Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

maanantai 27. joulukuuta 2010

Kon Tum



Heti tänne tultuani alkoi näkyä paljon joulukrääsää ja se vain lisääntyi aaton lähestyessä


Tänä vuonna en ahtanut mahaani perinteiseti täyteen, vaan tämä vaatimaton annos oli joulupäivällinen. Joulu on niitä harvoja hetkiä, jolloin on hieman ikävä Suomeen. Halutessaan toki K-Aasiastakin löytyy perinteinen suomalainen joulupöytä, kanarian tapaan, esimerkiksi Phuketista tai Pattayalta, mutta ei sitä kinkkua niin ikävä ole...


Jouluaatoniltana oli paljon väkeä liikenteessä, kun kävelin kohti kuuluisaa puukirkkoa


Kirkko oli hienosti koristeltu ja väkeä oli paljon paikalla, selvästi myös läheisistä kyläheimoista, joiden ihmiset eivät näytä vietnamilaisilta, vaan vuoristolaisilta (alkuperäiskansaa?), joilla on selkeästi tummempi iho ja muutenkin näyttävät eriltä, kuin enemmistö vietnamilaisista.



Illalla alkoi tunnin mittainen näytös, jossa kerrottiin Jeesuksen syntymätarina näytelmänä, jossa oli paljon tanssia ja laulua. Video on loppuspektaakkelista, jossa enkelit tanssivat Jeesuksen, Marian ja Joosefin ympärillä.

""
Esityksen jälkeen alkoi jumalanpalvelus, jota en jaksanut katsoa loppuun, sillä olin seisonut paikallani jo yli tunnin.

""
Toinenkin pääkirkoista oli koristeltu komeasti ja täälläkin pidettiin jumalanpalvelusta, kun kävelin ohi. (Kuva alkuillasta, kun väkeä ei vielä ollut paikalla.)

""
Kontum Catholic seminary. Täällä kävin tänään vuoristoheimomuseon takia, joka oli kuitenkin suljettu.

""
Lehmien kotiinmenoaika.

""
Pieni mies Sokeriruokopellossa.

""
Jokin perinteinen talo, jonka käyttötarkoitusta en tiedä. Jyrkin katto minkä olen koskaan nähnyt.

""
Eksoottiset uudet hedelmät sarja jatkuu, tänään vuorossa Sugar Apple. Kuori lähti helposti irti käsin. Maku oli makea ja muistutti omenaa. Rakenne ei taas ollut lainkaan omenan, vaan hedelmäliha oli pehmeää ja siinä oli paljon isoja siemeniä, ei omenamaista siemenkotaa. Oikein hyvää, mutta ehkäpä jopa liian makeaa.

""
Loppuun hieman propagandaa ja kehut vietnamilaisille siitä, että kaikki käyttävät kypärää skootterilla ajaessa ja kyydissä ollessa. Lisäksi jopa sillä hepulla, joka tyhjentää roskiksia roska-autoon ja matkustaa siellä roska-auton takapuskurilla on kypärä.

1 kommentti:

Siina kirjoitti...

Meleko bling bling joulua sielä. :) Hauska tuo peltokuva, näyttää photoshopatulta.