Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (93) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (43) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Borneo (12) Australia (11) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Dumaquete

Olin lukenut opaskirjasta, että täältä on helppo löytää halpaa majoitusta, joten kieltäydyin kohteliaasti suomalaisen tutun tarjoamasta avusta, hänen vaimollaan olisi ollut tuttu täällä. Tulikin sitten käveltyä ympäri kaupunkia, lauantai vaikutti varmaankin asiaan, sillä halvemmat huoneet olivat täynnä ja hinnat olivat 700p+. Markettipaikan lähellä sain vinkin paikalliselta mieheltä ja marssin Vintage inniin, josta sainkin ilmastoidun huoneen 350 pesolla. Opaskirjan neuvoma kaupungin halvin paikka oli ilmeisesti mennyt konkkaan sillä nyt siellä pyöri jonkinlainen tukkuliike. Saavutus sinänsä, sillä yleensä paikat jotka pääsevät kirjoihin menestyvät hyvin. Oli tarkoitus vaihtaa halvempaan tuuletinhuoneeseen (250p), mutta siellä ei toiminut netti, joten päätin pysyä ilmastoidussa. Kumman huonoja lähettimiä täällä, sillä 10m. oveni ulkopuolella on lähetin ja silti singnaali näyttää heikkoa. Täällä on tullut tutustuttua paikallisiin opiskelijoihin, käytyä kirkossa ja vesiputouksella, huomenna matka jatkuu Boholille. Filippiinit ovat todella erilainen paikka, kuin muu K-Aasia, paljon latinofiilistä (Latinomaassa en kyllä ole koskaan käynyt). Englanninkielentaito on iso plussa, sillä täällä kaikki osaavat sitä. Tutuista opiskelijoista jokainen puhuu paremmin kuin minä.


Torinäkymää bussin ikkunasta


Matkalla pysähdyttiin tarkastuspisteellä, jossa sotilas kävi vilkuilemassa bussin sisällä. Bussit ovat täällä ikävän ahtaita ja jos 3-istuttavassa penkissä istuu 3, mun polvet ovat aika tiiviisti kiinni etummaisen penkissä.


Lähdin paikallisten opiskelijoiden kanssa viettämään iltaa rannalle. Minä ja pojat.


Minä ja tytöt


Yhtenä iltana kävin kuuntelemassa livemusapaikassa bändiä, hyvin vetivät ja 1,5l drinkkikannu makso 150p.


Sunnuntaina kävin kirkossa. Olin vähän myöhässä kello 3 näytöksestä, joten enää ei mahtunut istumaan. Messuja on sunnuntaisin aamusta iltaan 2 tunnin välein. Hyvin lämmin fiilis ja väkeä oli vauvasta vaariin. Ehtoollisella ei tarjottu kuin ruumis, veri jäi saamatta, kuulemma protestanttejen kirkossa saa verenkin (Tää oli katolilaisten). Välillä pappi puhui vähän englanniksikin, Visayan kieli on jännä sekoitus espanjaa ja paikallista kieltä, mukana hieman myös englantia.
Kello kirkko, enemmän näyttää kyllä kiinalaiselta temppeliltä...


Käytiin tuttujen kanssa katsomassa Valencian vesiputousta, upea paikka.


Mies ja kallio


Rantabulevardin pohjoispää, kuva yliopiston museosta, joka ei ollut häävi.


Kaupungin suurin kirkko, sama josta on sisäkuva aiemmin.

Ai niin Super Bowl. Pysyttelin täällä pitempään kuin oli tarkoitus, Osaksi siitä syystä, että paloin vuorella ja olkapäistä ja kämmenistä on hiljalleen lähtenyt nahka ja koska täällä piti olla hyvät mahdollisuudet nähdä tuo peli... Tein hieman tutkimusta ja kaupungin jenkit kertoivat, että jenkkiomisteisessa Time Outissa peli näytetään isolta kankaalta. Olinkin maanantaiaamuna tuossa baarissa n. 30 muun länkkärin kanssa, joista suurin osa oli jenkkejä. Aloituspotkun aikoihin alettiin pläräämään kanavia, sillä kanava miltä ottelun piti tulla, näytettiin golffia. Kanavaa mikä näyttää pelin ei löytynyt ja omistaja pahoitteli kovasti, että heillä on nyt ongelmia ja kuulin höpinää, että kyllä se viime vuonna tuli tuolta kanavalta. Kolmannes väestä alkoi soitella ja etsiä paikkaa joka näyttäisi pelin, kolmannes näytti vain nyrpeältä (minä mukana) ja kolmannes näytti olevan lähinnä tyytyväinen, että sai istua baarissa 8 maanantaiaamuna. Paikkaa ei löytynyt (todennäköisesti koska kaikki olivat kokoontuneet tänne, voisin vaikka lyödä vetoa, että kanava olisi löytynyt, jos sellainen olisi ostettu ajoissa). Näinkin sitten vain toisen halffin rakeisena streaminä, ei niitä hienoimpia elämyksiä, vaikka peli olikin hyvä.

4 kommenttia:

Siina kirjoitti...

Söpösti sopii sun ja tyttöjen tukat yhteen.

Kuulin että sielä englannissa saattaa olla jännä korostus paikallisilla, ainaki aasialaisen korvaan, kuin on?

mutteri kirjoitti...

Juu tukat sopii ja silmissäkin on jotain samaa;) Käviköhän se mies ihan ite ehtoollisella vai oliko vierestä havaittu?

Tuukka kirjoitti...

En mää oo huomannu mitään ylikorostusta. Aasialaisen korvaan varmaan kuulostaa oudolta, kun toisella aasialaisella on enemmän espanjalainen aksentti, kuin itämainen.

Minä ihan itte.

mutteri kirjoitti...

Saako sitä ihan kuka vaan käydä ehtoollisella??? Super Bowl, juu-u, tietääkö kukaan siellä, että on meneillään TALVIOLYMPIALAISET. Ja janne Ahonen oli taas 4.