Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

tiistai 21. joulukuuta 2010

Phibun MangsahanAina pitää maistaa, jos näkee jotain uutta. Nämä puolimakeat jutut eivät nousseet mun suosikeiksi. Toi valkoinen on kai kanamunajotain.


Tämän vesikasvin siemenet sen sijaan olivat oikein hyviä, vähän hernemäisiä.


Muurahaisenmunia, oikein hyviä munakkaana, mutta raakana aika mitään sanomattomia. (20b/kasa)


Sammakot mun käsittelyn jälkeen. (tuntui vähän pahalta kolauttaa nuijalla henki pois) (130b/kg)


Sammakot Joyn käsittelyn jälkeen. Ihan ok, mutta paljon pieniä luita, kuten rotissa ja ajatus sammakon syömisestä tökki lievästi. Ostettiin nämä kojusta jossa ei myyty elävältä nyljettyjä ja näillä vaikutti olevan reisiluutkin kunnossa.


Tuoreita hedelmiä on tullut syötyä paljon. Vasemmalta oikella: ROSE APPLE (Erikoisenmakuinen (ruusun?) omena), LAMUT (näitä on tullut ostettua jatkuvasti, en ole koskaan maistanut vastaavaa, joten hankala kuvailla, maussa on jotain tuttua, ehkä näitä saa kuivattuna Suomesta?), PAPPAYA (tässä kypsänä, käsittääkseni raasteeksi käytetään samaa hedelmää mutta "raakana") ja tietenkin kestosuosikki ANANAS :)


Tällä paikalla koin kauhunhetkiä, kun astuin lähelle tuota kivetystä. Puolen metrin päästä lähti valkoinen puolimetrinen käärme luikertamaan karkuun noihin kukkaistutuksiin. Kävelin takaisin temppelinportille, johon Joy oli jäänyt juttelemaan paikallisten kanssa. He kertoivat, että ainoa valkoinen käärme täälläpäin on Kobra ja kuvailuni sopii oikein hyvin siihen. He kertoivat, että Kobran näkeminen tuo onnea (jos se ei pure), minä olin lähinnä hyvin kiitollinen, ettei se tosiaankaan purrut, varsinkin, kun lähisairaalassa ei kuulemma välttämättä ole vastaseerumia. Jälkikäteen löysin netistä kuvan valkoisesta rottakäärmeestä (myrkytön), joka näytti hyvin samalta. Rottakäärmeitä on Thaimaassa, mutta en löytänyt mitään tietoa onko valkoisia. Niin tai näin säikähdin aika isosti...


Mielenkiintoinen kalastustapa. Siiman päässä on verkko, jonka yläpuolella on tuo mötikkä, johon isketään kourallinen kalanruokaa. Pyydys veteen ja kun kala tulee syömään se takertuu verkkoon.

6 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Kylläpä ilahdutti uusi päivitys ja kuva mutterin omasta pikku Thaimaan Tarsanista!
Sopivasti ruokateemaa, kun täällä valmistellaan jouluruokia. Miljoona kysymystä olisi mutta yritän hillitä. Löytääkö tota sienimäistä vesikasvia ihan luonnosta itse? Muurahaisenmunamunakas, käytetäänkö siihen muunkin kuin muurahaisenmunia? Voisko ne ruusun omenat olla jonkin ruusun marjoja? Sammakot tökkii, se selällään oleva näyttää rukoilevalta! Toi viimenen kuva, tunnen itseni tyhmäksi: mihin tota lehmän näköstä otusta käytetään, onko se poika vai tyttö, oudot hetaleet mahan alla? Joulun odotusta, hesalaiset lehtitietojen perusteella hukkuu lumeen!

Tuukka kirjoitti...

Mukava ilahduttaa, kuvatekstinä oli ensin Wannabe Tarzan mutta jätin pois, kun kopioin tänne :)

Vesikasvia löytyy lammikoista, mutta täällä ei ole jokamiehen oikeuksia, joten parempi poimia torilta. Käytetään kananmunia myös. Ei ole ruusunmarjoja vaan omenoita. Ja se on lehmä... :)

Lisää päivityksiä tulossa pian. En ole enää Thaimaassa.

Anonyymi kirjoitti...

Sinussa on roimaa, alkumiehen voimaa, kanna minut metsään apinamies, vai mites se Kikka lauloikaan...

-S-

Anonyymi kirjoitti...

Joulun jo käännyttyä Tapaninpäiväksi ruokateema edelleen kiinnostaa -- kunhan ei oo lanttulooraa eikä kinkkua!

Kiitos wannabetarzanille tarjoiluista: kovin on eksoottista, ja vain osa houkuttaa maistamaan. Vesikasvi on luultavimmin lootus, olen syönyt sitä reikämäistä kukkapohjaa, mut en siemeniä.

Tunnin lumitäiden jälkeen taas ruoka maittaa -Ritva

Anonyymi kirjoitti...

Täälläkin ehin jo huolestua, että missä niitä päivityksiä viipyy. Kenen heppoja ja mitä virkaa ne toimittaa? Kulkuneuvoja? -hilla

Tuukka kirjoitti...

En oikein tieda mita ne niilla tekee, veikkaisin, etta aika samaa kuin Suomessakin, ei niita juuri tiella nay. Ne tuodaan kuitenkin paivaksi viidakkoon/pellolle, kuten lehmatkin.