Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Great Sand Sea


Kyselin edellispäivänä ympäri kaupunkia onko seuraavana päivänä lähdössä ryhmää autiomaahan yöksi, sillä yksin reissu olisi tullut liian kalliiksi. Lopulta Palm Tree hotellista kerrottiin, että 5 henkilöä on lähdössä ja reissu kustantaa 140Ep. Olinkin 9.30 sovitusti hotellilla. Henkilökunta ei ollut sama ja vain 2 korealaista tyttöä oli lähdössä, he miettivät hetken hinnan kanssa, sillä heille oli ilmeisesti luvattu vielä halvempi reissu, mutta lopulta sovittiin, että reissu maksaa 160Ep per henkilö ja lähdemme matkaan kolmestaan.


Aluksi kuski näytti aavikkoa, kaahailemalla pitkin dyynejä, minä olin mielissään, mutta toinen tytöistä kiljui hieman pahemmissa paikoissa. Ensimmäinen pysähdyspaikka oli tämä keidas, jossa sai käydä uimassa, todella virkistävää.


Vesi oli makeaa ja keitaassa oli paljon erikokoisia kaloja.


Tämän jälkeen pysähdyimme kuumalle lähteelle, jossa kävin myös lillumassa.


Viimeinen pysähdyspaikka ennen auringonlaskua oli fossiilialue. Hiekan alla on paljon vanhaa merenpohjaa.


Välillä pysähdyttiin ja kuski heitteli syyläriin vettä saadakseen lämmöt alas. Maasturissa oli myös ylimääräinen vesisäiliö ja kuski sääteli varmaankin jäähdytysjärjestelmää yhdistämällä ja irrottamalla johdonpätkiä ajaessaan.


Auringonlaskua nousimme katsomaan suuren dyynin päälle.


Auringonlasku. Kuski alhaalla keittelemässä iltapäiväteetä.

Tämän jälkeen tuli pieni pettymys, sillä emme yöpyneetkään keskellä aavikkoa, vaan palasimme aavikon reunalla olevaan leiriin. Kuski lähti pois ja pari nuorta paikallista miestä alkoi valmistaa meille illallista. Syötyämme siirryimme nuotion ääreen juttelemaan ja katselemaan tähtiä. Jonkinajan päästä minä päätin lähteä kävelemään pari sataa metriä aavikolle, sillä nuotio ja lyhty valaisivat liikaa. Pimeässä taivas näyttikin paljon upeammalta, kun käänsin selkäni leiriin ja katselin aavikon suuntaan. Maatessani hiekalla havahduin, kun jostain kaukaa oikealta alkoi kuulua moottorin ääni ja pian valotkin tulivat näkyviin, auto tuli leiriä kohti. Lähdin kävelemään kohti leiriä, johon auto ehti hieman ennen minua. Autolla paikalle saapui leirin omistaja, kuski ja ei lainkaan paikallisella tavalla pukeutunut nuori nainen. Hänellä oli päällään toppi ja minihame, kun yleensä naisista ei näy edes naamaa.

Paikalle saapunut porukka aloittikin autiomaabileet. Sheesha laitettiin palamaan, minä ja leirinomistaja aloimme juomaan ouzoa, korealaiset maistoivat hieman siideriä. Ouzon tyhjennettyämme siirryimme Brändiin ja nuoremmat paikalliset toivat pöydälle hyvän valikoiman hedelmiä, pian tuli myös ruokaa. Vihanneksia, maksaa ja leipää, todella hyvät mätöt ja hyvä meininki. Kylässä pitää kuulemma olla kiltisti, mutta aavikolla saa pitää hauskaa. Musiikki soi kokoajan kännykästä, Alexandrialaiseksi paljastunut tyttö tanssi jatkuvasti ja sai välillä houkuteltua toisen koralaisenkin tanssimaan, myös minä tanssahtelin hetken haisteltuani kuuluuko kulttuuriin, että miehet tanssivat, kuulemma kuului, kun mies kysyi tanssinko minä ja kehotti liittymään naisensa seuraan, myös hän itse tanssi myöhemmin. Musiikki oli itämaista ja tanssi siihen sovellettua yökerhotanssia. Viinan loputtua joimme teetä ja nuoremmat miehet alkoivat soittaa rumpuja ja laulaa, koko porukka taputti ja tyttö tanssi. Reilun parin tunnin juhlimisen jälkeen juhlat loppuivat, kun tulokkaat jatkoivat matkaa. Nuoret miehet kaivoivat hetken päästä esiin vielä puolikkaan Ouzopullon, jonka tyhjensimme. Tämän jälkeen he lähtivät nukkumaan ja minä vielä hetkeksi autiomaahan tähtiä ihailemaan. "Hieman" erilainen ilta kuin olin odottanut, mutta enemmän, kun onnistunut.

Yöllä tuli nukuttua hieman huonosti miljoonan tähden hotellissa, eli patjan päällä ulkona. Heräsin kuitenkin sopivasti, kun aurinko alkoi nousta. Tätä nousin ihailemaan hieman korkeammalle, ehkä puolen kilometrin päähän aavikolle.

2 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Kuvat on upeita, kiitos. Ja auringonnousu huippu:) Kerro vielä, miltä tuoksui ja millainen ilma oli, oliko tuulta - pääsen kunnolla mielikuvamatkailemaan.
Autiomaassa (tosin toisella puolen Niilin) satoi tarun mukaan mannaa yhdellä retkellä eaa, täällä satoi eilen ensilumi.

Tuukka kirjoitti...

Semmonen kevyt tuulen vire, hajusta en osaa oikein sanoa, normaali, aika hajuton.

Ensilumi :D ehdimpä karkuun, vaikka aika likellä näköjään oli :)