Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Istanbul

Oltiin sen verran väsyneitä matkanteosta, etten jaksanut herätä vasta, kuin vähän ennen seitsemää aamulla, jännittämään jenkkien vaaleja. Ilokseni sain huomata heti, että olin jo myöhässä ja Obama oli voittanut riittävän määrän valitsijamiehiä, meninkin takaisin nukkumaan. Yhdeksän aikoihin kivuttiin kattoterassille aamiaiselle, jonka piti olla 8.30-10.00. Kattoterssi oli kuitenkin tyhjä, jäätiin hieman pettyneinä istuskelemaan ja miettimään päivän suuntaa.

Kattoterassin näkymä merelle (meidänkin huoneen ikkunasta näkyy meri, kun vähän kurottaa päätä ulos)

Ja näkymä Taksimiin päin.

Hetken istuskeltuamme vastaanoton Chris tuli paikalle ja pahoitteli, että tyttö on sairaana ja aamiainen myöhästyy. Pian paikalle alkoi tulla myös muita vieraita ja myös mies tekemään aamiaista. Saatiinkin ennen kymmentä aamiaiseksi leipää, fetajuustoa, tomaattia, kurkkua, salamia, levitettävää suklaata, sekä teetä. Päivän ensimmäiseksi suunnaksi valittiin Taksimin aukiolta lähtevä kävelykatu.

Minipoliisit karsinassa

Kissoista innostunut nainen jonkin lähetystön portilla. Kissoja täällä on paljon ja joka puolella.

Kartanlukija Galata tornilla. Täällä on jonkin verran sadellut.

Käveltyämme kävelykadun päästä päähän ja vähän muuallakin päätimme mennä syömään. Minä olin kuullut lampaansuolivartaista, joten lähdimme etsimään niitä Bambicafe kebab paikasta, johon olin saanut vinkin pallontallaajista. Paikasta ei kuitenkaan suolihommia löytynyt, joten tyydyimme rullaratkaisuihin, minä kebabilla ja Minna kasviksilla (12,5TL). Rulla ei ollut kovin iso, joten minä kävin hakemassa vielä yhden kebabherkun pitaleivällä, ennen kuin lähdimme takaisin kohti hostellia. Kävelykadulta pois käännyttäessä bangasin ison tekstin kokorec, joka tarkoittaa lampaansuolivarrasta. Mietin hetken ja päätin, että kyllä minuun vielä yksi ateria menee ja astuimme sisään tähän hieman pienempään Bambicafe ravintolaan, joka tarjoili vain kokoreciä.

Valitsin kokorecin juustolla ja pitaleivällä (8TL), ehdottomasti päivän paras ateria, kunnolla makua (paljon mausteita) ja hieman tulisuutta. Suosittelen.

Määkin haluan talooni joskus tommoset tornit. (kuva otettu huoneemme ikkunasta)

Pienen ruokalevon jälkeen lähdimme Sultanahmetiin katsomaan suuria moskeijoita. Kuvassa sininen moskeija.

Siniseen moskeijaan pääsi turistikin sisään, mutta kengät oli ehdottomasti otettava pois ja laitettava mukana kannettavaan muovipussiin.

Naisten pienen rukousalueen edessä.

Katto oli upea.

Moskeijassa istuskeltiin ja otettiin tovi rennosti.

Ovella oli pukeutumiskoodista kuva (huivi pakko naisille), mutta eivät monetkaan turistit näyttäneet tätä ohjetta kunnioittavan. Miehiltä olivat shortsit kiellettyjä, mutta capreista en tiedä, kyllähän nuo polvet peittivät, joten en kokenut tehneeni väärin.

Hagia Sophia, sisäänpääsy 20TL, joten päätettiin ihastella vain ulkoa. Tämän jälkeen päätettiin lähteä kohti Grand Bazaaria.

Matkalla Minna bongasi falafelpaikan johon tietenkin mentiin, oltiin luultu, että falafelit ovat myös turkkilaisten juttu, mutta ei täällä falafelia löydy oikein mistään. Listalta Minna valitsi falafelin, hummuksen ja colan (13,5TL), oikein oli maittavaa, minä vähän maistelin, mutta en tilannut omaa, sillä lounas oli ollut turhankin runsas.

Joku moskeija iltavalaistuksessa

Grand Bazaar, paljon oli kaikkea, mitään ei ostettu.

Testattavaa kebabia...

Kissa sateensuojassa.

</
Minna suklaakaupassa, oli hieman valinnan vaikeutta...

3 kommenttia:

Siina kirjoitti...

Suklaata ja kissoja, täydellistä! Oli tällä viikolla taidehissan tentti, oi Hafia Sofia oi!

Tartsa-emo kirjoitti...

On "Luojan lykky" maalaisittain sanottuna, että on tämä teitin blogi. Helpottaa ikävää kovasti. Jospa sade siellä hieman hellittää ja saatte nauttia samasta auringosta kuin me.

mutteri kirjoitti...

Mukavasti näyttää päässeen matka alkuun. Moskeijat upeita. Mutta paljaat, hikiset(?) varpaat, näyttää oudolta mutta luotan kyllä teidän tapakulttuurin tuntemuksiin.