Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

perjantai 16. tammikuuta 2015

Rannan etsintää

Päätettiin Tagangan sijaan lähteä hieman kauemmas paremman rannan toivossa. Tayronanin Kansallispuisto on alueen kauneinta, mutta sisäänpääsymaksu on kallis, kuten myös ruoka ja asuminen siellä. Retkeily olisi mahdollista, mutta Riippumattomajoitus oli neuvottelujen jälkeen pois suljettu vaihtoehto. Suunnatiin siis Palominoon, jota sveitsiläinen jokilaivassa oli suositellut. Kuulemma mukava pieni kylä ja upea ranta, jolta näkyy Kolumbian korkeimman vuoren (5800m) lumipeitteinen huippu.

Palominoon pääsi kahdessa tunnissa bussilla. Minna eli jännittäviä hetkiä bussissa istuen, kun kuski oli jo startannut, mutta minua ei näkynyt takaisin eväidenhakureissulta, saavuin kuitenkin juuri ajoissa ja päästiin matkaan, bussi täyttyi yllättävän nopeasti. Perillä käveltiin n. 30min rantaan, josta löytyikin paljon majoitusta ja suureksi osaksi nuoria kolumbialaisia. Lomakausi on edelleen päällä. Tämä tarkoittaa täysiä majoituspaikkoja ja korkeampia hintoja kaikkialla. Hetken aikaa yhdessä majoitusta etsittyämme, jätin Minnan vartioimaan rinkkoja ja lähdin yksin tarpomaan rantaa pitkin.

Ranta oli kaunis, kuulemma viisi kilometriä pitkä. Edullista majoitusta en ikävä kyllä löytänyt vajaan tunnin kierroksella. Halvin löytyi heti rannalle päästyämme, 80kp. Pidemmältä löysin yhden paikan 100 000 pesolla. Toinen suht halvan näköinen veloitti 180kp/hlö, sisältäen ateriat. Lähdettiinkin kävelemään takaisin kylään. Matkalla näimme sen lumihuippuisen vuoren, vaikka oli vähän pilvistä. Enpä ole ennen rannalta moista nähnyt näillä leveyspiireillä.

Lopulta löydettiin myös majoitus, halvin oli 60kp päätien tuntumassa. Koitettin vielä aamulla tingata yhtä kivan näköistä paikkaa rannan ja kylän puolessa välissä viikkovuokralle, mutta hinta ei tippunut, kuin 65kp:hen/vrk. Ranta ei ollut kovien virtausten takia kovinkaan uintikelpoinen, joten päätettiin näillä hinnoilla lähteä takaisin Santa Martaan ja kokeilla sittenkin Tagangaa, vaikka oltiin se jo hylätty huonojen arvostelujen ja very high seasonin takia.

Tagangaan ei ollut, kuin vartin paikallisbussimatka ja paikka vaikutti heti hyvältä. Kylä oli pieni ja rannalla. Ensimmäisessä paikassa, josta kysyttin oli vapaana vain 70kp huone, mutta sanottuamme, että se on vähän liian kallis, ranskalainen paikanpitäjä opasti meidät läheiselle tielle, sieltä voisi löytyä n.50kp hintaluokkaa.

Saatiinkin tästä hostellista oma huone, omalla kylpyhuoneella ja ilmastoinnilla 40kp:lla. Ilmastoinnista ei yleensä välitetä, mutta ikkunattomissa kopeissa se on erittäin tervetullut viilentäjä.

Kun kyselin sukelluksia rannasta, kuultiin, että täällä ei ole virtauksia ja snorklailtavaa löytyy rannan vasemmasta reunasta. Paikka osoittautui loistavaksi rantalomakohteeksi budjettireissaajalle, jopa tammikussa. Ollaankin täällä luultavimmin viikon verran. Kahden sukelluksen reissun ostin 120kp:lla, sisältäen kaiken.

Sukeltaja päivällistä kyselemässä.

Me maisteltiin vaihteeksi merikalaa (Mojarra), oikein maukasta. Alkukeitto, tämä ja hedelmämehu 10kp.

Auringonlasku rantabaarista.


1€=2600p=2,6kp (kurssi pankkikulujen jälkeen)

3 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Hokasin vasta nyt, että tehän olette kai taas pohjosella puoliskolla. High season nyt, onko kesällä liian kuumaa, myrskyistä, sateista? Ihana hiekkaranta mutta jos valita pitää, niin mieluummin tää -1 - +1 kuin teidän +22 - +32:) Onkos siellä tosissaan sellasia majapaikkoja, että oma kylppäri mutta ei ikkunaa, ihan hasssulta tuntuu. Ja vielä, mitä tuossa lautasella lounaassa onkaan, rapealta näyttää. Oikein mukavaa ja rentouttavaa rantalomaa teille helteestä nauttijoille!

Anonyymi kirjoitti...

Moikkis sinne! Ihanaa,että teidän sadesäät ovat historiaa. Ihania rantoja,upea meri,kauniita aurigonlaskuja,lämmin keli ja viileet juomat...alakasin minäkin...Sulosen helteistä rantalomaa teille! tätyli

Tuukka kirjoitti...

Kyllä, vaihdettiin kesästä talveen :) Vaikkakin kolumbialaiset viettää kesälomaa juuri nyt. Sateisempaa on kesällä. Nyt on tuulinen aika. Ikkunattomat huoneet on itseasiassa aika yleisiä, pistetäänpä seuraavasta paikasta kuva. Rapean näköiset on paistettuja banaaneja.

Kiitokset lomatoivotuksista :)