Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Taganga

Tagangassa vierähti mukavat kuusi lomapäivää. Snorklaamassa käytiin pari kertaa. Korallit eivät olleet kovin hyvässä kunnossa, mutta kaloja oli jonkin verran. Myös sellaisia mitä en ole koskaan nähnyt. Esimerkkinä kala jolla oli keskievät kuin siivet ja etuevät olivat kuin kädet, joilla se kaiveli hiekkaa. Nähtiin oikeastaan liikaakin... Ensimmäisellä kerralla, Minna näki pitkän raidallisen merikäärmeen, josta johtuen ei snorklailtu enää niin paljoa. Näkyvyys alle 10m.

Sukelluskerta oli oikein kiva. Kuvia ei ikävä kyllä ole, sillä patterit olivat kuivahtaneet 10kk aikana ja latauksesta huolimatta, ne olivat tyhjänä parin kuvan jälken. Divemasterimme otti kuvia, mutta hän ei ole lähettänyt niihin linkkiä vielä. Paikka oli todella ammattimainen ja palvelu hyvä. Heti, kun olin ottanut kameran esiin, divemasterimme pyysi sen itselleen ja sanoi, että tiivisteen välissä on likaa ja se täytyy putsata, ettei vettä vain mene sisään.

Vene oli lastattu lähes täyteen, n. 10 sukeltajaa. Ihan varma en ollut ketkä olivat henkilökuntaa ja ketkä asiakkaita, sen verran rento oli meininki. Ensimmäinen sukellus oli vähän tylsässä paikassa, mutta pari hummeria nähtiin ja paljon kaloja, ok kuntosia koralleja myös. Sukellus kesti 45 minuuttia (max. 21 m.) ja ilmaa minulla oli jäljellä 80baria lopussa. Ihan hyvin 10kk tauon jälkeen varsinkin, kun alussa divemasterimme luuli minua ilman suurkuluttajaksi, hankalan laskeutumisen aikana (hengästyin hieman ja ilman pitäminen poissa keuhkoista laskeutumisen aikana oli hankalaa, pitikin uida alas).

Ensimmäisen sukelluksen jälkeen oli sämpylätauko rannalla. Sukelluksemme ja taukopaikkamme oli kansallispuiston sisällä, mutta näemmä sukeltajien ei tarvi maksaa puistomaksua.

Lounaan jälkeen lähdettiin tekemään driftwalldive, eli liuttiin hitaasti seinämän vieressä. Pohja oli jossain monen kymmenen metrin syvyydessä. Tämä toinen sukellus oli kaikin puolin parempi. Yhdessä kohdassa virtaus oli vähän kovempi, joten annettiin sen viedä meitä kielekkeelle, jossa käännettiin toiselle puolelle, jonka jälkeen virtausta ei enää ollut ja jatkettiin toiseen suuntaan, erittäin hauskaa. Yksi lionfish nähtiin. Divemasterimme näytti ampumiseleen kalaa kohti. Nämä Aasiasta ja Egyptistä tutut hienot ja erittäin myrkylliset kalat eivät kuulu tänne, vaan ovat karanneet akvaarioista ja levinneet ilman luontaisia vihollisia. Lionfishit koitetaankin hävittää täältä.

Collektiivin kyydissä. Santa Marta on hyvin lähellä, joten näillä pääsee sinne helposti (1400p/hlö). Kävinkin ostamassa halvan snorklaussetin (55kp), jotta sain räpylät. Kun on tottunut niihin, ilman on liian omituista, vaikka täällä pärjää ilmankin. Pitää lahjoittaa tai myydä maski ja snorkkeli.

Paluumatkalla jäätiin pois kyydistä vähän ennen kylää maisemien takia.

Rannalla oli mukavaa. Väkeä oli paljon, mutta se ei haitannut. Tämä rytmiryhmä esiintyi lähes vieressämme. Loistavaa musiikkia.

Nähtiin myöhemmin samat heput, kun oltiin rannalla hollantilaispariskunnan kanssa parilla oluella ja saatiin uusintaesitys.

Rommin lisäksi täällä juodaan tätä anisviinaa. Turkissa ja Kreikassa tehdään parempaa, mutta menetteli tämäkin (0,7l/28kp). Jäitä saa kaupasta 200p-3000p hintaan.

Rannalla toimi tarjoilu. Sai kahvia, juotavaa ja syötävää. Tämä katkarapukoktail oli kalleimmasta päästä (7kp), mutta ehdottomasti hintansa väärti.

Pizzaa piti testata yhtenä iltana. Oikein maittava ja sopivan kokoinen (12kp).

Sunnuntaina käytiin vähän matkan päässä olevalla toisella rannalla, mutta se oli aivan liian täynnä, joten palattiin omalle lyhyen vierailun jälkeen.

Uimassa kävin ja heti paikka oli viety...

Loppuun vielä hyviä suunnittelu-uutisia. Kylästä löytyi loistava kirjanvaihtokauppa, jossa vaihdoin Perun ja Bolivian LP:T Nicaraguaan ja Hondurakseen, myös yksi suomenkielinen kirja vaihdettiin toiseen suomenkieliseen, Suomi-valikoimaa oli viiden kirjan verran. Varsinkin tuosta Nicaraguasta olen hyvin tyytyväinen, Keski-Amerikan opuksessa on tietoa hyvin suppeasti, jos haluaa poiketa pääkohteilta. (vaihtomaksu 4kp/kpl).

Seuraavaksi jatkettiin Cartagenaan bussilla (25kp/hlö).

1€=2,6kp.

PS. Kuvat sukellukselta olivat tulleet, joten laitetaan tähän loppuun muutama.





2 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Tuo korallien väriloisto kyllä aina säväyttää. Joku siinä, että ne on vedessä, ihan oudossa maailmassa, varmaan tekee siihen jotain mystistä lisää. Siellä sitten uskalsi liikkua pimeäänkin aikaan?

Tuukka kirjoitti...

Se on ihan oma maailmansa, siksi se on niin mielenkiintoinen :) Kyllä ulkona uskaltaa pimeällä liikkua, kun on normaalin varovainen.