Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Dahab - Oulu

Kirjoitellaanpa vielä se kotiinpaluupäivitys.

Pizzalla ollessani sain näytteen egyptiläisestä jätehuollosta. Kavereilla repesi säkki, kun noustivat sitä kyytiin, paljain käsin keräsivät suurimman osan jätteistä kyytiin ja kun olivat lähdössä, jostain sivukujalta huusi kokki, joka raahasi vuotavan säkin tien poikki, jättäen hienon vanan. Lähtiessä hymyilevä kuski moikkasi iloisesti.

Egyptiläinen gekko.

Sunnuntaina en päässyt hylylle, mutta näin formulat. Churchill's baariin saavuttuani mietin hetken mitä ottaa, veden tilaaminen tuntui hölmöltä, joten valitsin oluen. Kaksi muutakin miestä saapui katsomaan formuloita, toisella oli vaimo mukana ja hän tilasi vettä. Toinen käveli baaritiskille, vilkaisi telkkaria, sitten kelloaan, olankohautus ja oluen tilaus. Ihan ok kisa, Räikkönen sais parantaa pian, ettei Alonso pyyhi suomalaisella pöytää tässä kahden suuren törmäyksessä.

Tässä pienessä yhden miehen ravintolassa kävin pari kertaa. Hyvää ja edullista sapuskaa, beduiiniteen sain kaupan päälle pyytämättä ja kanan luut heitettiin kissoille. Tämä kala-ateria 25Ep.

Dahabin vanhan sataman raunioita.

Maksaessani hotellilaskua törmäsin ymmärtämisvaikeuksiin. Kerroin viimeisenä päivänäni, että lähden seuraavana yönä lentokentälle ja tarvin taksin. Olin laskenut, että olin ollut täällä 13 yötä, mutta mies vaati rahat 14 yöstä, alkoi vääntö, jonka aikana jopa käyntikorteilla demostroin, että kun maksan jokaisena aaamuna saadaan lukemaksi 13. Lopulta tietokoneen kalenterista tavaamalla tajusin, että mies luuli minun lähtevän vasta ke/to yönä, selitin, että minähän sanoin next night. Egyptiläisen vieraan kanssa opettivat, että ti/ke yö on "this night" ja ke/to "next night". Selvä. Hyvä, että aloin vääntämään, tuli tilattua taksi oikealle yölle (200Ep).

Juttelin tämän vieraan kanssa myöhemmin ravintolassa. Nuori mies oli egyptiläinen, mutta asunut jo pitkään Italiassa. Hän ihmetteli suuresti miksi täällä on näin hiljaista ja mitä ihmettä olin tehnyt täällä kaksi viikkoa. Hän oli ollut Sharmissa, jossa bileitä oli riittänyt joka illalle, ikävän paljon vain pariskuntia, eikä juuri lainkaan sinkkuja, arveli, että venäläiset naiset eivät matkustele ilman miestä. Mies aikoi silti lusia täällä maksamansa pari päivää ja palata Sharmiin loppulomaksi.

Taksi tuli kolmelta yöllä ja Sharmin lentokentällä olin neljän jälkeen. Vähän piti odotella, jotta kotimaan terminaaliaula aukesi ja pääsin tekemään check inin.

Näistä tiedoista poiketen lennoilla ei saanut polttaa.

Kairon lentokentällä oli sen verran aikaa, että päätin testata mikä tämä ihmeellinen burgeri on, jota Helsingissä jonotettiin suurin joukoin. Hinta ja laatu eivät kohdanneet, mutta Visa depit kortilla sai maksaa, joten ei kirpaissut, kun yksi maailman kalleimmista maista oli enää tuntien päässä (78Ep).

Kone jolla palasin kotimaahani Euroopan Unioniin. Tältä tuntui, kun tarvitsi vain vilauttaa passia Tanskan immigrationissa. Rinkka piti itse kuljettaa uudestaan Check Iniin, sillä viimeiset kaksi lentoa olivat Finnairilla. Tiesin vaihdon olevan lyhyt jo valmiiksi Helsingissä (55min), joten alkoi jännittää, kun ilmoitettiin, että Helsingin päässä on ollut ongelmia ja konetta on jouduttu vaihtamaan, lento lähtee puoli tuntia myöhässä.

Pilotti kuitenkin kaahasi, joten Ruuhka-Suomeen laskeuduttiin vain 20 minuuttia aikataulusta jäljessä ja ehdin helposti Oulun lennolle (myös rinkka), kun tarvitsi vain vaihtaa portilta 26 portille 23. Finnair ei evästä tarjoa, mutta kahvi oli parasta mitä olen moneen kuukauteen juonut. Minna oli kentällä vastassa ja pääsin onnellisena kotiin.

Reissu tuli maksamaan 4800€ ja tämä jäi käteen...

2 kommenttia:

Siina kirjoitti...

Nuo aikamääreet on kyllä rasittavia selventää joskus, että ollaanhan sitä nyt varmasti joka iikka samassa päivässä menossa.

Aijai kun oli jäljet passissa. Jollain ulkomaanreissulla joku virkailija selosti että ei kannata laittaa tarroja passin takakanteen kun jää ruma jälki. Olen samaa mieltä!

Löysit kultaa reissulta ja kullan lentokentältä! (Ah kuinka söpsyä.)

Tuukka kirjoitti...

Mennee vanhaks toi passi jo kesällä 2015, joten pittää hommata uus ennen seuraavaa reissua joka tapauksessa, koitan kohdella sitä paremmin :)