Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Saudi Arabia (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

maanantai 16. huhtikuuta 2018

Palolem

Parin yön jälkeen pääsin vaihtamaan rantabungalowiin. Näkymä riippumatosta parani melkoisesti.

Parin viikon päästä nämä bungalowit puretaan, sillä niillä ei ole rakennuslupaa. Pysyvien rakennusten rakentaminen rannalle on kiellettyä. Melkoinen urakka purkaa ja rakentaa majat joka vuosi uudelleen. Olinkin kuvitellut, että rantamajat ovat paljon yksinkertaisempia.

Toinen suunta oli täynnä ravintoloiden aurinkotuoleja. Paikka oli rakennettu tyypillisellä turistirantakaavalla. Rantaravintoloja ja aurinkotuoleja. Illalla kaivettiin tietenkin grillit esiin ja niiden eteen kalat näytille.

Näkymä vakkaripaikasta.

Jossa söin yleensä intialaista, tässä aamiainen. Masalakahvi oli mielenkiintoinen ja hyvä uusi juttu. Ruoan taso vaihteli aika paljon, välillä sai hyvää intialaista ja välillä mautonta turistiversiota.

Ravintolassa mainostettiin, että he ovat erikoistuneet pihveihin, joten pitihän sellaistakin maistaa kohtuullisella vitosen hinnalla. Tein tilauksen mediumina ja paksu pihvi oli suurelta osin hyvä, mutta täysin raaka sisältä.

Pitkä ranta soveltui erittäin hyvin uimiseen. Syveni melko nopeasti, mutta virtauksia ei juurikaan ollut. Hengenpelastajat päivystivät torneissaan. En nähnyt, että olisivat joutuneet kertaakaan töihin.

Mitään vesijettejä tai vastaavia ei ollut, mutta kanootteja ja surffilaudan näköisiä lautoja, joiden päällä seistään oli paljon tarjolla. Hinta laudalle tuli kysyttyä (500r/6,5€), mutten sellaista lopulta vuokrannut.

Parin rantapäivän jälkeen alkoi tuntua, että viitisen päivää rannalla on tällä erää riittävästi. Intialaiset kaupungitkaan eivät enää napanneet.

Päätin siis jatkaa matkaa Arabian niemimaalle. Bahrainin F1 GP:hen oli mukavasti lippuja jäljellä vielä samalla viikolla, joten ostin tiketin kisaan (135€) ja Jet Airwaysin lennon Goalta Bahrainiin (180€).

Iltapäivällä auringon laskiessa rannalla alettiin pelata futista ja tietenkin crickettiä.

Lehmiä ei juurikaan näkynyt rannalla, nämä tekivät harvinaisen poikkeuksen.

Auringonlasku omalta partsilta.

Kapeita pikkuteitä pitkin pääsi pääkadulle.

Goalaisia koiranpentuja

Pääkatu oli täynnä turistikojuja.

Parturinkin löysin. Omaa höylää ei tarvi, posket saa sileäksi parilla eurolla.

Sisämaaravintolassa kokeilin Goalaista versiota thalista, hyvää oli tämäkin. Kahdessa lasissa on paikallista feniviinaa. Kookos oli parempi, kuin cashewversio.


Viimeisenä iltana herkuttelin puolikkaan tandoorikanan, ranskalaiset olisi kannattanut vaihtaa leipään hyvällä soossilla.

1 kommentti:

Siina kirjoitti...

Suppailulautoja!

Biitsimullikat on cool kids.