Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Kairo


Viimeinen aamu Roomassa alkoi viinerillä ja cappucinolla (1,8€). Meinasin ensin, että pysähdyn vielä Colosseumilla, mutta päätin pelata sittenkin varman päälle ja ajelin metrolla suoraan rautatieasemalla, jossa hyppäsin lentokentälle menevään junaan (15€).


Check-inissä oli elämää, kun ensin joku keski-ikäinen mies möykkäsi aggressiivisesti jostain mikä ei miellyttänyt businesstiskillä ja pari virkailijaa ohjasi hänet melko tiukkasanaisesti menemään, mikä lie oli ongelma. Jonossa myös tarkkailtiin käsimatkatavaroiden painoa ja tälle kuvan miehelle huomautettiin hyvissä ajoin jonossa, että laukku painaa aivan liikaa, mies ei kuitenkaan ymmärtänyt vaan intti vastaan. Virkailija antoi lopulta olla ja kun mies pääsi tiskille hänelle sanottiin parin virkailijan ja puntarin kanssa taas, että laukku painaa liikaa. Taas jankkausta ja lopulta anelua, mutta mikään ei auttanut ja kenkäkokoelma alkoi liikkua ruumaan meneviin. Huomaavaista muita kohtaan, sillä hän varasi yhden tiskin pitkäksi aikaa ja minäkin menin häntä ennen toiselta tiskiltä vaikka välimatkaa oli yli kymmenen ihmisen verran. Tietenkin tämä tyylikäs herrasmies kiilasi minunkin edelleni puoleen väliin todella pitkään turvatarkastusjonoon kaverinsa luokse, kun oli lopulta päässyt check-inistä.


Lento sujui oikein mukavasti. Katselin leffaa ja nautin tämän aterian, muuten peruseinestä, mutta jälkiruokaleivos oli herkkua. Luxusta halpalentoyhtiöihin tottuneelle.

Egyptin viisumihomma oli helppo. Piti mennä vain pankkiin, maksaa 15$ täyttämättä mitään lomakkeita ja sai viisumitarran, jonka kanssa vain passintarkastukseen ja sillä selvä. Olin varannut valmiiksi huoneen Arabian nights hotellista, sillä olin ymmärtänyt, että he tarjoavat ilmaisen kyydin lentokentältä, tämä koski kuitenkin vain vähintään 4 yötä viettäviä, mutta tilasin silti haun, koska se oli vain 60 Epuntaa. Bussillakin kai periaatteessa pääsee mutta se on vaikeaa arabiaa osaamattomalle ja kaupunkia tuntemattomalle ja taksinkin saaminen on kuulemma hankalaa alle 60 punnan. Hakemassa ollut mies oli todella ystävällinen ja rento ja matkafiilis iski kunnolla päälle Kairon ruuhkassa. Kuuma, tööttäystä ja muutenkin ihanan erilaista. Vaikka Rooma oli upea paikka, se on silti Suomen kaltainen länsimaa, eli hieman tylsä, toivottavasti ymmärrätte mitä tarkoitan.


Huoneeni. Hintaa 90Ep, joka ei ole ilmastoidusta huoneesta mikään liian paha hinta (jatkossa on kyllä tarkoitus yöpyä puolta halvemmissa). Lisäksi alakerrassa on ilmainen langaton netti ja teetä ja kahvia saa pyytämällä ilmaiseksi, lisäksi aamupala kuuluu hintaan. Henkilökunta on todella ystävällisiä ja rentoja, auttavat varmasti kaikessa, muun turinan lisäksi.

Ensimmäinen ilta meni rentoutuessa ja alakerrassa muiden asukkaiden kanssa jutellessa. Syömässä kävin pienessä katukojussa patonkeja, joiden sisällä oli hyvää lihakastiketta (1,5Ep/kpl), samalla tuli juteltua paikallisen taksikuskin kanssa, oikein mukava mies, kuten niin monet muutkin iloisesti tervehtivät paikalliset. Olen kuullut lukemattomia kertoja Welcome to Egypt ja vaihtanut muutamia sanoja paikallisten kanssa, jotka ovat nostaneet tunnelman todella kattoon.


Aamulla suuntasin kaupungille. Päämääränä linja-autoasema, jonne lopulta melkoisten mutkien kautta löysinkin, mutta kuten ajatuksena olikin, näin samalla kaupunkia. Linja-autoasemalla ei toiminut netti, joten en voinut varata huomiselle lippua Siwan bussiin, mutta myyjä vakuutti, että mahdun kyllä mukaan. Roomassa tuli hieman nähtävyysähky, joten suuntaan heti keitaalle rentoutumaan ja jätän Kairon ihmeet myöhemmälle.


Linja-autoaseman jälkeen suuntasin näille sivukujille harhailemaan ja etsimään syötävää. Tapasin taas lukemattomia iloisia paikallisia ja pian löysin myös ruokaa.


Spagettiannokseni, jossa oli tulista kastiketta, siemeniä ja kuivattuja hedelmiä nautin kojun takana katukivetyksellä, nämä pässit vieressäni.


Maha ei ihan täyttynyt, joten kävelin tähän seuraavaan paikkaa ja nautin vielä pari egyptiläistä pannukakkua, pizzan näköiset kuvan etualalta (3Ep/kpl)

Tämän jälkeen suuntasin takaisin hotellille samalla housuja etsien, mutta tuli ostettua vain yksi t-paita 20 Epunnalla. alue oli turistien suosiossa, joten hinta piti tingata 75 Ep:stä. Tapasin myös yhden paikallisen miehen, joka alkoi puhua suomea kerrottuani mistä olen kotoisin, hän oli asunut 2 vuotta Suomessa. Mies pyysi minut liikkeeseensä, joka osoittautui pieneksi ja ränsistyneeksi parffyymiliikkeeksi. Juttelimme suomen ja englannin sekamelskaa ja hän yritti tietenkin myydä hajuvettä. Tulikin ostettua puolikas pieni pullo hyvää naisten tuoksua 25 Ep:llä, ihan vain miehen kielitaidon vuoksi, hän kyllä ansaitsi rahat, vaikka nämä hajuvesiliikket ovatkin yleensä huijausta, kai sille hajuvedellekkin tulevaisuudessa ottaja löytyy, pitää vaan ostaa nätimpi pullo.

Hotellilla juttelin henkilökunnan kanssa ja he vinkkasivat, että kannattaa jatkaa ensimmäisestä turistien suosimasta bazaarista eteenpäin ja pian löytyy enemmän paikallisten suosima bazaar. Löysinkin tämän paikan reilun kilometrin kävelyn jälkeen ja myös kahdet hyvät farkut (60Ep ja 75Ep, lähtöhinnat 85Ep ja 105Ep). Farkut ovat melko kuumat, mutta mitään hyviä kangashousuja en vielä löytänyt ja shortsit eivät oikein sovellu ympäristöön, vain jotkut länkkärit käyttävät niitä.

1€ = 7,8Ep

2 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Yrittikös pässit osille? Eikös kujakatteja näkynyt?

Tuukka kirjoitti...

eivät yrittäneet, katteja on paljon.