Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

torstai 22. huhtikuuta 2010

Jinghong



Tengchongista jouduin palaamaan Baoshaan, silla suoria busseja Jinghongiin ei mennyt. 50km ennen Baoshania bussista alkoi havita tehot ja matakanteko hidastui merkittavasti, silla kuskin piti jatkuvasti pysahtya ja kaynnistaa moottori uudelleen. Hyvalla pysahdyspaikalla kuski kuitenkin saati moottorista jotain ja taman jalkeen paastiinkin Baoshaniin suht normaalisti. Baoshanista lahti ilta kuudelta sleepperi Jinghongiin, johon ostin lipun 212 Yuanilla. Linja-autoasemalla huomasin eraan tyton vilkuilevan minua ja hymyiltyani hanelle takaisin han uskaltautui juttusille. Tytto puhui kohtuu hyvaa englantia, mutta pahoitteli jatkuvasti. Lisaksi hanta jannitti niin, etta han lahes tarisi. Hienoa kuitenkin, etta han uskaltautui juttelemaan, vaikka hanen bussinsa lahtikin jo 15 minuutin jalkeen. Huomasin, etta useat paikalliset vilkuilivat meita jatkuvasti uteliaina. Kyllahan minua normaalistikin vilkuillaan naissa vahemman turistisoituneissa paikoissa, mutta nyt taisi ihmetyksen aiheena olla paikallinen tytto joka osasi puhua muukalaiselle.


Sleepperi sisalta.

Mun punkka oli aivan takaa ja hyvana puolena tilaa vasemmalla, joten sain repun viereeni. Huonona puolena olivat toyssyt. Takana toyssyt tuntuvat aina enemman ja hypyt joissa koko mies nousee ilmaan eivat ole uutta, mutta makuuasennossa ne tuntuvat huomattavasti enemman. Alussa mietin ettei tule nukuttua yhtaan, mutta tie meni pienemmaksi ja mutkikkaammaksi, joten toyssyt eivat muutaman tunnin jalkeen lennattaneet enaa ilmaan, sen sijaan oli mukava katsella sangysta ohi lipuvia kiinalaisia kaupunkeja. Nukuttua tuli reilut kuusi tuntia kunnes tuli taas valoisaa ja aloin taas katsella maisemia ja valilla luin kirjaa. Veden tankkaustauolla (busseihin tankataan taalla pain vetta muutaman tunnin valein) ostin muutaman kananmunan ja keltaisia vadelmia. Olimme lopulta perilla Jinghongissa 19 tunnin bussimatkan jalkeen, sleeperbussit ovat kuitenkin parhaita matkustamiseen, joten tama elamani tahan mennessa pisin bussimatka ei tuntut edes pahalta, toki mukavaa oli olla perilla, varsinkin kun olin palannut tropiikkiin ja lamminta oli varmasti yli 30.

Jinghongissa lahdin suunnistamaan etelaan noodelisopan kautta (kiinalaisilla on outo tapa jattaa liemi juomatta, mutta kylla mina olen sen juonut vaikka lautasen reunasta, jos lusikkaa ei ole loytynyt, liemihan on paras osa sopasta), etsimaan hotellia jossa on telkkari ja jossa nakyy CCTV5, silla edessa oli F1-viikonloppu ja en ole talla kaudella nahnyt viela yhtaan osakilpailua, joten nyt oli korkea aika. Lijiangissa luulin nakevani, mutta kiinalaiset olivat sita mielta, etta snookkeri menee formuloiden edelle, joten jai nakematta, nyt kisa oli kuitenkin Shanghaissa, joten sen taytyi nakya urheilukanavalta. Aika-ajot alkoivat juuri sopivasti ja huomasin olevani enemman pihalla tasta maailmata, kuin vuosikausiin, niin paljon uusia talleja ja kuskeja, myoskin saannot olivat uudistuneet.

Illalla koitin suunnistaa clubille jonka loysin LP:sta ja pitkan harhailevan kavelymatkan jalkeen loysin lopulta clubin, josta en ole varma oliko se se mita LP suositteli, mutta meno naytti hyvalta, pelkkia kiinalaisia. Meninkin baaritiskille ja tilasin oluen. Hinta oli melko suolainen 30Y, mutta clubi vaikutti hyvalta joten paatin jaada. Vahan aikaa yksin istuskeltuani kiinalaiset nuoret kutsuivat minut poytaansa ja vaikka yhteista kielta ei ollutkaan meno oli hyva. Kavimme valilla tanssimassa ja aina kun lasini meinasi tyhjentya uutta olutta kaadettiin taytteeksi. Kun poydan oluet alkoivat loppua annoin 100 yuania yhdelle uusista tuttavista ja naytin hanelle, etta tilaa olutta. Poytaan kannettiinkin 10 uutta tolkkia, joten ulkomaalaisilta nakojaan laskutetaan triplahinta.


Kisastudion massyt, muuta ei tarvinutkaan syoda sina paivana. (32,5Y)

Seuraavana paiva oli tiedossa kisa ja krapula. Tutkimus osoitti, etta myos kiinalaisesta oluesta seuraa krapula.

Kisa oli hyva, iso kasi Hamiltonille upeasta ajosta, vaikka Button voittikin. Button on parjannyt kumman hyvin, vaikka uskoin ennen kauden alkua, etta Hamilton sysaa hallitsevan maailmanmestarin suoraan kakkoseksi, silla ajotaidot ovat nailla kahdella, kuin eri planeetalta. Schumilla oli lmeisesti ongelmia auton kanssa, silla vaikka Rosberg on kova kuski ei han voi olla noin paljon parempi, kuin tama legenda. Tuli samalla lisaa syita boigotoida Ilta-Sanomia, kun he kutsuivat Schumia ex-legendaksi. Vaikka kausi ei olekkaan alkanut hanelta kovin hyvin, niin kylla han silti on ikuisesti yksi formulamaailman suurimmista. Viela yksi huomio, siina vaiheessa, kun Rosberg ei tullut varikolle hakemaan valikelinrenkaita, niin kenekaan muunkaan ei ois pitanyt, silla Brawn on jumala, han ei tee virheita.

Lehdistotilaisuus jai kuulematta, kuten myos kaikki radiokeskustelut kisat aikana, silla kaantaja teki hyvaa tyota ja alkoi kaantaa kiinaksi, heti parin sanan jalkeen...


Hyvin jo yli vuoden reissaamista kestaneesta rinkasta hajosi paavetoketju sivutaskun lisaksi, joten paatin hankkia uuden matkakumppanin. Tama maksoi 200Y ja piti olla 5 litraa isompi, kuin vanha, mutta pienemmalta se vaikuttaa, kun otin rinkat vierekkain. Ilmeisesti kaikki on Kiinassa pienempaa. Shangrilassa tuli koitettua paalle XXXL takkia, joka oli liian pieni ja taalla bongasin hyvannakoiset shortsit, joista isoin koko oli XL, mutta myyjan mitattua vyotaronymparykseni han pudisteli paataan, 5 senttia liikaa.

Oli tarkoitus lahtea Jinghongista jo kahden yon jalkeen, mutta aamulla maha oli niin loysalla, etta paatin jaada viela yhdeksi yoksi ja lahes koko paiva menikin Law & Orderin seurassa, jonka ensimmaisen tuotantokauden ostin paikallisesta supermarketista kymmenella yuanilla (22 jaksoa/ 7 DVD:ta).

(Paivitti Tuukka, iso kiitos Siinalle. Lisasin myos muutaman kuvan edelliseen kirjoitukseen ja kommentoin kommentteja, kiitos niista)

3 kommenttia:

Siina kirjoitti...

Ole hyvä vaan. :) Hyvältä näyttää muaki mainiosti palvelleen rinkan jatkaja!

mutteri kirjoitti...

Mä olin kyllä ihan ihmeissäni, ettet sä mennyt katsomaan sitä kisaa, kun kerran Kiinassa olit! Tuntuu pahalta thaimaalaisten puolesta, kranaatteja väkijoukossa, alkais nyt jo rauhottua! Ja Siinalle kiitos myös lukijan ja katselijan puolesta!

Tuukka kirjoitti...

Oulusta taitaa olla paljon lyhempi matka kattomaan mita tahansa Euroopan osakilpailua, kuin Yuannannista Shanghaihin ;)