Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Tiomanille

Kuala Lumpurin linja-autoasema oli jälleen muuttanut, sillä uusi moderni asema oli saatu valmiiksi. Seuraava bussi olisi mennyt kuudelta ja sitä seuraava yhdeltätoista. Olisin mielellään lähtenyt samantien ja viettänyt Mersingissä yhden yön, mutta näistä vaihtoehdoista valitsin myöhäisemmän, vaikka reilun viiden tunnin matka onkin turhan lyhyt yöbussiksi (29r). Laitoin tavarat moderniin säilytyskaappiin, jonka koodin sai itse päättää.

Muurahaispesä. Kulutin iltapäivän Golden Triangelissa, ensin kahville hienoon kahvilaan Petronas tornien ostoskeskuksessa. Katsoin ensin hinnan seinältä, 3,90. Myyjä kuitenkin pyyti 4,70, sanoin, että eikö hinta ole 3,90, myyjä näytti pöydällä ollutta listaa ja sanoi, että nämä ovat uudet hinnat, listassa kahvi maksoi 4,5, joten eihän sekään oo sama hinta, myyjä näytti veroprosenttia. Maksoin kahvin, eihän reilu ringgitti ole mitään, mutta typerää silti. On se jännä, että katukojussa osataan kertoa suoraan oikea hinta, mutta rikkaiden ihmisten kaupassa ei kyetä samaan.

Kahvien jälkeen menin uudestaan Kinokuniya kirjakauppaan, ei löytynyt Irankirjaa vieläkään, eikä Irania ole voitu sisällyttää Lähi-Idän tai Keski-Aasian painokseen. Ennen se on ollut Lähi-Idässä mukana, en oikein ymmärrä mihin se on voitu siirtää tai miksi se on poistettu, Irak on kyllä mukana, vaikka päivityksiä ei ymmärrettävästi ole tehty vuosikausiin, eivätkä itsenäiset matkaajat ihan heti sinne ole menossa, pohjoisen kurdialueita lukuunottamatta.

Tämän jälkeen leffaan, kävin katsomassa muutama päivä aiemmin Eagle feffan, joka oli ihan hyvä, mutta tämä Source Code oli loistava. Miks leffateattereissa mainostetaan isoin mainoksin tulevia leffoja, monesti tulee mietittyä, että piru kun nyt ei näytä olevan mitään hyvää, mutta toi kahden viikon päästä tuleva näyttää tosi hyvältä, Jos ite omistaisin teatterin, niin mainostaisin varmasti tyylillä nyt huikea leffa tule NYT, mutta mitä minä mistään tiedän. Leffan jälkeen takaisin linja-autoasemalla, jossa kulutin netissä aikaa, asemalla oli ilmainen Wi-Fi. Hienossa valotaulussa luki, että Mersingin bussi lähtee laiturilta 17, menin tälle tyhjälle laiturille, mutta jonkinajan päästä minut käskettiin laiturille 19, josta kaikki 17-19 laiturien bussit lähtivät, pöljää rakentaa moderni asema hienoine valotauluineen ja sitten ei osata käyttää hyvää systeemiä oikein. Tätä kirjoittaessa tajusin, että modernissa ympäristössä sitä alkaa vaatia, että systeemi toimii oikein ja ärsyyntyy helposti, aivan kuten Suomessa, rennossa ja rähjäisemmässä ympäristössä tulee otettua automaattisesti rennosti.

Bussissa oli myös Janine ja Martin, jotka valittelivat Mersingissä, että kuski oli kaahannut kuin pöljä, ite en ollut kiinnittänyt tähän huomiota, johtunee siitä, että Sumatraan verrattuna kyyti oli oikein mukava. Ensimmäinen vene lähti kuudelta (edestakas 80r).

Ei kommentteja: