Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

tiistai 2. joulukuuta 2008

Vang Vieng

Sunnuntaina tyhjensin vanhempaa sähköpostia sadoista mainoksista. Eräs vedonlyöntifirma tarjosi ilmaisvetoa, joten laitoin rahat Unitedille, Manchesterin paikalliskamppailuun ja lähdin etsimään baaria missä ovat meluisimmat Britit. Matsia näytettiin useassa keskustan baarissa, mutta britit eivät olleet maineensa veroisia, vaan katselivat matsia hyvinkin rauhassa, se kokemus jäi siis myöhemmälle. Tänään vuokrasin skootterin 30k:lla ja lähdin tutustumaan luoliin. Ensimmäinen oli valaistu alkumatkasta, joten kaiken näki hyvin. Toisessa luolassa oppaaksi lähti pikkupoika, joka vei minut syvälle luolaan ja erittäin ahtaisiin paikkoihin, välillä en pystynyt edes kunnolla ryömimään, vaan vedin käsillä muuta ruhoa eteenpäin, ei niitä parhaita kokemuksia. Kolmas luola oli iso ja sanoinkin mukaan yrittävälle oppaalle, etten tarvi häntä 10k:n hinnasta. Luola oli muistaakseni 500 metriä pitkä, mutta korkea ja suora, joten eksyminen ei ole ongelma. Kolmas olikin selkeästi hienoin näistä missä kävin. Löytyisi täältä myös ainakin 7km pitkä luola, mutta jätetään se muille. Laos on nostanut viisumin jatkomaksun 1 taalasta 2 taalaan päivältä, joten sama hommata kokonaan uusi 30 taalalla. Jännä muuten, että hallitus yrittää puskea ihmisiä käyttämään vain kippejä, mutta sen omat virastot ilmoittaa hinnat vain dollareina. Tässä välissä lähden siis käymään Thaimaan puolella ainakin Kalasissa, josta löytyy Thaimaan paras dinosaurusmuseo ja oikeita dinosauruksia (kuolleita ikävä kyllä).


Chang luola oli valaistu ja sinne oli rakennettu oikein tie


Kuva sillalta

Buddhapatsas ahtaasta luolasta


Kuski venaa kyytiläisiään


Poukham luola, keskellä näkyy kolme ihmistä ja oikealla makaava buddhapatsas.pienen puron takia ei siltaa rakenneta.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Luolat vaikuttaa isoilta ja aika teräviä särmiä, eivät taida olla tippukiviluolia? Tiedätkö, koska ja miksi ne buddha-patsaat on sinne viety? Kuskin kulkuneuvo on komia, monelleko hengelle? Miten sä sinne Thaimaaseen voit mennä ilman viisumia.
Nimimerkki: "vastaukset on kivoja vaan ei pakollisia"

Anonyymi kirjoitti...

Ei kai ne todelliset futisfanit voi Laosiin kauden aikana matkustaa!

Anonyymi kirjoitti...

Monellekko hengelle? Ei tää oo Suomi, joten sinne tungetaan porukkaa niin paljon, kuin on tarvetta, viimeiset seisoo takarautojen päällä. Suomalaiset saa oleskella Thaimaassa 9 kuukauden sisällä 90 päivää, korkeintaan 30 päivän jaksoissa ilman viisumia.

Anonyymi kirjoitti...

komeita luolia ja tuo yksi on ainakin TOSI iso , jos saat otettua dinomuseosta kuvia niin pistätlö tänne niin näytän Valtterille.Terveiset Rixusta !!
t,jukka

Anonyymi kirjoitti...

komeita luolia ja tuo yksi on ainakin TOSI iso , jos saat otettua dinomuseosta kuvia niin pistätlö tänne niin näytän Valtterille.Terveiset Rixusta !!
t,jukka

Tuukka kirjoitti...

Kunhan pääsen Kalasiniin, niin kuvia tulee varmasti.