Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

sunnuntai 21. toukokuuta 2023

Great Ocean Roadin viimeinen pätkä

 

Hellyyttävä liikennemerkki, väkisinkin hiljentää. Aamulla kävin ajelemassa pyöräilijöiden suosiman Barham river roadin, ennen paluuta GOR:lle. Kaunista maalaismaisemaa ja todella jykeviä puita.
Maits restillä jalkauduin ja kävelin kilometrin mittaisen rengasreitin. Huikean vehreää, kuin K-Aasiassa, mutta kuitenkin todella erilaista. Kyltit kertoivat, että kasvusto on yli 100 miljoonaa vuotta vanhaa ja dinosaurukset ovat vaeltaneet samantyyppisessä ympäristössä.
Myös K-Aasiasta tuttuja onttoja puita näkyi. Tämä on loispuu, joka on kasvanut toisen puun ympärille. Uhriksi joutunut puu on lopulta kuollut ja lahonnut pois.

Viidakkokävelyn jälkeen jatkoin Great Otway kansallispuistoon, jonka läpi ajoin kahteen kertaan, mutta skippasin maksullisen eteläkärjen. Täällä näin ensimmäisen kengurun sitten golfkentän. Kuvan kaveri oli toinen. Ensimmäinen odotti puun vieressä ja kun hidastin vauhtia se loikki tien yli. 

Paljon säväyttävämmän luontokokemuksen sain kansallispuiston jälkeen. Iso sarvipäinen peura juoksi vasemmalta oikealle tien yli, aivan edestäni. Vauhti oli sellainen, että jos olisin osunut paikalle sekuntiakaan myöhemmin olisi törmäys ollut taattu, ei tuollaiseen ehdi reagoida. Tai tokihan tein äkkijarrutuksen niin, että hätävilkut alkoivat vilkkua, mutta ei siitä olisi ollut mitään apua. Onneksi en törmännyt ja onneksi en vuokrannut sitä pienintä ja halvinta autoa, mietin mielessäni.


Seuraava pysähdys oli Great Ocean Road Wildlife parkissa. Päädyin juomaan vain kahvit takkatulen ääressä. Täällä olisi ollut dingoja, mutta ei ollut fiilistä nähdä vangittuja eläimiä, kun onnellisesti vapaita oli niin paljon tarjolla.

Parkkipaikan ohi viiletti vauhdikas kenguru

12 apostolin vierailukeskuksessa oli paksu opus vaarallisista australialaisista eläimistä. 
Kissa mainittu.
Komee oli 12 apostolin paikka. Ylhäällä pörräsi helikopteri, paikka on niin kuuluisa, että täällä tehdään jopa helikopterilentoja Grand Canyonin tapaan. Rakenteilla oli myös valtava näköalatasanne.

Vähän matkan päästä löytyi London bridge. Tällaisia kivimuodostelmia oli enemmänkin, mutta minä pysähdyin vain näille kahdelle. 

Jatkettuani matkaa näin tien varressa kävelevän mielenkiintoisen eläimen. Pysäytin auton, kun vain voin ja kävelin takaisin päin reilut sata metriä. Ensin en huomannut mitään, mutta paluumatkalla näin puskassa liikettä.

Nokkasiili ei minusta perustanut, vaan käpertyi syvälle pusikkoon, otin kuvan ja lähdin pelottelemasta pientä. Ensimmäinen muniva nisäkäs, jonka olen nähnyt. 

Ennen pimeää pysähdyin vielä Tower Hill State Game Reserveen. Tämä ei varsinaisesti enää kuulunut Great Ocean roadiin, mutta oli ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. 

Jo parkkipaikan vieressä näin ensimmäisen koalan.
Ja suljetun vierailukeskuksen vieressä käyskenteli lauma emuja.

Koalia näkyi paljon, kun lähdin kävelemään pienen lenkin.
Myös muutaman kengurun näin. Olivat tätä lukuunottamatta hyvin arkoja.
Vahva tunne, että turistit ovat ruokkineet emuja, sen verran innokkaasti nämä pyörivät auton ympärillä, palattuani parkkipaikalle.
Majoituksen olin varannut Port Fairyn pikkukaupungista. Star of the West motellin baaritiskillä ei ollut mitään tietoa Bookingin kautta tekemästäni varauksesta.
Sain kuitenkin tämän mukavan huoneen 17 eurolla. Olin varannut dormisängyn, joten tämä oli erittäin iloinen yllätys. Ei paikassa tainnut dormia ollakkaan, varmaan joku kämmi datapuolen kaverilta. 
Drive in viinakauppa. Hiljainen pikkukaupunki oli varsin viehättävä, vaikka lähes kaikki putiikit ja ravintolat olivat kiinni, eikä juuri ketään näkynyt missään. 

Ei kommentteja: