Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (93) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (43) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Borneo (12) Australia (11) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

keskiviikko 3. toukokuuta 2023

Melbourne GP perjantai

 Aamu alkoi murrolla. Hostellilta ostamani halpislukko ei suostunut avautumaan, vaikka pyörittelin siihen oikean luvun monta kertaa ja kokeilimpa sivuosumatkin läpi. Kaapin lukon kiinnikkeet olivat vahvat, joten avasin lukon lopulta vääntämällä sen hajalle käsivoimin. Olin edellisiltana ostanut kaupasta kunnollisen lukon, jolla korvasin pilipalin. Ei sillä, että varkaita pelkäisin. Huoneen viisi nuorta naista vaikuttivat ihan kunnollisilta, mutta turha ottaa riskejä.

Vietin hostellilla aika vähän aikaa, mutta saksalaisen huonekaverin kanssa ehdin vaihtaa muutaman sanan. Hän sadatteli ajoitustaan. Great Ocean Road tour oli siirtynyt päivällä ja hän oli joutunut olemaan extrayön hostellilla sadan euron hintaan. Hän kauhisteli muutenkin hintoja, paljon kalliimpaa, kuin Eurooppa. 

Radalle pääsi ilmaisella ratikalla. Hostellini lähellä ollella pysäkillä ei ollut juurikaan ruuhkaa, joten hyppäsin onnellisesti kyytiin. Pysäkillä paikallisilla oli vähän hämmennystä. Tutut linjat eivät kulje kisaviikonloppuna normaalisti, hyvä julkinen liikenne on ihan pilalla... Tämän olin huomannut itsekin edellisenä iltana, kun yritin Google mapsin avulla käyttää ratikkaa. 

Sillä ei kuitenkaan päässyt perille asti, vaan ainoastaan Southern cross asemalle, jossa riitti väkeä. Seurailin hetken jonoa...
Mutta kun sen päätä ei tälläkään kulmalla näkynyt...
Päätin taas kävellä radalle.
VIP-kyyditystä
Portilla ei ollut jonoa. Suurin osa taisi käyttää ykkösporttia, joka on paljon lähempänä fanzonea, jonne minäkin olin matkalla.
Piastrin fanitapaaminen jollain kojulla.
Minä olin tullut katsomaan kokeneempien kuskien haastatteluja. Ensin lavalla olivat Alpha Taurin kuljettajat.
Toisena lavalle asteli Stroll ja yksi kaikkien aikojen suurimmista Fernando Alonso.

Sitten oli vuorossa Zhou ja Australiassa supersuosittu Valtteri Bottas, joka kertoi harkitsevansa F1 uran jälkeen muuttoa Australiaan ja uran jatkoa Supercarseissa.

Bottaksen jälkeen jäin kuuntelemaan vielä Williamsin Albonin ja Sargeantin haastattelut. Albon oli kokeneempi, joten hän oli suurimman osan ajasta äänessä. Alku ei mennyt mallikkaasti. Albon kertoi kertoneensa tulokas Sargeantille, että odotas vain Australiaa. Bahrain tai Saudi-Arabia ei ole mitään... ja tämän enempää hän ei ehtinyt sanoa, kun yleisö aloitti villin buuauksen. Sitten menikin tovi, kun Albon selitteli posket punaisena, että hienoja kisoja nekin, mutta hän tarkoitti Australiaan verrattuna tai siis tämä on erityisen hieno tunnelmaltaan... Hieno asenne ausseilla.

Tämän jälkeen meni tovi ruuhkassa... Mietin, että onneksi olin hengaillut fanzonella jo edellisenä päivänä, sillä nyt sille oli aika sanoa hyvästit. Aivan valtavasti väkeä.
Jono sisään päin.
Siirryin loppupäiväksi radan takaosiin harjoituksia ja kisoja seuraamaan.
McLaren

Ihan loppuun asti en ollut, alkoi sataa aika paljon vettä ja edessä oli vielä kaksi täyttä kisapäivää, joten väkisin ei radalla kannattanut kärvistellä.
Niin joo tää on aussi.

Keskustassa näin suuren trans oikeuksia ajavan kulkueen. Isoin lajissaan, jonka olen ikinä nähnyt.

Siitä vähän kuivaalihaa.

Täällä on meneillään isot komediafestarit. Kuka löytää tutun nimen?

Illan viimeisenä hommana hankin paikallisesta halpatavarakaupasta itselleni retkituolin. Jo perjantain väkimäärästä saattoi päätellä, että jos lasu haluaa seurata radan tapahtumia hyvältä paikalta, kannattaa ottaa tuoli mukaan ja parkkeerata aamusta sopivaan paikkaan. 


Ei kommentteja: