Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

lauantai 29. huhtikuuta 2023

Albert Park

Heti aamupäivästä suuntasin tietenkin radalle, vaikka mikään formulaluokka ei torstaina esiintynytkään. Täällä kisaa peräti viisi kilpaluokkaa: Porschet, Supercarsit ja formuloista ykköset, kakkoset ja kolmoset.

Kävelin kolmosportista sisään ja lähdin kävelemään rataa ympäri myötäpäivää, aivan kuten menevät autotkin.
Torstaina kaikkiin katsomoihin näytti olevan vapaa pääsy. 
Täällä pääsee monessa paikassa todella lähelle rataa.
Button Grandstand
Kuvausvarustukseksi ei kaikille riittänyt kännykkä.

Yksi aukio oli pyhitetty autoharrastajille, jotka olivat tuoneet näytille uudempaa ja vanhempaa kalustoa.
Rata-alue oli todella hieno. Lampi keskellä, paljon vihreää ja keskustan pilvenpiirtäjät taustalla.
Yleensä rataa piti nurmikkoalueilta katsella verkkoaidan läpi, mutta joistain kohdista näkyi esteettömästikin radalle
Juomahinnasto. 1€=1,65AU$
Kippis
Perhealueella oli otettu lapset hienosti huomioon, vaikka ihan Bahrainin tasolle ei päästykään. Lapset pääsivät ilmaiseksi sisään maksavan aikuisen seurassa (3-14 vuotta, ilmainen etukäteislippu vaaditaan).
Varsinkin Supercarsit ovat kova juttu ausseissa ja jo harjoituksia oli katsomassa todella moni.
Vanhojen kilpa-autojen paraati
Mersulla oli radan takaosassa oma VIP-katsomo/lounge. Vieraille oli komeita kyydityspelejä vipin edusta täynnä. Täällä näkee todellista vippikohtelua. Tuo sana on ehkä vähän kokenut inflaatiota, kun se esimerkiksi Suomen festareilla tarkoittaa usein lähinnä omaa sisäänkäyntiä, katsomoa ja erillistä bajamajakompleksia. Vipinvipit saattavat saada nakkisämpylän kylkeen.
Varikko-alueella näki kakkosten ja kolmosten toimintaa omissa varikkoteltoissa. Tuukka Taponen ei vielä ole näissä ympyröissä, mutta monta tulevaisuuden supertähteä näin lähietäisyydeltä. En toki tunnistanut ketään. 
Supercarseilla oli kiinteät pilttuut ykkösten varikon jatkeena ja tätäkin toimintaa pääsi seuraamaan todella läheltä.
Ykkösten varikkoalueelle ei tietenkään ollut mitään asiaa ja vaikka tuskin siellä kuskeja edes oli näin torstaina, aidalla oli ruuhkaa. 

Tallien ja Albert Parkin tuotteita oli paljon myynnissä. Hinnat olivat tietenkin erittäin korkeat (T-paita n. 100AUD) ja kassoilla ei ollut ruuhkaa. 
Paineilmaputsausta Porschejen varikolla.
Mestariauto. Todennäköisesti kauden päätteeksi kolmatta kertaa putkeen ja toista kertaa ansaitusti.
Viikonlopun ensimmäinen kisa oli Porschejen lähtö ja seurasin sen pääkatsomosta. Vaikka sarja ei ollut millään tavalla tuttu, niin nämä olivat erittäin viihdyttäviä. Kovaa taistelua ja paljon ulosajoja. Supercarsit pysyivät paremmin radalla, mutta taistelu oli kovaa ja yleisö eli mukana. Kovimmat suosionosoitukset sai kuitenkin trukkikuski, joka ajoi pääsuoran läpi Porschekaaosta selvittelemästä. Porschet starttasivat viikonlopun aikana yhteensä kolme kertaa ja Supercarsit neljä kertaa.
Kisan täällä on voittanut yhteensä neljä suomalaista: Bottas, Räikkönen, Häkkinen ja nuorempi Rosberg. Keken aikaan ajettiin Adelaidessa ja hän on ainoa suomalaisvoittaja siinä pitäjässä. Supercarsien jälkeen oli aika talsia takasin keskustaan. 
Matkalla näin kaupassa jotain todella outoa. Alkoholitonta viinaa. Olisi tehnyt mieli maistaa, mutta noin paljoa en ollut valmis maksamaan kokemuksesta. 

Ei kommentteja: