Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Ari atollin länsireunalle

Torstaina jatkettiin Feridhoolle. Imran lähti saattamaan veneelle. Satamassa kuulimme kuulutuksen, josta ymmärsimme sanan dengue. Imran kertoi, että kuulutuksessa käskettiin suojautumaan kaikin mahdollisin keinoin hyttysiltä. Saarelle on saapunut vierailijoita, joilla on todettu dengue. Malediiveilla esiintyy hyvin vähän dengueta, lähinnä turistien tuomana. Pienissä yhteisöissä tauti ei pääse juurikaan leviämään, varsinkin kun siihen suhtaudutaan melko hysteerisesti.

Läheisellä Thoddoon saarella viljellään paljon hedelmiä. Tällaisia lähinnä viljelyyn keskittyviä saaria on Malediiveilla muutamia. Kuvassa Thoddoon rahtilaiva, jota oltiin juuri purkamassa, kun veneemme lähti kohti länttä.

Taas oli kiva olla liikenteessä. Rasdhoolta sain lähes sen mitä olin tullut hakemaan. Pitänee suunnitella seuraavaksi Sudanin reissu, siellä pitäisi olla paremmat mahdollisuudet nähdä vasarahaita.

Kuramathin resortilla riittää majoituskapasiteettia. Tämä Rasdhoon vieressä oleva resortti kuuluu Universal Enterprises Limitedille yhdessä seitsemän muun resortin kanssa. Alunperin tämä yritys tai ainakin sen omistajat avasivat ensimmäisen resorttinsa Viligilin saarelle 1972, joka oli samalla Malediivien ensimmäinen resortti. Sen jälkeen moni asia on muuttunut. Nuo rohkeat yrittäjät ovat nykyään Malediivien rikkaimpia miehiä, viligilin resortti on suljettu ja saari on osa Malen kaupunkia.

Ensimmäinen pysähdypaikka oli Ukulhas.

Satamassa oli tällaisia häkkejä. Kalankasvatusta, pyydystämistä vai jotain muuta?

Ukulhas on turistien suosiossa ja ihan syystä. Ranta oli iso ja näytti kauniilta.

Tällä pienellä päiväretkisaarella näin yhden naisen, ilmeisesti tykkäsi rauhasta. Mahtavan näköinen paikka tämäkin.

Vastaan tullut valtion lautta, ei hajuakaan minne oli menossa. Ei löytynyt minun aikatauluista.

Velidhu resortti.

Nemo Bodufolhudhoon satamassa.

Uponnut purjevene lähellä Mathiveria.

Mathiveri näytti kivalta saarelta ja meitä viehätti erityisesti aivan saaren vieressä ollut pitkä hiekkasärkkä, jonne olisi todennäköisesti helppo uida. Tämän totesi myös saarelta kyytiin tullut mies, joka oli matkalla takaisin töihin. Mies työskenteli resortissa lähellä Himadhoota. Työ maistui, sillä palkka on hyvä. Mies on ohjelmatiimissä, joten hänellä on lupa puhua vieraille. Myöskään parranajosta ei olla yhtä tarkkoja, kuin edellisessä paikassa, jossa parta oli pakko ajaa joka päivä. Miehen unelmissa on avata oma majatalo. Juteltiin koko loppumatka Feridhoolle veneen katolla, jossa ei juuri muita ollut. Matkalla näimme yhden konkkaan menneen resortin. Sekin on siis mahdollista. Paikassa ei näkynyt yhtään veden päälle rakennettua mökkiä, ehkä tämä oli syy. Kerrottuani, että pidän lämpimästä mies kehotti tulemaan maaliskuussa. Silloin täällä on 40 astetta lämmintä ja meri niin tyyni, että siitä näkee oman peilikuvansa.

Feridhoolla hypättiin veeneestä rantaan ja lähdettiin kävelemään kohti Asaa viewiä, josta oltiin varattu huone yhdeksäksi yöksi. Paikan koordinaatit löytyivät helposti nopealla 4g yhteydellä Google mapsista. Päästyämme majapaikan portille, huomattiin, että se oli lukossa.

Hieman koputeltuamme portin tuli avaamaan ujonoloinen poika, joka otti meidät vastaan ja näytti huoneemme. (38€/yö sis. aamiaiset)

Käytyämme suihkussa tavattiin Mod, jonka poika oli hälyttänyt paikalle. Mod pahoitteli, ettei hän ollut satamassa vastassa. Kävi ilmi, että he olivat yrittäneet tavoitella meitä sähköpostitse, mutta jostain syystä viestit eivät olleet tulleet perille. Minä en ollut hoksannut olla yhteydessä majapaikkaan, ajattelin, että Agodan kautta tehty varaus on aivan riittävä. Niin kuin se tavallaan olikin. Meitä tosin oltiin oltu vastassa Malen lentokentällä kyltin kanssa, sillä he ajattelivat, että saavumme Maleen 16-17, minkä olin kirjoittanut varaukseen. Joten hieman lisävaivaa oltiin tuotettu, kovin omatoimisiin matkaajiin ei oltu totuttu.

Kokemusta majatalon pyörittämisestä ei muutenkaan ollut vielä valtavasti. Majatalo oli avattu vasta pari kuukautta sitten. Resorteista Modilla on kokemusta lähes 20 vuoden ajalta. Asaa view on tällä hetkellä saaren suurin majatalo 7 huoneella. Vanhin majatalo on avattu 2 vuotta sitten, seuraava 1,5 vuotta sitten ja kolmas yhtä aikaa Asaa Viewin kanssa. Tällä hetkellä majataloja on rakenteilla 5 lisää.

Majatalo on kylän laidalla viidakon vieressä ja olemme ainoat vieraat. Rauhallista siis. Lisää saaresta seuraavassa päivityksessä.

Ei kommentteja: