Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

torstai 20. huhtikuuta 2023

Nusa Penidan pohjoisriutta

 

Lähdettiin aamulla liikkeelle kohti pohjoista. Kaikki haluaa Manta pointille, joten pohjoiseen tehdään vähemmän retkiä. Nyt oli mahdollisuus valita, joten valitsin harvinaisemman ensin. Vene oli täynnä, mun ryhmään kuului intialainen pariskunta ja argentinalainen mies. 

Alustuksessa vähän ihmettelin, että sukellukset rajoitetaan max 45 minuuttiin. Vähän outoa, mutta tämä oli firman käytäntö. Nyt ei olisi kyllä kauempaa sukellettu muutenkaan. Intialaisella AOWD naisella oli paljon ongelmia maskin kanssa, jonka hän oli juuri ostanut ja vaikkei se oikein sopinut hänen naamalleen tai alkupoltto oli jäänyt tekemättä, tai vähän molempia, niin sillä mentiin molemmat sukellukset ja kulutettiin valtavasti ilmaa maskia puhdistaessa ja siihen liittyvässä säätämisessä, vaikka veneestä olisi toinenkin maski löytynyt.

Rehellisesti sanottuna eka kohde Sental oli vähän tylsä. 26,7m/46min.
Nudi. Niitä näkyi muutamia.

Emperor angelfish.

Toinen sukellus oli SD pointille, jossa vähän virtasi ja kaloja oli paljon. Erittäin mukava sukellus. 24m/44min. 

Kolmas sukellus oli Toyapakehille ja nyt mukana oli enää argentinalainen. Meillä molemmilla oli ollut kivasti ilmaa jäljellä edellisillä sukelluksilla ja divemasterinkin mukaan rajoitus on vähän typerä, mutta firman käytäntö. Nyt voitaisiin mennä lähemmäs tuntia, hänellä tai venemiehellä ei ole kiirettä ja muita ei ollut veneessä. 

Moreena
Siisti nudi
Ja vielä kilppari loppuun. Toinen mesta oli selkeesti päivän paras. 29,4m/54min.

Sukelluksen jälkeen kerroin vaihtavani firmaa seuraavalle päivälle ja divemaster kehotti perustelemaan asiaa pomolle, hänkin ymmärtää, että kokeneemmat sukeltajat eivät pidä rajoituksesta ja palaute voi auttaa tulevaisuudessa. 

No näin tein ja pomo selitti asiaa logistisilla syillä yms ja kutsui argentinalaiselle illalliselle.

Uulalaa. Tietenkin menin. 13€ grillibuffet toimi. Olin vähän etuajassa, joten alku meni argentiinalaisten kanssa henggaillessa ja pöydässä tutustuin kahteen hollantilaiseen naiseen, jotka olivat ekalla reppureissulla ja suorittamassa OWD:ta. Heidän kanssa jutellessa huomasin kuulevani oikealta puolelta suomalaista puhetta. Singaporelainen vaihto-oppilas ja hänen suomalainen ystävättärensä. Sattumalta istuttiin vierekkäin. Oli pakko kysyä englanniksi mistä ovat ja vastata sitten, että Im from Oulu. Nopeasti hoksasivat ja heti tuli pieni syytös salakuuntelusta, minkä tietenkin kielsin täysin. 

Taidettiin olla viimeiset viisi kun huomattiin, että tätä paikkaa taidetaan alkaa sulkea ja lähdettiin pois. Ok sukellukset ja oikein hauska ilta.

PS. Kolme sukellusta sisältäen varusteet, lounaan yms kokonaisuudessa 113€.

Ei kommentteja: