Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Haad Rin, Ko Phangan

Vielakin Haad rinissa. Huomaa, etta tama paikka elaa FMP:ista, viikko sitten taalla oli kymmenen kertaa enemman ihmisia kuin nyt ja Party iltana joka paikka tuntui olevan taynna porukkaa. Italialainen mies kertoi tosin, etta nyt on mukavampaa juhlia, kun ihmisia ei ole niin paljon kuin talvella, joten kaipa tanne enemmankin mahtuu. Muutama paiva sitten oltiin suomalaisen tyypin kanssa istuskelemassa Haad rinin sunrise rannalla. Eraan baarin edessa kaksi miesta pyoritti pitkaa narua, joka oli kasteltu bensassa ja sytytetty palamaan. Pakkohan tata mielenkiintoista hyppynarua oli testata, kaksi hyppya ja kaaduin selalleen, mitaan palovammoja ei onneksi tullut. Toissapaivana oli tarkoitus lahtea sveitsilaisen tyypin kanssa pohjoisemmalle rannalle bileisiin. Tata ennen oltiin syomassa isommalla porukalla illallista. En tuntenut oloani kovin energiseksi koko iltana ja paatinkin jattaa bileet valiin ja palata bungalowille. Mittasin kuumeen ja kuten arvelinkin mittari naytti 38 astetta. Ensi kertaa talla saarella vitutti. Suunniteltiin illallisella, etta lahdetaan porukalla kiertelemaan seuraavana paivana saarta, mutta tama jai nyt valiin minun osaltani. Eilinen paiva menikin sitten makoilun ja nukkumisen merkeissa. Nyt olo on jo parempi, mita nyt kurkku on vahan kipea. Onneksi sairaus ei ollut mitaan tavallista flunssaa pahempaa. Olen suunnitellet, etta kavisin saaren toisella puolella snorklailemassa viela muutaman paivan. Siella on kuulemma elavaa koralliriuttaa lähella rantaa ja todella kaunis ranta.

Hintatasosta viela muutama sana. Mun bungalowi maksaa 300 bahtia, 200 bahtilla olisi saanut samanlaisen ilman merinäköalaa. Ruoat mita olen syönyt ovat maksaneet 50-120 bahtia. baarissa iso Chang olut (650ml 6,4%) maksaa yleensa 100 bahtia, saman saa kaupasta n. 40 bahtilla. Halvin ampäri (3dl paikallista viskia, tölkki limsaa ja energiajuomaa) on 150 bahtia, 100 bahtia lisaa ja viina vaihtuu Smirnoff vodkaksi. Vesi maksaa 10 bahtia litralta. Netin kaytto on kallista, 3 bahtia per minuutti, Bangkokissa netti oli 1/min, mikä on kuulemma yleinen hintataso muuallakin. Budjetin olen ylittänyt vain muutamalla tonnilla, mika ei ole paljon, kun ottaa huomioon, etta Bangkokissa tuli tehtya ostoksia ja taalla on tullut juhlittua melkoisesti ja muutenkin tassa turistirysassa elaminen on kalliinpaa, kuin tulevissa paikoissa.

1. kuva on otettu bungalowin edessä olevalta rannalta
2. kuva on polulta näköalatorniin, johon en kuitenkaan uskaltanut kiivetä, koska ensimmäiselle tasanteelle muutaman metrin korkeuteen oli ainoastaan köysi, eikä portaita.
3. kuvassa näkyy Leela Beach, jossa asun.

PS. Lisäsin muutaman kuvan TukTuk-jutun yhteyteen. Jos joku ihmettelee miks käytän välillä skandeja ja välillä en, niin se johtuu siitä että kirjoitin suurimman osan tekstistä bungalowissa, ajatuksena siirtää se tikun avulla nettiin, mutta tulinkin baariin oman läppärin kanssa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania näkymiä, kyllä se on pakko uskoa, että tosissaan olet siellä!
Kannustan olemaan kiirehtimättä, että ehtii nauttia. Elävä koralli vähenee koko ajan, voi kun sulla olisi vedenpitävä kamera! Kannattaa ilmeisesti mieluummin syödä kuin juoda. Ja muista hoitaa itsesi kunnolla, jälkitaudit vaanii...

Anonyymi kirjoitti...

Asiaa! Kieli taitaa sujua ja osaat kirjottaakin!:) Jatkoa vaan lisää, mukava lukea Tuukan seikkailuista kaukomailla. Ja seikkailut taitaakin olla vasta aivan alussa. Onnea matkaan!

Anonyymi kirjoitti...

Tuukka-tottelevainen lähettää kuvaa ja tekstiä ahkerasti!
Mahtavaa olla tunnelmissa mukana vaikka välillä nousee tukka pystyyn etelän rantojen harrastuksista lukiessa (bensanaruhyppyä?!) Täältä toivotellaan pikaista toipumista ja rentoa oloa. -Ritva