Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

perjantai 12. marraskuuta 2010

Matka Thaimaahan

Oli tarkoitus jatkaa Jerantutista yhden yön jälkeen Cameron highlandeille, mutta tajusin, että oli lauantai ja formulat seuraavana päivänä. Sunnuntaiaamuna lähdin etsimään hotellia, jossa näkyy Star sports, ainoa kanava, jolta näkyy formulat Malesiassa. Löysin 4 hotellia, mutta yhdelläkään ei ollut maksukanavia, seuraavaksi päätin hakea internetistä, josta löytyikin Town Inn, käynti paikanpäällä varmisti asian, joten pakkasin kamat ja siirryin hieman (normaalia) hienompaan ilmastoituun huoneeseen, jossa oli tv (48r). 15 minuuttia ennen lähtöä tunsin kauhunhetkiä, kun kanava alkoi vaihtua itsestään. Respassa asiaan tuli selvyys, paikalliset halusivat katsoa jotain Liverpool-Arsenal potkupallopeliä ja kanavia oli enemmän, kuin respan jakajassa tallennuspaikkoja tai jotain. Selitin rauhallisesti, että haluan katsoa formuloita ja miehet jättivät kanavani rauhaan ja siirsivät potkupallon elokuvakanavan päälle.

Maanataina oli aika jatkaa matkaa. Olin kysynyt aikaisemmin respasta milloin ensimmäinen bussi Kuala Lumpuriin menee ja mies kertoi, että kymmeneltä. Olinkin asemalla puoli kymmeneltä, busseja oli ilmeisesti mennyt kuitenkin jo aamu seitsemästä lähtien. Kuala Lumpurissa olin yhden jälkeen ja ajelin kevytjunalla suurimmalle linja-autoasemalle, joka olikin suljettu. Metroasemalla sain selvitettyä, mistä bussit nykyään lähtevät ja jatkoin tähän paikkaan (Bukit Jalil). Kello oli jo kaksi ja Cameronille meneviä busseja jäljellä ainoastaan yksi ja se oli täynnä. Istuin alas miettimään ja päätin jättää koko Cameronin väliin, ylämailla on niin kylmäkin... Ostinkin lipun Georgetowniin menevään bussiin (35r). Perillä olin hieman ennen kymmentä ja odotellessani paikallisbussia juttelin poliisin/vartian kanssa, joka kertoi elämänviisauden. Avioliitto on hyvä, jos on paljon rahaa, mutta kun on vähän rahaa, niin se on yhtä tappelua, Avioliitto ei ole hyvä juttu...

China Townin hostellit näyttivät olevan melko täynnä, mutta parin yrityksen jälkeen löysin paikan, jossa oli dormipaikkoja 10 ringgitillä, jäinkin 75 travellers lodgeen ja vaihdoin aamulla omaan huoneeseen (22r). Kysellessäni Thaimaan viisumin hankkimisesta, sain vanhemmalta naiselta hyvät ohjeet, miten päästä lähetystölle paikallisbussilla ja kävellen. Sainkin viisumin saman päivän aikana.


Vanhassa tutussa intialaisessa paikassa, nam nam nam...

Majapaikalla tuli tavattua vanha tuttu. Menin illalla majapaikkani ovisuussa olevaan pöytään istumaan ja aloin jutella italialaisen miehen kanssa. Hän näytti jotenkin tutulta, joten kysyinkin olenko tavannut hänet joskus aikaisemmin. Mies sanoi miettineensä samaa, joten aloimme käydä läpi edellisen talven reissuja ja melko pian hoksasimme tavanneemme Yangonissa Motherland Innin pihalla. Maailma on pieni, vaikka varsinkin hän oli ehtinyt reissata jo melkoisesti, seuraavana aamuna hän lentäisi Medaniin. Hänen lähdettyä nukkumaan päätin lähteä katsomaan kiinalaista kauppa/baaria, johon englantilainen nainen ja ruotsalainen mies houkuttelivat minua jo aiemmin, aikaisemmin päivällä olin neuvonut vuorostani heidät Thaimaan lähetystölle. Pienessä paikassa oli pari pöytää ja tuoleja pihalla, mahduin vielä porukkaan, joiden kanssa tulikin juhlittua pari iltaa.


Osa ensimmäisen illan porukasta.



Paikallinen kitarasankari ja haltioitunut yleisö viimeisen illan viimeisessä baarissa. Äijä soitti ja lauloi kieltämättä todella hyvin. (kännykällä otettuja kuvia)

Viimeinen ilta venähti turhan pitkäksi ja seuraavana aamuna heräsin niin myöhään, että ehdin vain survoa tavarat rinkkaan ja reppuun ja juosta minibussiin, joka veisi minut Hat Yaihin (30r). Lopullinen määränpää oli Phattalung, jonne saavuin neljältä. Thaimaassa on tulvinut pahemmin, kuin vuosikausiin, mutta nyt pahin taitaa jo olla ohi. Valtatie on auki ja matka Hat Yaihin kesti vain normaalit neljä tuntia, kun se oli vielä viikko sitten kestänyt 10 tuntia. Hat Yaissa olivat siivoustalkoot vielä kovasti käynnissä ja isoja roskakasoja näkyi jokapuolella, sekä armeija oli ohjaamassa liikennettä.


Phattalungista oli tarkoitus jatkaa heti seuraavana päivänä Ko Phanganille, mutta ensimmäisenä iltana flunssa alkoi vaivata ja lämpöäkin oli hieman, joten päätin pysyä täällä ainakin pari yötä


Ananasta, friteerattuja banaaneja, jotain katkarapujuttuja, maksatikkuja, sekä paria erilaista kanariisiä. Innostuin hieman liikaa, kun pääsin taas pitkästä aikaa thaimaalaiselle iltatorille...

4 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Toivottavasti majapaikassa on jääkaappi:) Piti ihan earth-googlettaa: jotenkin olin unohtanut, että Thaimaa menee niin syvälle etelään ja ihmettelin helppoa siirtymistäsi. Mutta selvishän se. Jotenkin tosta kirjotuksesta henkii, että nyt tulit taas tutulle maaperälle! Mukavaa matkan jatkoa.

Tuukka kirjoitti...

Toki nuo sapuskat tuli syötyä, mutta maha oli melko pallona. Ei oo jääkaappia :)

mutteri kirjoitti...

Mitä toi juoma ruokapaikassa on. Vaahto viittaa olueen. Mutta juoma on sameahko, sopisi latteen mutta ei kai sentään? Onkos syömäpuoli niin, että soossi rieskojen väliin ja sitten nautitaan. Onks ne ohra- vai potturieskoja?

Tuukka kirjoitti...

Juoma on teeta, sille annetaan ilmaa lorottamalla lasista toiseen, vahan, kuin jotain cocktailia tehdessa.

rieskasta repaistaan palanen ja silla kauhastaan kastiketta. Haarukkaa ja veista ei kayteta, mutta turistille ne tuodaan joissain paikoissa.

En tieda mita rieskoja.