Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

torstai 18. tammikuuta 2018

Saaren vaihto

Seuraava kohteemme oli Rasdhoo, jonne oli tarkoitus mennä sunnuntaina hitaalla veneellä. Olimme varanneet majoituksen saaren Dive Lodgesta ja sieltä tulikin viikkoa aikaisemmin sähköposti, että veneiden aikatauluja on muutettu. Aluksi tämä tietenkin hermostutti varauksien takia. Pienen tutkimisen jälkeen asia kääntyi kuitenkin positiiviseksi. Thinadhoolta Maleen menevä vene kulkisi edelleen lauantaisin ja ehtisimme lauantai-iltapäivän pikaveneeseen (40$/hlö, majapaikka hoitaa varauksen ja maksuliikenteen). Lisäksi paluulautta Maleen ei kulkisi uuden aikataulun mukaan lauantaina, vaan sunnuntaina, jolloin meillä on jatkolento Malesiaan. Meidän piti olla Malessa vielä kaksi yötä, nyt emme ole yhtään. Ainoa varauskin oli peruttavissa.

Thinadhoolla kiipesimme tietenkin veneen katolle. Fulidhoolla katolle tuli myös toinen pariskunta, jotka olivat matkalla Maafushille. He osoittautuivat suomalaisiksi Jennaksi ja Kaiksi, jotka olivat vuoden kestävällä reissulla. Matka oli alkanut Tikkurilan rautatieasemalta ja jatkunut jo mm. Venäjän, Mongolian, Kiinan ja Sri Lankan läpi tänne. Seuraava kohde on Intia.

Malediivien suurin vankila Maafushin eteläkärjessä. Täällä lusi myös Malediivien ensimmäinen demokraattisesti valittu presidentti. Nasheed voitti vuonna 2008, vuodesta 1978 hallinneen Gayoomin. Nasheed pakotettiin kuitenkin eroamaan 2012 ja nykyään presidenttinä toimii Gayoomin velipuoli Yameen. 2015 useita kansainvälisiä palkintoja ilmaston ja demokratian puolesta toimimisesta saanut Nasheed tuomittiin 13 vuodeksi vankilaan, presidenttikauden toimistaan terrorismin vastaisten lakien nojalla. Istuttuaan vuoden hän sai kansainvälisen painostuksen ansiosta luvan lähteä Englantiin sairaalahoitoon ja huhtikuussa 2016 hänelle myönnettiin siellä oleskelulupa poliittisena pakolaisena.

Ulkona kuivuu sen verran paljon sukellusvarusteita, että Princess Dhonkamanalla taidetaan olla lopettelemassa sukellusristeilyä.


On muuten Nasheedin ansiota, että muutkin, kuin ne joilla on maksaa isoja nippuja rahaa hallinnolle, saavat nykyään vastaanottaa turisteja.

Male.

Satamassa oli paikka, jossa pystyi täyttämään juomapullon, muualla ei ole näkynyt. Muovipulloista kertyy valtavasti jätettä, varsinkin, kun suurin osa paikallisista ja turisteista suosii puolen litran pulloja.

Rinkkaa kantava nainen käänsi hieman katseita kävellessämme Malen pohjoispuolelle. Paikalliset naiset eivät taida kovin raskaita juttuja kanniskella ja suurin osa turisteista vetää perässään matkalaukkuja.

Tässä kun politiikasta on tullut puhuttua, niin pitää mainita, että vaikka Suomen presidenttivaalien ennakkoäänestys ulkomailla on mahdollista 17.1.-20.1. me emme pääse äänestämään, sillä Malediiveilla ei ole Suomen lähetystöä (ei minkään EU-maan). Jos Sauli ensimmäinen suuri sellaista suunnittelee, niin minuun voi ottaa yhteyttä, saattaisin olla kiinnostunut.

Malediiveilla ei taida olla kovin mahtavia maavoimia, mutta merivoimien aluksia oli paljon Malen pohjoissatamassa.

Laituri viidelle saavuttuamme hieman huolestuttiin. Missään ei näkynyt Coral nimistä vedettä, vaikka lähtöön oli vain kymmenen minuuttia. Ystävällinen paikallinen kuitenkin kertoi, että se on myöhässä, myös hän on menossa samalla veneellä Rasdhoolle.


Ollessamme nousemassa tähän Coralliin muiden turistien kanssa, aiemminkin meitä neuvonut paikallinen vinkkasi, että tämä paatti on menossa Ukulhasille. Rasdhoolle menevä tulee myöhemmin ja on pienempi.

Resorttien veneitä oli satamassa paljon. Löytyy ihan kivasti voimaa tästäkin paatista.

Oikea Coral saapui reilun tunnin myöhässä.

Matka taittui nopeasti, mutta maisemia oli huonompi ihailla, kuin hitaassa veneessä. Tämä oli siirtymistä, ei elämys.

Meitä sähköpostitse neuvonut Imran oli satamassa vastassa ja opasti meidät lodgelle.

Huone kustansi 65$/yö aamiaisella. Ei ollut edellisen tasoa, mutta edelleen hienompi mihin ollaan totuttu. Seuraavassa päivityksessä tarinaa sukelluksilta.

1 kommentti:

Siina kirjoitti...

TEAM PEKSU 4EVA









Vaikka taitaa se Sale voittaa.