Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

torstai 25. helmikuuta 2010

Bohol

Tulin tänne Tagbilaran kaupunkiin keskiviikkona hintavahkolla pika-aluksella, koska muuta ei ollut tarjolla (650p). Tarkoituksena nahda Tarsierit ja Chocolate hillsit ja jatkaa seuraavalle saarelle hyvinkin pian. Fanhuoneen otin Nisa travellers innista, 350p ja jaettu kylpyhuone. Heti ensimmäisenä päivänä suuntasin katsomaan Tarsiereja. Otin mopotaksin ja suuntasin kohti linja-autoasemaa. Matkalla kuski sanoi, että voi viedä minut keskukselle 300p:lla, vastasin ei ja jatkoimme matkaa, kohta kuski sanoi 200p. Sanoin taas ei, mutta sitten aloin miettiä. 25p asemalle +bussi+kävelyä+bussin odottelua+bussi+uusi mopokyyti. Olin väsynyt aikaisen herätyksen takia, joten ehdotin kuskille, että menopaluu 200p ja hän odottaa keskuksella tunnin. Tämä sopi kuskille, joten vaihdoimme suuntaa. Matkaa oli n. puoli tuntia.


Keskuksella maksoin 25p sisäänpääsyn ja menimme oppaan kanssa isoon aitaukseen, jossa hän etsi Tarsiereja ja naytti ne minulle, suloisia otuksia. Enemman ja parempia kuvia olisin ottanut, ellen olisi säästänyt ja ostanut halpoja pattereja, joista kamera ei oikein pitänyt, ladattavat olivat kaikki tyhjana. Tasta opin taas...



Iltapaivalla kavelin hieman ympari kaupunkia ja nain mm. taman kirkon. Ihmisia oli jopa tavallisena (kai?) paivana niin paljon paikalla, etta osa kuunteli oviaukosta.

Tana aamuna suuntasin lapparin kanssa kalliiseen Wi-Fi kahvilaan katsomaan Suomen ja Tsekin pelia. Yhteys oli nopea, mutta lapparin vastaanotin tai paikan lahetin ei ilmeisesti ollut tarpeeksi vakaa hyvalaatuiselle streamille. Suuntasinkin muutaman yrityksen jalkeen normaaliin nettipaikkaan, jossa sain streamin toimimaan paikan koneella ja nain hienosta pelista 2. ja 3. eran. Tämän jälkeen otin mopotaksin linja-autoasemalle ja suuntasin Chocolate hillseja kohti.



Choclolate Hills. Vuoret ovat jattilaisen kyynelia. Kaukaisen maan tietajat tosin puhuvat jotain vanhasta merenpohjasta, koralleista ja eroosiosta...



Näkoalapaikan bisneksena olivat hauskat kuvat lavasteita vasten ja osa otti aitojakin... Kuvan sai sitten joko omaan kameraan, paperiversiona tai vaikka T-paitaan.


Matkalla alas.


Bussin "Pray for us" kyltti oli yhdistetty jarruvaloihin...


Illallinen. Filippiineilla ruoka on paljon lansimaisempaa, kuin muualla K-Aasiassa. Namakin pataruoat voisi hyvin kuvitella suomalaiseen keittioon (60p).

5 kommenttia:

Siina kirjoitti...

Kummitusvauveleita! Nuo jättiskyyneleet on ko suoraan Aku Ankasta, hauskoja. Jarruvalokyltti ei ehkä enää olekaan nii hauska...

mutteri kirjoitti...

No on kyllä söpöjä palleroita, kisut varmaan tykkäis, kun ne hyppis ympäri huushollia! Jättiläisen kyyneleet???, nestehän plätsähtää litteeksi, jättilasten rantaleikit olis musta realistisempi;) Mutta kaikki kyllä kuvaamisin ja näyttämisen arvosia, en ollut koskaan kuullutkaan moisista. Taidat viihtyä siellä Filippiineillä!

Tuukka kirjoitti...

Viihdyn...

mutteri kirjoitti...

Tää on nyt talviolympialaisten nostattama kysymys, eikä kommentti. Mitä urheilulajeja ne siellä harrastaa? Kukkotappelua en kyllä urheilulajiksi tunnista, ne Thaimaan härkäjuoksut ehkä. Tietääkö ne, mitä kiakko on. P.S. Hyvä Suomen naiset! Miehiltä lisää mitskuja!

Tuukka kirjoitti...

Koripalloa pelataan kaikkialla ja tietenkin nyrkkeily on suosittua. Manny Pacquiao on hallitseva maailmanmestari jenkeissä ja täällä kansallissankarin asemassa. Sillä on 14.3. matsi ja kaikki elokuvateatterit näyttävät tuon ottelun. Suht suolaiseen 400p hintaan. Saa nähdä miten tuo ottelu muuten näkyy, onko meininki sama, kuin jos Suomi pelais finaalissa kiekkoa.