Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

lauantai 9. lokakuuta 2010

Rooma


Rooman ensimmäinen keisari Augustus.

Kolmantena päivänä oli museoiden aika. Ensin suuntasin Vittorio Emanuelen monumentille, jonka sisällä oli asiaa keskiajalta aina nykyisiin Lähi-Idän sotiin.


Seppelöity tykki


Monumentin katolle oli pääsymaksu, joten sinne en mennyt, mutta kyllä tältä ylimmältä tasanteeltakin aukeava näkymä yli vanhan kaupungin oli hieno. Taaimmainen kupoli on Pietarin kirkko Vatikaanissa.


Päivän ykköskohde oli Capitoline museo, joka keskittyy antiikin aikaan.


Kellarikerroksen laattakokoelman jälkeen saavuin parvelle, josta aukesi jälleen uusi näköala foorumille, tänne pysähdyin pitkäksi aikaa miettimään sitä kaikkea mitä täällä on tapahtunut.


Egyptistä jo antiikin aikaan hankittuja patsaita.


Museossa on todella paljon kasvokuvapatsaita ja näitä kokovartalopatsaita, mutta oliko jo antiikin aikana sukupuolenvaihtoleikkauksia? Patsaista ei kerrottu muuta kuin ketä ne esittävät.


todella kuuluisa patsas Rooman synnyintarusta.


Osa patsaista on ollut valtavia


Etelä-Euroopan miehet ovat kuulemma joskus liian tunkeilevia, mutta verrattuna entisaikoihin hyvinkin sivistyneitä...


Suurehko maalaus, jossa kuvataan pyhimys Petronillan hautajaisia.


Guido Renin maalaama Maria Magdaleena.


Näitä "eläviä patsaita" on paljon, tämä ehkäpä yksi parhaista. Yleensä nämä taiteilijat ovat täysin paikallaan, mutta sitten heräävät hetkeksi eloon.


Lounaaksi söin toista kertaa Italiassa kunnon pizzan viinin kera, lähellä hostelliani (7,5€+4€+1€). Tämä viinikulttuuri saisi levitä Suomeenkin, mukava, mutta hyvin pieni viininousuhumala lounaalla/päivällisellä piristää ja rentouttaa. Tämä viini ei kyllä ollut kovin hyvää, todella nuorta, jopa kotiviinimäistä. Pizza oli ilmeisesti sitä aidointa italialaista. Pohja hyvin ohut, mutta tukeva eikä pullamainen, kuten Suomen känkkylöissä. Täytettäkin oli paljon vähemmän eikä siitä valunut rasvaa. Silti pizza oli todella maukas. Paikan valitsin sillä perusteella, että syömässä oli pari vanhempaa italialaista herrasmiestä ja keski-ikäinen italialainen pariskunta, paikallisia, jotka näyttivät siltä, että haluavat hyvää ja laadukasta ruokaa.

Syötyäni ja nauttiessani viinin lopuista, läheisestä pöydästä mies huikkasi tarjoilija vierellään, että puhunko englantia. Vastattuani myöntävästi, hän sanoi, että tarjoilija pyysi sanomaan, että voin istua täällä niin kauan kuin haluan, mutta he sulkevat sillä on niin hiljaista (lounasaika lopuillaan), kiittelin kovasti ja tämä hyvin ystävällinen tarjoilija oli hyvillään, että sai viestin perille, sillä hän ei puhunut lainkaan englantia, mikä on hyvin yleistä täällä, kiiteltyäni tarjoilija näytti miehelle, että vaihda ihmeessä paikkaa minun pöytääni, sillä olimme molemmat yksin, tämä sopi tietenkin minulle ja jäimmekin pitkäksi aikaa juttelemaan Australialaiseksi osoittautuneen miehen kanssa. Hänen isovanhempansa olivat muuttaneet italiasta ja nyt hän oli pari kuukautta sitten muuttanut tänne toivottavasti hyvin pitkäksi aikaa, ainakin hetken hän aikoi opiskella vielä italiaa ja sen jälkeen aloittaa tietokonealalla, jota hän oli tehnyt jo 10 vuotta Australiassa. Mies neuvoi, että lähellä on Euroopan 4. suurin kirkko, jota kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa ja illalla Piazza Spagnalla on paljon nuorta väkeä viettämässä iltaa. Olin todella hyvilläni vinkeistä joita ajattelin noudattaa.


Sant Paolon kirkko todella oli komea ilmestys.


Kirkossa on maalaus kaikista paaveista, valaistu on nykyinen. Kirkossa on enää 7 tyhjää paikkaa ja kerrotaan, että kun tila loppuu, loppu myös maailma...



Myös takaa kirkko oli todella hieno, harvoin ulkona näkee tuollaisia maalauksia.


Palasin hostellille tämän kebabpaikan kautta, josta on tullut useasti haettua Piadina. Paikallisesta Spaarista löysin 1,8€ 0,7l viinipullon, joka piti tietenkin ostaa tutkimusmielessä mukaan. Viini oli nuorta mutta hyvää, puolet säästin Piazza Spagnalle, jonne suuntasin illan pimennyttyä.


Portailla oli paljon väkeä viettämässä iltaa ja juomassa viiniä/olutta vaikka oli torstai, viikonloppuna paikka on varmasti täynnä. Yhdessä kulmassa oli iso porukka ilmeisesti samasta koulusta juhlimassa sillä välillä joku porukasta alkoi huudattaa toisia, jotka vastasivat ja pian tämä villintyi lauluun ja tanssiin, näytti olevan todella hyvä yhteishenki. Hostellille lähdin puoli 11 maissa, sillä metro pysähtyy kai yhdeltätoista ja bussivaihtoehtoja ei huvittanut selvittä.

2 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Nykyisin käytetään termiä sukupuolenkorjaus. Toi juttu ja patsas kyllä kiinnostaa kovasti, koulutuspäivillä justiin kuuntelin mm. luentoa aiheesta: entä jos sukupuoli ei olekaan joko - tai.
Viinikulttuurista. Paljonko ne juo siellä lounaalla ja kuin vahvaa se viini on? Minkä kokonen se pullo lounaspöydässäsi on? Kännissä kaahaaminen on toivottavasti edelleen moukkamaista. Rooma on ihana mutta matkabudjetti hinnoista päätelleen hiipuu hiukka eri vauhtia kuin esim. Kambozassa. Mikähän lienee Egyptin patsaiden tarina, valloittajien sotasaalista?
Myöhäisemmät eurooppalaiset alko olla sitten haudanryöstäjiä.

Tuukka kirjoitti...

En tiedä paljonko on tapana juoda, varmaankin lasillinen tai kaksi, tuo pullo oli 0,35. Täällä toimii julkiset todella hyvin, joten toivottavasti kännissä ei ajella. Museossa oli melko huonosti tarinoita ja raunioistahan nuo on löydetty, joten tietääköhän kukaan alkuperää.