertoi, että pizzat ovat niin isoja, ettemme jaksaisi syödä kahta, vaan on parempi ottaa yksi puoliksi. En ottanut haastetta vastaan vaan tilattiin yksi pizza puoliksi (117p).

Pizza oli kieltämättä iso ja hyvä, kiviuunissa paistettu, ei toki Oulun känkkyjä voittanut. Jälkiruoaksi hain palan herkullista täytekakkua 20 pesolla.

Illalla plaza Dorregolta oli purettu kojut pois ja aukiolla tanssittiin muunmuassa tangoa. Vaikka askeleet ovatkin eilisen illan ansiosta hallussa, päätettiin pysyä katsojan roolissa. Toisella puolella aukiota meni tietä pitkin ohi jonkinlainen sambakulkue, jossa tanssittiin ja rummutettiin kovaa, luultiin ensin mielenosoitukseksi.

1€=19p

5 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Mukavan näköinen synttäripäivä. Näyttää siltä että oli tyyliä muttei kyllä jäykkää sellaista. Kuis jalkasi kesti?
Minen musiikista paljon ymmärrä, mutta onko tuo joku harppu?

Tartsa-emo kirjoitti...

Onpa ollut loistokas, tapahtumarikas päivä siellä. Soitin on harppu, ei konserttiharppu, vaan pienempi,varsinkin paragualaisissa biiseissä ja vanhoissa lattarisävelmissä käytetty soitin. Kaikenlaista soitinta olen joukkoliikennevälineissä nähnyt mutta en koskaan harppua. . ja kauniistipa oli puu puettu.

Tuukka kirjoitti...

Harpuksi mekin katottiin, mutta toi kaikukoppa vähän hämäs, kuten myös kitaramainen ääni, mutta harppu siis. Jalka voi samoin kuin aikaisemmin, melko kipeä, mutta pystyy kävelemään.

Siina kirjoitti...

Neulegraffiteja on Suomessakin, mutta noin isoja näkee harvoin. :)

Mää nään sieluni silmin sut sielä kieltäytymästä tanssista! Ois kyllä itellekin puna levinny kasvoille. Nää oot kyllä varmasti helppo kohde tuommosiin, iso mies hoksataan helposti. Muistakaa ottaa hotellihuoneissa harjotustansseja, keväällä ootte jo ihan konkareita!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea Minnalle vielä näin jälkikäteen Riihimäeltä ja mukavaa reissun jatkoa ! t.Pekka ,Jukka ja Remu