Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

lauantai 1. toukokuuta 2010

Bangkok

Saavuin Khaosanille lopulta istuttuani 10 tuntia bussissa. Olin sopinut nakevani Jaanan ja Jukan (joihin tutustuin Kambodzassa), ennen heidan lentonsa lahtoa, joten tuli kirottua hieman mikseivat ihmiset voi olla herkkauskoisempia ja totella ulkoministerioiden hopinoita, etta koko Bangkokia tulee talla hetkella valttaa, silla Khaosan oli aivan taynna vakea. Loysin lopulta pariskunnan ja ehdimme vaihtaa hieman kuulumisia, he olivat reissanneet Sulawedella, joka kuulosti hyvin mielenkiintoiselta paikalta.

Seuraavana aamuna suuntasin MBK:lle ostoksille. Ostoslistan karjessa oli uusi rinkka, silla Kiinasta ostamani on liian pieni ja huono selalle. Loysinkin Thaimaassa tehdyn todella laadukkaan Deuterin kopion (75+15) 1100 bahtilla (ainakaan mina en erota aidosta). Lisaksi mukaan tarttui t-paitoja ja kengat Suomea varten. Katselin myos uusia sandaaleja, mutten loytanyt oikein hyvia, halvemmalla mita saan Suomesta.


Bangkokilaisia vesiputouksia (sadekausi on alkanut)


MBK:ta nakyi punaisten barrikaadeja, muttei punapaitoja.



Paatin lahtea katsomaan barrikaadeja hieman lahempaa, harvoin sita kaytossa olevia nakee.


Naita julisteita nakyi paljon, kuvassa Thaimaan paaministeri.


Thaksin on taman puolen sankari.



Kaveltyani syvemmalle alkoi nakya punapaitoja ja kaiuttimia mista kuului puhe. Juttelin hetken eraan vanhemman naisen kanssa, joka kertoi, etta ala lue Bangkok Postia, se on keltaisten probakandaa taynna (CNN ja monet muut ulkomaalaiset ovat hyvia tiedonlahteita). Esimerkiksi se, etta taalla on vain koyhia ei pida paikkaansa, hankin on yliopiston kaynyt. Erittain mukava nainen, kuten kaikki muutkin, todella monet tervehtivat iloisesti hymyillen, kuin olisi Isaaniin tullut.



Mielenosoituksen keskus. Lavalla joku piti puhetta ja vaki hurrasi.


Lava lahempaa ja selkea viesti. Rauhalliselta myos naytti. Olisi voinut jaada pidemmaksikin aikaa, nainen pyyteli aiemmin minua kovasti jaamaan iltaan, kun on tanssia ja muutenkin yleista hauskanpitoa. Armeijan/poliisien hyokkays on kuitenkin koko ajan mahdollinen, joten vajaan tunnin todella milenkiintoinen ja ehka vahan jannittavakin tutustuminen riitti hyvin.


Mielenosoittajat olivat vallanneet myos osia skytrainin kaytavalta. Itse junan liikkumista ei kuitenkaan ole estetty, eika asemien toimintaa hairitty.


Ilmainen ruokatarjoilu. Itse ostin stickyriisia, grillattua maksaa ja possua. Olishan tata mielenosoittajienkin sapuskaa ollut kiva maistaa, kuten yksi mies kehotti, mutta jono oli niin pitka, etta jatin valiin ja lahdin takaisin kohti Khaosania, silla alkoi jalleen sataa.


Khaosanilla on menossa musiikkifestarit, joten ehka taman takia taalla tuntuu olevan enemman porukkaa, kuin viimeksi. Huomenna matka jatkuu Ko Phanganille.

7 kommenttia:

Siina kirjoitti...

Ei ole hyvä paita. Ihan surkia.

Tuttuja maisemia kuvissa, olin jopa sijoittanut tuon mielenosoituksen päässäni oikeaan paikkaan. Hyvä kun kaikki meni hyvin.

mutteri kirjoitti...

Eihän siellä ole punaisia paitoja ollenkaan! Ihan tavallisen näkösiä, rauhallisia ihmisiä. Täällä uutisoinnista en kyllä ole ymmärtänyt yhtään, mistä asioista siellä protestoidaan, toiset kannattaa toista ja toiset taas toista, juu, mutta miksi? Thaimaan mellakat jää tietty nyt Kreikan mellakoiden alle.

Tuukka kirjoitti...

Ainakin iso ero on siina, etta punaiset haluavat vahentaa kuningashuoneen valtaa ja nain vahentaa myos Bangkokin eliitin valtaa. Muuten en tieda. Molemmat puolet tietenkin syyttavat toisiaan varsinkin korruptiosta. Punaiset ovat lahinna pohjoisesta ja Isaanista, kun taas keltaiset Bangkokin ymparistosta Keski-Thaimaasta ja etelasta. Jos vaalit pidettaisiin nyt punaiset voittaisivat suurella todennakoisyydella, taman takia keltainen hallitus ei halua suostua uusiin vaaleihin.

Asiantuntija en ole minakaan, hyvin monimutkaista, kuten politiikka aina.

mutteri kirjoitti...

Onkos se nyt niin, että ympyrä sulkeutuu ja lopetat matkaamisesi Ko Phanganille, mistä se sillon alkokin?

Tuukka kirjoitti...

Alko Bangkokista, joten ei sita Kuala Lumpuriin voi lopettaa...

Tuukka kirjoitti...

Alko Bangkokista, joten ei sita Kuala Lumpuriin voi lopettaa...

mutteri kirjoitti...

Tuntuu ikävältä katella noita sun kuvia, kun lukee noita tämän päivän tapahtumia. Tulee sellanen olo, että ihmisten täytyy olla hyvin tosissaan asiansa kanssa, kun vaalitarjouksen lisäksi lähdettiin vaatimaan tuomiota vallassaolijoiden edustajalle väkivaltaisuukista, näin ulkopuolisesta tuntui mahdottomalta vaatimukselta, täytyyhän hallituksen säilyttää kasvonsa. Maasta on sun matkan myötä tullut jotenkin tuttu, toivotaan kuitenkin vielä rauhan ratkaisua!