Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Kalasin

Ootteko koskaan miettineet milta maailma nayttaisi, jos ei osaisi lukea? Maa voin kertoa, etta paljon monimutkaisemmalta. Taalla 99% kylteista on thaiksi, myos majapaikkojen kyltit. Tata en ensin tajunnut ja teinkin pitkan kavelylenkin rinkka selassa, etsien hotel, guest house tai vastaavaa kylttia, lopulta loysin motel kyltin. Huoneen hankkiminenkaan ei ollut aivan yksinkertaista, respan tytot eivat puhuneet sanaakaan englantia ja tarjosivat 320b huonetta. Arvelin, etta he tarjoavat ilmastoitua huonetta, joten yritin selittaa englanniksi ja elein onko heilla halvempaa huonetta. Tytot eivat kuitenkaan tajunneet yhtaan mita yritan selittaa, mutta onneksi paikalle sattui mies, joka puhui muutaman sanan englantia ja sain 200 bahtin huoneen. Ei mulla tuu kaytettya tuuletintakaan yolla, joten mita maa ilmastoinnilla. Huone on todella siisti ja iso, oma pesuhuone, pehmea sanky ja ensimmaista kertaa myos telkkari. Pitaakin selvittaa nakyyko miltaan kanavalta aamulla jenkkifutista. Ainoa iso miinus on vieressa oleva rakennustyomaa, joten huomenna pitaa lahtea fraasisanakirjan kanssa etsimaan uutta majoitusta. Saa nahda pitaako hommata myos kavelykeppi tai joku muu kattapitempi, silla jokapaikka on taynna lihaksikkaita ja isoja vahtikoiria, jotka aiheuttavat paivallakin kuumotusta, joten mitahan ne tekee pimean tultua? Yleensa koirat ovat paivalla leppoisia, mutta yolla erittain reviiritietoisia. Syominenkaan ei onnistunut ilman vaarinkasitysta. Tilattuani nuudelikeittoa, tytto tulee kysymaan mita haluan juoda ja naytan poydassa olevaa vesikannua. Tytto lahtee hakemaan lasia ja jaita, jolloin keittoa tekeva nainen kysyy minulta jotain thaiksi, luulin hanen puhuvan mausteista tai muusta ruokaan liittyvasta, joten nyokyttelen paata ja hymyilen. Kohta tytto tulee takaisin, mutta lasin ja jaiden lisaksi hanella on pullo paikallista spraittia. Onneksi se vesikannu oli poydassa, silla nuudelikeitto ja limukka ei oikein sovi yhteen. Keitto oli taas sarjaa, en ole varma mita syon, mutta todella hyvaa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oli sulla tuuriakin, kun et hymyilly monen tonnin laatuviinille!
Vaikea kuvitella lukutaidottomana olemista. Se tulee mieleen, kun Lontoosta haettiin "free room":a ja ihmeteltiin, kun mistään ei löydy!
On se varmaan syrjästä, kun Mikalla vielä mainostetaan. Ja vielä, et sä mitään keppiä tarvi, pimeellä ei tietenkään mennä ulos.

Anonyymi kirjoitti...

Siina katukeittiosta ei taatusti ollu vaaraa, etta tilais jotain liian kallista, annos ja limu makso yhteensa n. euron. Taalla naa kylla osaa ajatella sen verran, etta free roomillakin loytyy huoneita. Ne tappajat oli onneksi porttien sisapuolella pimealla, saikyttelivat vain hyppaamalla aitaa vasten.

Anonyymi kirjoitti...

Olen minä useinkin ajatellut neurologisten potilaiden kanssa toimiessani, miten kaoottista se olisi, jos ei osaisi lukea eikä edes puhua ymmärrettävästi. Elekieli, päättäväisyys ja molemminpuolinen halu saada viesti perille on varmaan avaimet toimivaan kommunikaatioon, sielläkin. Aasia opettaa, sano Ritva!