Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

tiistai 21. joulukuuta 2010

Khong Chiam ja Pha Taem

Tehtiin vielä skootteriretki ennen kuin Joy lähti takaisin Ko Phanganille ja minä Laosiin.


Alkumatkasta huomasin, että jokaisessa tien varressa olevassa talossa on rumpu/(miks tommosta lyömälevyä sanotaan?)kauppa. Joy kertoi, että tämä pieni kylä on kuuluisa juuri näistä, eikä kylässä juuri muuta valmisteta.


Maalaismaisemasta esiin pisti tämä suuri aurinkovoimala, paljon parempaa energiaa, kuin padot.


Khong Chiamin kuuluisa temppeli. Paikalla oli Thaimaalainen turistibussi ja lava-autolla paikalle saapuneita länkkäreitä. Temppeliltä on myös komeat näköalat joelle ja Laosin vuorille.


Tähän patsaaseen voi painella pienen kultafoliopalan, tuomaan onnea, siitä epätasainen väri.


Juurakkotaidetta.


"Two color river" Oikealta tulee Moon joki ja vasemmalta Mekong, jotka yhtyvät tällä kohtaa ja jatkavat yhdessä suoraan eteenpäin. Keväällä värieron näkee selkeimmin. Moon on ruskea ja Mekong kirkkaampi, nyt aika tasavärisiä.


Joen varressa filmattiin tanssiesitystä johonkin thaisaippuaan. Biisin/jakson/sarjan nimi oli rakas Moon joki, kuvauksien taustana käytettiin kuitenkin Mekongia sillä Moon joessa ei ole noin komeaa kalliota. Tuo kallio on kuulemma muutenkin suosittu kuvauspaikka mm. musiikkivideoita tehtäessä.


Illalla kävimme juomassa kannullisen pontikkapirtelöä. Maun sai valita hedelmäestereistä ja sitten viina, makuaine ja jäät pistettiin tehosekoittimeen ja tarjoiltiin hileisenä, oikein hyvää. Matkalla vierastalolle (Si Bae, 200b iso huone, jääkaappi, oma pesuhuone ja kaksi sänkyä, suosittelen.) ostin tämän pullon sevenistä, sillä luulin sen olevan olutta, juoma osoittautui kuitenkin riisiviiniksi (ei mitään hääviä valkoviiniä, enkä pidä muutenkaan valkkarista 25b 8%)


Seuraavana päivänä kävimme tällä Pak Munin padolla, ennen kuin jatkoimme matkaa kohti Pha Taemia.


Ilmeisesti kalaportaat? Nyt vesi on matalalla ja pato auki.


Pha Taem on kuuluisa muinaisista kalliomaalauksista ja maisemista. Tässä näyte maisemista (Mekong ja sen takana Laos)


Tässä taas tuhansia vuosia vanhoja kalliomaalauksia.


Maalauksia oli kallion reunalla menavällä polulla neljässä kohtaa, tälle viimeiselle paikalle mennessä piti olla varovainen, pudotusta oli riittävästi...


Maalauksien kohdalle mehiläiset olivat päättäneet rakentaa pesän, näitä mehiläisenpesiä oli muutenkin ympäri kallioita. (Nuo keltaiset pisteet ovat mehiläisiä)




Sao Chaling oli viimeinen paikka ennen kuin lähdimme takaisin päin, vähän ihmetytti, että voivatko nämä todella olla luonnon muokkaamia, mutta ilmeisesti ne ovat vai mitä Vesa?

3 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

On noi kyllä outoja korvasieniä! Siis jalka on vanhempi, mitenhän tuo laki on tullut siihen päälle ja onkohan se veden pinta ollut sitten sen lakin alla vai miten, komeita ovat! Ja komeita ovat maisematkin, tulee halu nähdä livenä, mutta onneksi muistan kuumuuden ja sitten iloitsen siitä, että voin katsella ja lueskella kissaa rapsutellen:)

Vesa kirjoitti...

Kyllä tuo kyltti aika oikeassa on, todennäkösesti se lakki on kuitenkin laavakivi joka on purkautunu siihe hiekkakiven päälle. Eli aika sama ku egyptissä, kovempi kivi kuluu vähemmän ja saahaan tommosia pilareita. Grand canyonissa ja Australian Red rockilla on vielä enemmän noita.

Tuukka kirjoitti...

Ok. Kiitosta taas :)