Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

perjantai 12. helmikuuta 2010

Dumaquete

Edelleen täällä. Vietin viimeistä iltaa melko myöhään, enkä sitten jaksanutkaan lähteä aamulla satamaan. Mikä osoittautuikin todella hyväksi ratkaisuksi, sillä huomasin, että lähellä on Apo saari, yksi Filippiinien ja maailman parhaista sukellus/snorklauspaikoista. Sinne suuntaankin maanantaina. Huomenna ajelen bussilla katsomaan Baisia. Siellä voi olla mahdollista tehdä veneretki bongaamaan valaita ja delffiinejä. Olen myös suunnitellut ostavani uuden lentolipun ja näin pari viikkoa lisää aikaa Filippiineillä, kun viisumikin antaa myöten. Ei huvittaisi vielä kuun lopussa lähteä täältä kylmään Kiinaan, niin paljon on vielä näkemättä. Mutta tämä ei ole vielä varmaa, uusi lentolippu kustantaisi 3000p, pitää tosin tarkistaa voisiko vanhaa muuttaa, mutta tätä epäilen, sillä kyseessä on alelippu.

Offtopic:

Pakko vielä kertoa unesta, jonka näin toissayönä, oli niin erikoinen. Olin jossain päin Filippiinejä suht hyvätuloisen perheen vieraana. Vietimme iltaa ulkona, kun huomasimme suuren joukon ihmisiä tulevan tietä pitkin, kantaen palavia soihtuja. Perheen isä komensi kaikki kuorma-auton katolle piiloon. Väkijoukko kuitenkin löysi meidät ja heitti katolta alas, menetin tajontani. Herätessäni olin leirissä, jossa ihmisiä ja eläimiä oli häkeissä. Pelkäsin ja mietin miksi olin tullut tähän maahan. Erääseen häkkiin jossa oli kissoja johdettiin kaasua ja kissat alkoivat vääntelehtiä tuskissaan, en voinut katsoa. Ihmisiäkin tapettiin ja mietin milloin on minun vuoroni, tuttua perhettä en nähnyt enää missään, heidät oli luultavasti tapettu samantien. Päivät kuitenkin kuluivat ja minut iskettiin useasti tajuttomaksi, muttei tapettu. Aloin päästä kulkemaan melko vapaasti leirissä ja huomasin näiden ihmisten valmistavan oransseja levyjä, aivan kuin jotain huumetta. Kysyin mitä he tekevät, jolloin erittäin vihainen mies tuli luokseni ja sanoi tappavansa jos vielä kysyn tätä. Vapisten peräännyi ja lupasin etten kysy. Aikaa meni ja sain oman talon, jossa oli myös sauna, saunassa oli hieman Buddhan päätä muistuttava oranssi patsas ja sen ympärillä pieniä oransseja sateenvarjoja väärinpäin, jonkinlainen alttari. Elin talossa ja olin ystävystynyt johonkin mieheen, joka treenasi minua nyrkkeilyotteluihin. Nyrkkeilinkin useasti kahta miestä vastaan jotka olivat pukeutuneet yhteiseen punaiseen paitaan ja peittäneet kasvonsa lähes kokonaan punaisella kankaalla, niin että molemmat pystyivät käyttämään vain yhtä kättä. Voitin aina ja ilmeisesti tämän takia sain elää. Sitten yhtenä päivänä minut lyötiin taas tajuttomaksi ja näin elokuvan lopputekstit, joissa kerrottiin minun kuolleen reilu 50-vuotiaana syöpään ja eläneen lopun elämääni näiden ihmisten kanssa, osana yhteisöä. Tämän jälkeen heräsin hyvin hämmentyneenä, todella outo ja pelottava uni...

4 kommenttia:

Siina kirjoitti...

Häiritsevää nähä noin tarkkoja aikoja kuolinpäivästä. Hyi. Jatka mieluummin lumisadehalluja.

mutteri kirjoitti...

Tasapaino ihmisen elämässä! Unimaailma saa hoitaa kauhut, kun sulla valveilla ollessa on niin mukavaa:)

Sirpa kirjoitti...

Minusta uni oli todella hupaisa, nauroin ääneen. Minäkin olen monta kertaa kuollut ja nähnyt hautakiveni kirjoituksen. Päivämäärät ovat menneet aikapäiviä sitten. Sulla on tuo elämä niin stressitöntä että jostakin pitää vääntää.

Anonyymi kirjoitti...

Tasapainoteoria saa kannatusta täältäkin: jotain outoa prosessoitavaa pitää olla, et aivot pysyy päivätajunnassa valppaina. Yks vaihtoehto vois olla, että olet ruoan mukana popsinut jotain hallusinogeenistä yrttiä: esim. mulla korianteri tuottaa Salvador Dalin maalausten kaltaisia unikuvia! - Ritva