Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

tiistai 2. marraskuuta 2010

Kuala Lumpur

Viimeisenä päivänä Egyptissä, kävelin lähinnä ympäri Islamilaista Kairoa. T-paitojen lisäksi mukaan tarttui liian iso faaraopatsas, joka pitää yrittää lähettää Suomeen Thaimaasta. Kuuden aikaan otin taksin lentokentälle, EPunnat olivat lopussa, mutta 10$ kelpasi kuskille. Ruuhkaa ei ollut paljoa, joten olin tunnissa lentokentällä ja ainakin ajoissa, sillä lennon lähtöön oli 5 tuntia.

Kahdeksan aikaan Siwasta tuttu Yuri yllätti minut (dyynikuvan etummainen tyttö). Jo Siwassa hän oli kertonut, että hänen lentonsa oli peruutettu ja hänen pitää ostaa uusi. Alunperin hänellä oli tarkoitus jatkaa Nepaliin, mutta uusien lippujen hommaamisessa oli ollut ongelmia, joten nyt hän oli päättänyt lentää Kuala Lumpurin kautta kotiin ja yllättää perheensä, joka odottaa häntä kotiin vasta ensi vuoden puolella. Olimmekin sattumalta samassa koneessa. Euroopan lisäksi hän oli reissannut läpi Syyrian, Jordanian ja Israelin, ennen Egyptiä. Aluksi yksin, mutta Syyriassa hän oli tavannut tämän toisen korealaisen tytön joka oli myös ollut reissaamassa yksin (ja lentänyt viikko sitten kotiin), joten kyllä nainenkin pystyy matkustamaan yksin arabimaissa. Kysyin olivatko miehet ahdistelleet heitä kovastikkin ja tähän hän sanoi, että kahdestaan se on vähäisempää, mutta kyllä yksinkin pärjää.

Lento meni minulta hyvin, mutta pari riviä edessäni ollut mies sai jonkin kohtauksen ja menetti tajuntansa. Lentoemot ja stuertti koittivat saada miehen hereille siinä kuitenkaan onnistumatta, joten he kuuluttivat onko koneessa lääkäriä ja heitä löytyikin kaksin kappalein, lentoemot olivat jo nostaneet miehen jalat ylös ja alkaneet antaa pullosta happea. Alussa tilanne näytti huolestuttavalta, mutta mies saatiin lopulta virvoitettua hereille, eikä hänellä enää loppumatkasta ollut mitään hätää.

Kuala Lumpurissa suuntasimme Oasis vierastaloon, josta on tullut vakiopaikkani täällä, halvan hintansa (20R/huone) ja rennon ilmapiirinsä takia. New Yorkista kotoisin oleva todella rento äijä otti meidät vastaan ja pian törmäsimme myös argenttiinalaiseen parivaljakkoon, jolloin New Yorkilainen isäntä sanoi, että kiinnostaisiko bailut, illalla on lähdössä paljon väkeä vierastalosta ulos ja etkot olisivat katolla. Minulla oli sopivasti puolen litran viskipullo valmiina, sillä Yuri huomasi vasta rahanvaihtopisteiden jälkeen Kairossa, että hänelle oli jäänyt hieman Epuntia, joita ei voi vaihtaa Egyptin ulkopuolella, Tax freestä bongasin tämän pullon hyvää skottilaista 9 dollarilla ja tarjouduin vaihtamaan hänen Epuntansa dollareihin.

Katolla oli hyvä meininki ja lähdinkin vasta viimeisten mukana Reggae baariin (alkoholi on kallista, oluttölkki kaupassakin 6-8 R). Baari meni kiinni jo puoli kolmelta ja jatkoinkin Itävaltalaisen reissaajan kanssa paikallisen tuttavuuden luokse jatkoille, jotka kestivät aamuun. Tästä seurasi se, että heräsin vasta iltakahdeksalta. Tutkimus osoitti, että juhlat eivät ole paras tapa hoitaa jet lagia, joka on vaivannut jo pari päivää ja viime yö tulikin valvottua, jotta saan unirytmin Aasialaiseksi.

Nettiä selatessa tuli huomattua, että 10.4. Kuala Lumpurissa on F1-osakilpailu ja minä lennän 6.4. Acehista tänne. Liputkin osoittautuivat halvoiksi, joten ostin 15 eurolla koko viikonlopun lipun nurmikkoalueelle, joka on hyvässä paikassa, katettu ja screenikin pitäisi löytyä.

Kuala Lumpurissa ei ole tullut otettua yhtään kuvaa, joten pistetäänpä tähän loppuun muutama kairosta.


Perjantaiaamupäivänä lähes kaikki ihmiset ovat rukoilemassa. Tämä tekeekin normaalisti ruuhkaisista kaduista todella omituisen hiljaisia.


Islamilaisen Kairon suurin (turisti)bazaar. Etualalla oleva mies myy kannustaan mehua.


Löysin tornin, jonne kiipeäminen oli jännää sillä käytävä oli hyvin kapea ja välillä pilkkopimeä.


Mutta maisema oli komea.

PS. Taas meinas unohtua kertoa, että olen löytänyt kielen, jossa Tuukka tarkoittaa jotain. Parikin ihmistä Egyptissä kertoi, että Tuukka tarkoittaa arabiaksi hiuspinniä...

2 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Onneksi olkoon nuista formulakisoista:) Paljonkos olis maksanu niille paikoille, joilta olis nähny ihan livenä?
MUTTA, MUTTA - JO puoli kolme kiinni!!! Ne menee kiinni noin myöhään siksi, että tuohon aikaan mennään kiltisti petiin.

Tuukka kirjoitti...

Screeni on kätevä tilanteen seuraamiseen, kun se rata on niin pitkä, ettei se kokonaan näy. Kyllä noilta paikoilta ihan radalle näkee, jos olit tosissaan ;) 50 eurosta ylöspäin ois ollut liput istuinkatsomoihin, mutta tykkään tommosesta vapaasta alueesta enemmän. Alkaen satasella olis päässyt siihen katsomoon joka on lähtösuoralla ja josta näkee siis myös varikolle, tätä harkitsin, mutta päädyin halvempaan ratkaisuun.

Tässä vielä pari kuvaa tosta katsomosta, johon mun liput on:

http://izzatruslan.com/wp-content/uploads/2009/04/f1-2.jpg

http://izzatruslan.com/wp-content/uploads/2009/04/f1-11.jpg