Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

tiistai 27. huhtikuuta 2010

Muang Sing


Jinghongista tulin suoralla bussilla Luang Namthaan. Namtha vaikutti juuri sellaiselta backpacker ghetolta kuin olin odottanut. Joka paikka taynna majapaikkoja ja iltatorikin oli uusiorakennettu oikein natiksi, jotta turistit viihtyvat. Busseja Singiin ei kuitenkaan enaa mennyt, joten jain yoksi. Majapaikassa ilmeni ongelma johon en ollut ennen tormannyt, pesuhuoneeseen ei tullut kuin kuumaa vetta. Majatalon emanta ei osannut korjata ongelmaa, joten taytin saavin kuumalla vedella aamua varten ja pyrin ottamaan nopean suihkun, silla kesti hetken, etta vesi muuttui tulikuumaksi.


Maha alkoi kurnia n. 5 minuuttia siita, kun paa tajusi olevansa Pappaya salaatin kotimaassa.

Aamulla ajelin parin tunnin minibussimatkan Muang Singiin. Ei tamakaan nyt varsinaisesti ole turistireitin ulkopuolella, mutta ainakin nain hiljaisella kaudella huomattavasti miellyttavampi ja aidompi, kuin Luang Namtha.


Loysin mukavan huoneen 30k kipilla.


Huoneessa on oma pesuhuone


Ja oven ulkopuolelle sai riippumaton, paatin jaada heti kun nain hyvat kiinnityspaikat, vaikka huone oli nakematta...


Nakyma riippumatosta

Olin ajatellut tehda taalla trekin vuoristokyliin, mutta hetki hetkelta tulin toisiin ajatuksiin. Vaikkei naita reitteja kuljekkaan samanlaisia massoja, kuin Namthassa, niin silti tama tuntui liian tehdylta turistijutulta. Paljon parempi keino olisikin vain pysahtya johonki lahes nimettomaan kylaan ja tehda omatoiminen trekki lahialueelle. Myoskin riippumaton mukavuus ja 3 paivan retkesta pyydetty 750k hinta vaikutti paatokseen.

Singissa tuli lopulta vain rentouduttua ja kaveltya lahialueilla. Mukava pikkukyla, vaikka taalla tulikin syotya kaksi huonointa pappaya salaattia ikina, toisessa mausteet eivat olleet sinne painkaan ja toisessa pappayaa ei oltu viitsitty raastaa kunnolla, vaan se oli jatetty osittain lastuiksi, tama majatalon ravintolassa. Myoskin kylassa syomani Laab oli lahinna vain paistettua jauhelihaa, torilta ostettuna sen sijaan herkullista. Pienta hairiota aiheuttivat ooppiumia kaupanneet mummelit jotka eivat halunnet tajuta, etten ole ostamassa vaan olivat jatkuvasti tyrkyttamassa tuotteitaan, ooppiumin ja kannabiksen lisasi he kauppasivat myos rannekoruja ja koristekolikoita.


Muang Sing fried noodle ja maisema



(1 Euro = 11k Kip)

3 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Alkaahan sitä löytyä myös einiin kovinhyvää ruokaakin. Huone on aika jännä, käytetäänkö tota punottua paljon tapetin asemesta. Laatulehti IL kertoo pienistä tiikerinhäkin näkösistä "asunnoista", sänky mahtuu, Hongkongissa 150e/kk työläisille. Ootko törmännyt siellä sellaiseen tarjonraan?

Tuukka kirjoitti...

Tapetin asemasta? Se on seinämateriaalia. En oo törmänny kapselihotelleihin, tuskin kovin mukavia.

Tuukka kirjoitti...

Ja ettei tule väärinkäsityksiä, ruoka ei missään nimessä ollut pahaa, mutta kun odotti yhtä parhaista makuelämyksistä joutui pettymään.