Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

tiistai 23. marraskuuta 2010

Ko Phangan


Tänne saavuttuani vietin ensin pari yötä tutussa Moon Paradise paikan bungalowissa, mutta 350b hinta tuntui liian kovalta, joten vaihdoin loppuajaksi Haad Rin Thai Resorttiin, samanlaiseen bungalowiin, joka näkyy kuvassa. Hinta oli 200b, eikä se noussut Full Moonienkaan aikaan, vaan hinta pysyi minulle samana. Niille jotka tulivat myöhemmin hinta nostettiin 300 bahtiin. Kaikkien resorttejen hinnat nousevat Full Moonien aikaan, lähinpänä bailurantaa kaikkein eniten, esimerkiksi Moon paradisen hinnat nousevat 350 bahtista 800 bahtiin ja silti kaikki paitsi yksi syrjemmässä oleva bungalowi oli varattu jo yli viikko ennen bailuja.


Näkymä bungalowin terassilta, taustalla Samui. Uimaan ei ole liian pitkä matka ja bailurantakin on vain n. kilometrin kävelymatkan päässä.


Tämä kissa on vakiokasvo, myös muita kissoja näkyy silloin tällöin. Koiran olen nähnyt bungalowilla vain yhtenä päivänä.

Aika on mennyt rennosti riippumatossa makoillessa ja kirjoja lukiessa (Valloittaja-sarjan kaksi ensimmäistä osaa), välillä on pitänyt käydä uimassa, kun on tullut liian kuuma. Näitä aurinkoisia hetkiä on kylläkin ollut aivan liian vähän, lähes joka päivä on satanut ainakin johonkin aikaan. Kahtena iltana niin lujasti, että on täytynyt siirtyä riippumatosta bungalowin sisälle, kun vettä on tullut vaakatasossa. Full Moonit taisi olla ainoa poikkeus, jolloin koko päivänä ja yönä ei tullut vettä.


kahtena päivänä olen vuokrannut skootterin. Ensimmäisellä kerralla siksi, että pääsin Ban Taihin paikallisten ystävien juominkeihin/syöminkeihin. Paikallinen ystävä ajoi, Haad Rinin mäet karsivat tehokkaasti ne, jotka ajelevat kännissä teitä, joilla ajamiseen pitää keskittyä täysin selvänäkin. Silti yllättävän moni ottaa riskin ja joka kuukausi turisteja kuolee.

Ensimmäinen vuokrauskerta tuli kalliiksi, sillä kumi meni puhki ja jouduin maksamaan korjaamisesta 250 bahtia. Lisäksi korjaaja näytti, että myös ulompi rengas oli kärsinyt ja sisuskumi näkyi läpi. Ajelin vaihtamaan skootteria ja jouduin pitkien keskustelujen jälkeen taipumaan siihen, että minun täytyy vaihtaa myös ulompi kumi. 800 bahtia olisi ollut listahinta, mutta paikallisten ystävien kautta hinta tippui 550 bahtiin. Toisella vuokrauskerralla ei ollut ongelmia ja jouduin maksamaan vain vuokran 150 bahtia ja ostamaan 100 bahtilla bensaa.


Toisella skootteriretkellä kävin Haad Yaolla. Muuten todella hyvä reissu, mutta myrskyämisen seurauksena vesi on sekaisin ja näkyvyys vain 3 metrin luokkaa.
Bungalowin baarinurkkaus (viski 100b, RB 10b, Pepsi 30b), jäitä saa läheltä 15 bahtilla pussillisen.


Haad Rin areenalla oli ilmoituksen mukaan suomalainen ottelija yhtenä iltana, joten pitihän sitä lähteä katsomaan.


Illassa oli kuusi ottelua ja tämä pikkupoikien ottelu oli ensimmäinen. Ottelijat eivät olleet loistavia Thaimittapuun mukaan, mutta lähes kaikki ottelut olivat kuitenkin hyviä, eivätkä näyttäneet järjestetyiltä.


Suomalaisen ottelu oli toiseksi viimeinen ja suuri pettymys. Äijä oli vanha ja hänen tavoitteensa oli selkeästi vain pysyä pystyssä loppuun asti. Tämä ei ollut kovin vaikeaa sillä vastustajakaan ei ollut kovin innokas, vaan koko ottelu oli yhtä tuijottelua ja ympäri pyörimistä ja ainut jossa yleisö hieman buuasi, minä koitin kannustaa, jo senkin takia, että olin lyönyt yhteensä 600 bahtin vedon ystävieni kanssa, josta minulla oli puolet. Aiemmin olin jo hävinnyt 2 kertaa 100 bahtia vierustoverini kanssa lyödyissä sokkobetseissä. Thaiottelija löi sen verran, että hänet julistettiin voittajaksi ja illan kolmesta vedosta yksikään ei antanut tuottoa...


Sunnuntaina olivat Full Moonit, nyt on ollu hiljaista sateiden takia, mutta kyllä ranta silti oli täynnä ja bailut erittäin hyvät. Kuva on aamulta, johon asti en itse jaksanut nukkumatta, vaan piti käydä muutama tunti levähtämässä.


Suomi-ämpäri! Kokokin on miehekäs...

8 kommenttia:

Siina kirjoitti...

Sulla on aina tuo Jeesus pelastaa, hallelujah -poseeraus. :)

mutteri kirjoitti...

Riippumatto, lukeminen ja uiminen maistuisivat ja herättivät jo lievää kademieltä mutta onneksi mainitsit liian kuuman. Jaksaa taas pakkasia ja tuulilasin raaputusta!
Mä sitten tykkään noista pikku bungaloweista ja niiden lemmikkieläimistä. Käske niiden korjata Finladian kirjotusvirhe!

mutteri kirjoitti...

Missä aiot juhlia vanhenemistasi?

Tuukka kirjoitti...

Tällä hetkellä oon Bangkokissa, mutta on tullut sen verran juhlittua, että saattaa jäädä välistä, mutta vielä en lupaa mitään. Tänään kävin kyllä syömässä todella hyvin thai-buffetissa, joten sen voi laskea jo synttäri-illalliseksi :)

mutteri kirjoitti...

Hyvä illallinen ja lasi kuohuvaa on oikein hyvä tapa juhlia, kun ei ole enää mikään murkku:)

Anonyymi kirjoitti...

HYVÄÄ SYNTYMÄPÄIVÄÄ TUUKKA!! Nauti olostasi, me kärvistellään pakkasessa ja työpaikan tunkkaisuudessa. t. Sirpa

Anonyymi kirjoitti...

MOIKKA, HYVÄÄ JA HAUSKAA SYNTTÄRIÄ TUUKALLE sinne lämpöiseen Sointulasta , kaikilta terveisiä , me ollaan täällä pakkasten keskellä kyllä aika kateellisia noihin maisemiin ja oloihin ...
niin ja Mummulta ja Vaarilta myös terveisiä ja onnittelut !!

Tuukka kirjoitti...

Kiitokset onnitteluista! Maanantaina lähden Uboniin missä on paikallisten mukaan myös kylmä (25-30 päivällä) :)