Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

sunnuntai 9. huhtikuuta 2023

Äänestämään

 

Olin jo kertaalleen päättänyt, että tällä kertaa en äänestä, mutta poliitikoista poiketen, söin sanani jo ennen vaaleja ja päätin sittenkin lentää Balille.
Välilasku oli Kupangissa. Tässä kahvilassa tuli istuskeltua. Vähän nauratti, kun yksi pariskunta kävi ihmettelemässä eikö täällä todellakaan ole kauramaitoa, tai edes kookosmaitoa kahviin? Joo oltiin samalla lennolla. Balilla molempia on saatavilla ilmeisesti hyvin yleisesti, muualla Indonesiassa voi olla positiivisesti yllättynyt, jos löytyy ylipäätään maitoa. Bali on oleva taas kuin uusi maa, vaikka Indonesiassa pysynkin.
Komodo kansallispuisto näkyi hienosti koneen ikkunasta, kuten myös Sumbawa.

En ole koskaan suunnitellut meneväni Balille ja nytkään en ollut ajatellut tutkia saarta sen enempää, joten tiedot saaresta olivat hyvin vähäiset. Olikin kätevää, että Suomen kunniakonsuli ja Penidan lauttaranta olivat molemmat melkein vierekkäin Sanurissa. Sinne siis yöksi, taksi maksoi 13€. 

Ensimmäisessä paikassa Rori homestayssa (keskikokoinen hotelli) oli vähän epäselvyyttää onko huoneita vapaana, mutta tarkistuksen jälkeen sain kivan huoneen 10 eurolla. Hyvä etten ensimmäisenä häipynyt kaupungille tai purkanut rinkkaa, sillä puolen tunnin päästä tyttö tuli koputtamaan oveen ja hyvin pahoillaan totesi, että huone onkin varattu... Eipä ole tällaista ennen sattunut. No ei muuta kuin rinkka kantoon ja seuraavaan paikkaan, josta sain huoneen muutamaa euroa kalliimmalla. 

Balilainen uusivuosi oli ollut edellisenä päivänä, joten väkeä saattaa olla tavallista enemmän liikkeellä. Kokoajan yleistyvä nettivarausten teko häiritsee enenemässä määrin vanhanaikaista travelleria, joka haluaa aina nähdä huoneen ensin ja viipyä sen aikaa kuin viihtyy.


Konsulaatti sijaitsee samoissa tiloissa ruotsalaisten kanssa Segara Village hotellin yhteydessä. Ovessa oli lappu, jossa kehotettiin odottamaan ulkopuolella, jonne englantia puhunut nainen toi lomakkeen täytettäväksi. Balilainen kunniakonsulikaan ei käsittääkseni ole koskaan käynyt Suomessa. Sisällä oli kuitenkin vastassa ystävällinen suomalainen, suomea puhuva vaalivirkailija.
Numero oli tiedossa, noista koko Suomen listoista olisikin ollut homma etsiä oikea nimi.
Sinne tipahti. Englantia puhunut nainen tarjoutui ottamaan kuvan. Ulkomailla äänestäminen on aina ollut hyvä kokemus. Tällä kertaa piti tosin mennä vaalikahveille parin sadan metrin päähän ihan tavalliseen kahvilaan.
Sanurin ranta, ei mitenkään erityisen kaunis.
Ranta oli täynnä resortteja ja ravintoloita. Luin netistä, että nuo sähköpyörätiet siirretään pian muualle rantatieltä. Kaahaavat ja tööttäilevät pyöräilijät pilaavat tunnelmaa.
Kilpikonnapaikka
Näytti kuin ukot olisivat olleet ruoka-ostoksilla. 
Tästä tuskin kuitenkaan oli kyse, luontoon nuo on tarkoitus päästää. 
Pimeistä töistä tuli mieleen, että täällä suunnitellaan rajoituksia venäläisille. Tiedä sitten kuinka poliittinen päätös on mutta känniseen häiriköintiin ja laittomaan työntekoon aiotaan reagoida rajaamalla venäläisten maahantuloa. 
Päivälautta Penidalle. Melkoinen turistikaaos. Balista tulee jotenkin Thaimaa mieleen. Turistien lisäksi hindulaisuudesta. Onhan se toki täysin eri uskonto, kuin buddhalaisuus, mutta on niissä enemmän samaa, kuin yksijumalaisissa uskonnoissa. Uskonnoista puheenollen Ramadanin alettua harvinaisesti sekä kristikunta ja muslimit paastoavat samaan aikaan. Kumpikaan paasto ei juurikaan näy Balilla. 
Pikavene maksoi 7 euroa 12GO nettisivulta ostettuna. Hidas vene saattaa mennä aamuisin, mutten ole varma.
Penidassa oli tietenkin häsläriarmeija vastassa, mutta kävelin ohi Jasmine Inniin, josta sain ystävälliseltä naiselta 6,5€ huoneen omalla kylpyhuoneella. 

Ei kommentteja: