Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

sunnuntai 23. marraskuuta 2008

Pakse

Hoksasin asken, etta mullahan on synttarit keskiviikkona. Vanhenemisessa ja kolmenkympin lahestymisessa ei sinansa ole mitaan hienoa, mutta perinteet kaskevat juhlia. Kavinkin ostamassa huomisillalle makuupaikan Vietianen bussiin. Vietianesta jatkan suoraan Vang Viengiin, Laosin ykkosbailumestaan, jossa olen toivottavasti tiistai iltapaivana. Vietianen ohittaminen ei haittaa, silla joudun palaamaan sinne Vang Viengin jalkeen jatkamaan viisumiani. Kuukauden viisumista olen kaytetty jo melkein 3 viikkoa ja koko Pohjois-Laos on nakematta, onneksi en tehnyt tiukkaa aikataulua.

Olen yrittanyt ottaa mahdollisimman rauhallisesti, jotta tama flunssa menisi akkia ohi, joten on ollut aikaa mietiskella kaikenlaista. Ennen matkaa mulla oli jonkinverran "pelkoja" matkaan liittyen:

-"Torakoita juoksee joka majapaikassa". Olen nahnyt yhteensa kaksi torakkaa. Muutenkaan otokoista ei ole ollut juuri minkaanlaista haittaa. Kaksi kertaa olen saikahtanyt hamahakkia. Haad Rinissa kammenen kokoinen hamahakki oli vastapaisella seinalla, kun avasin silmat aamulla. Paksongissa vedin peittoa paalle illalla ja peiton poimusta ilmestyi muutaman sentin mittainen karvainen hamahakki, jolla oli ilkean nakoiset myrkkyhampaat. Yhden auton alle jaaneen skorpionin nain Nakasangissa, samoin kuolleen kaarmeen Paksongissa.

-"Yolla voi olla vaarallista liikkua ja rahoista/muusta omaisuudesta on pidettava todella hyvaa huolta, silla varkaita on joka paikassa". Oulussa on paljon vaarallisempaa, kuin taalla ja ainakin thait ja laot ovat paljon rehellisempia, kuin suomalaiset. Hyvana esimerkkina polkupyoria ei yleensa lukita. Oulussa jos jattaa pyoransa lukitsematta, niin taytyy olla todella onnekas, jos se on seuraavana paivana samassa paikassa.

-"Vieras bakteerikanta pistaa mahan sekaisin" Mulla ei ole ollut minkaanlaisia ongelmia mahan kanssa, vaikka olen syonyt kaikenlaisissa paikoissa ja kilttina poikana myos kaikki tuoreet vihannekset mita mulle on tuotu. Kasidesiakin on tullut kaytettya aika laiskasti, Laosissa olen kaivanut sen rinkanpohjalta, silla sticky ricea syodaan kasin. Tanaan muuten opin syomaan oikein nuudelikeittoa. Keiton lisaksi tuodaan yleensa ainakin salaatinlehtia ja yrtteja, tahanmennessa olen syonyt rehut miten milloinkin ja yrteilla olen maustanut useimmiten keittoa. Tanaan kuitenkin keiton tehnyt nainen opasti, etta yrtit ja muut rehut laitetaan salaatinlehden sisaan ja rulla dipataan maustetahnaan.

-"Huonon englanninkielentaidon kanssa voi tulla ongelmia" Kaikenlainen asioiminen onnistuu todella hyvin. Muiden turistien kanssa keskustelukin sujuu yleensa ihan hyvin, englantilaisia voi joskus olla hankala ymmartaa. Vincenttiin olen tahanmennessa tutustunut parhaiten ja kun keskustelut menivat politiikkaan ja historiaan, niin valilla olin hukassa sanavarastoni kanssa, aina tulin kuitenkin lopulta ymmarretyksi.


5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpas söpö, ylellisen näkönen hippibussi, tommosella kelpais körötellä synttäreitä viettämään!
Tuo "pelkolistan" läpikäyminen oli mielenkiintoista ja mukavaa luettavaa, toivottavasti matka jatkuu Onnellisten Tähtien alla.

Anonyymi kirjoitti...

Mulle tuo linkkuri! Tänään koin lämpimän jälleennäkemisen: Escort asuu Kaijonharjussa, vaikka se myytiin Mäntylään. On se kiva.

Sulla on vaan ollu hyvä tuuri, kyllä nää vielä löyät vähä torakoita ruoasta ja pötsi mennee sekasin, sitte saat karvaselta sedältä pistoksia.

Anonyymi kirjoitti...

Jesh! Noin ne 'pelot', ennakkoluulot ja pelottelut yksi kerrallaan karisee, kun ottaa ja lähtee itse kokemaan mualimanmenoa.

Jo etukäteen lähetän synttärionnittelut ja hyvän matkan toivotukset. -Ritva

Anonyymi kirjoitti...

Siina: Oon maa tosiaan nahnyt ruokatorakoita enemmankin Thaimaassa, mutta niita ei lasketa. Kavin asken markkinoilla ja siella myydaan "yllatysmunia". Sen verran mielenkiintoinen sapuska, etten ainakaan paivalla maistanut, mutta ehka illempana...
Ritva: Kiitoksia.

Anonyymi kirjoitti...

komeita kuvia matkasi varrelta , onneksi sentään oli hiukan kotimaistakin kun oli havupuitakin (Joulu on kuukauden päästä), Kärpät putosi euroliigasta mutta muuten on tutusti kahdeksan parhaan joukossa , siellä kun ei varmaan paljon jääkiekosta kuule.
t,jukka