Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Jaffnan saaristo

Jaffnan lähellä on paljon saaria, joihin tehtiin pieni kiertomatka. Aluksi suunniteltiin polkupyöräretkeä, mutta Dannyn suosittelujen jälkeen päätin tarttua skootterin sarviin vielä kerran.

Skootteri löytyi läheltä, vuokrattiin se U.S hotellilta (1500r/10€). Kilometrit oli rajattu sataan, mutta Dannyn suosittelujen vastaisesti ei alettu tinkaamaan. Minulle ei aluksi meinannut löytyä sopivaa kypärää, mutta respan pomo lainasi lopulta omansa.Alkumatkasta bongailtiin erilaisia lintuja. Isoista sai helpoiten kuvia.

Ensimmäisessä satamassa, odottamassa kyytiä Nainativulle.

Minna joutui purtilon sisään, minä sain matkustaa skootterin kanssa kannella.

Vene pysähtyi ensin buddhalaisen temppelin eteen. Siellä ei saanut jäädä ajoneuvolla pois, vaan piti odottaa hindutemppelin pysäkkiä.

Me päätettiin jättää temppelit myöhemmäksi ja ajettiin ensin saari ympäri. Kuvassa näkyy kirkko.

Tässä taas moskeija. Saari on vain 6km pitkä, mutta kaikki suurimmat uskontokunnat ovat edustettuna.

Pottua?

Nainativu Nagapooshani Amman temppelillä. Nuo lehmät opettavat varmaankin vasikoitaan välttämään muslimeja ja kristittyjä. Jos on pakko, niin buddhalaisten alue on turvallisempi, mutta paras pysyä mahdollisimman lähellä hindutemppeliä.

Epämiellyttävän näköisiä naisia.

Alue on sotilaiden hallinnassa ja he vastaavat myös lauttaliikenteestä. Mennessämme buddhatemppelille eräs sotilas tuli kasarmin portilla juttelemaan ja antoi meille tämän kukkakorin.

Laiteltiin kukat randomisti eri alttareille. Joissain oli enemmän ja joissain ei juuri lainkaan kukkia, joten ilmeisesti sillä on merkitystä minne kukkansa jättää.

Rahapuu.

Merkitys jäi arvoitukseksi, mutta laitettiin myös oma kolikko puuhun.


Saaren kuuluisa Nagadeepa Purana Viharaya oli tuolla. Jätettiin väliin korkean sisäänpääsymaksun vuoksi. Temppeli on paikalla, jonne Buddha astui ja jätti jalanjälkensä toisella Sri Lankan vierailullaan 2500 vuotta sitten.

Kuivaa kalaa. Paluumatkalla Kurikadduwanille Minnakin pääsi veneen katolle.

Tuollaisia rysiä oli pitkin rantaa. Kokeminen näytti tapahtuvan kahlaamalla.

Matkalla Kaytsiin nähtiin paljon haukkoja ja korppeja pellonlaidassa. Tilanne vaikutti oudolta, joten jätin Minnan ja mopon tienvarteen ja lähdin katsomaan lähempää.

Korppien keskeltä löysin pussillisen kananpaloja. Joku oli heittänyt teurasjätteet tiensivuun.

Haukat eivät uskaltautuneet maahan, vaan tyytyivät napsimaan korppien levittelemiä paloja. Seurasin hienoa syöksynäytelmää hetken, jonka jälkeen jatkettiin matkaa.

Kaytsilta piti siirtyä seuraavalle saarelle tällä lautalla. Aikaa lähtöön oli yli tunti, joten lähdettiin vilkaisemaan kylää.

Minnalla oli nälkä, joten hän tilasi paikallisesta ravintolasta paistettua riisiä merenelävillä. Paikalliset katsoivat vähän pitkään katkarapuja kuorivaa Minnaa ja Minna ihmetteli miksei katkarapuja oltu kuorittu valmiiksi, työlästä tälleen jälkikäteen ja ruokakin jäähtyy...

Kylä vaikutti vanhalta ja vahvasti kristityltä.

Kalatorilla ei enää iltapäivällä ollut myyntiä, mutta haju oli jäljellä.

St.James oli ilmeisesti sukua Che Guevaralle?


Lauttamatkalla näimme Hammenhielin linnoituksen, josta armeija on tehnyt loistohotellin. Tai ainakin se on kallis.


Sataman tuntumassa oli paljon flamingoja.


Päivän päätteeksi käväisin vielä uimassa täällä Casuarinan rannalla. Miten meduusoita varotaan?

Ehdin jo säikähtää, että kello tuli tiensä päähän uimareissulla, mutta siitä vain loppui akku. Takaisin Jaffnaan päästiin iltahämärässä ja vaikka mittariin tuli muutama ylimääräinen kilometri, hotelli ei laskuttanut ylimääräistä.

Ei kommentteja: