Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (93) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (43) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Borneo (12) Australia (11) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

tiistai 16. toukokuuta 2023

Kennett river

 

Aamulla lähdin jatkamaan rantatietä kohti lounasta. Törmäsin heti alkuun surffikisoihin, jotka päätin ohittaa. Nopea googletus kertoi, että oli isojen kisojen ensimmäinen päivä ja valtavalla parkkialueella ei ollut ainakaan aamupäivällä kummoista pöhinää.
Great Ocean Road Chocolaterie & Ice Creamery. Ihan ok jos olisin mennyt Aasia odotuksilla sisään. Nyt ollaan kuitenkin niin länsimaisessa maassa, että odotin Fazerin tai Valion tasoisia tuotteita ja petyin.

Rantoja riitti. Täältä löytyi iso ryhmä surffauskoululaisia ja kalastaja. Mitenhän ihmeessä syötin saa riittävän kauas?

Joku ottaa lokaatiosta kaiken irti. Arvostan. Täällä näkee muutenkin melko hulppeita ranta-asumuksia.
Tätä väliä sanotaan Great Ocean Roadin komeimmaksi ja maisemia oli upea ihastella ajaessakin, mutta välillä oli pakko painaa vähän enemmän kaasua ja nauttia myös vauhdin huumasta erittäin mutkaisella tiellä. 
En ole ainoa kansainvälinen turisti näillä teillä.
Niin se vain on löytänyt Finlandia tiensä jopa Australialaiseen supermarkettiin. Milloin lie kotoiseen cittariin?

Päivän ykköskohde oli Kennett river ja koalat. Pysäköin auton suositun kioskin lähelle ja lähdin katsomaan mitä ihmiset tuijottelevat paikassa, joka oli google mapsiinkin merkitty koala sleeping treeksi.

Ja siellähän se koala oli. Melko matalalla ja yllättäen hereillä, nukkuu nimittäin 20 tuntia vuorokaudesta. Tätä Australian laiskiaista oli mukava tuijotella tovi. 
Komea papukaija yritti hakea huomiota, mutta sai sitä kovin vähän ja lensi pian pois.
Matelijoita löytyy, ainakin opastauluista.
Koalia näin muutaman, mutta kaikki nukkuivat korkealla puissa.
Aluksi polku oli leveä ja nurmikko leikattu, mutta melko pian pääsin kunnon viidakkoseikkailulle.
Iilimadonkin löysin säärestäni. Ei ollut onneksi iskenyt vielä kiinni, sillä sytkäriä ei ollut mukana. Malesian viidakossa opin liekin olevan paras tapa irroittaa nämä verenimiät.
Kun palasin parkkikselle eväspöydän ympäristö oli täynnä kakaduja.  
Sade teki tuloaan. Olinkin saanut nauttia todella hyvistä keleistä.
Ensimmäinen pinni Ouluun. Majoitukseksi olin tällä kertaa varannut dormisängyn (30€) YHA Apollo baysta. Keittiö oli hyvin varusteltu, joten aloin kokkaamisesta tykkäävänä ihmisenä jo hieman lämmetä hostelleille. Nyt ei toki ollut aineksia mukana ja roadtripillä kunnon kokkailu vaatisi kylmälaukun, joten grillailin makkaraa ja söin lisukkeena valmissalaattia. Hostellin takapihalla nukkui koala puussa. Sopiva päätös koalapäivälle.

Ei kommentteja: