Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

lauantai 6. tammikuuta 2018

Al Corniche

7 kilometriä pitkä kävelykatu alkaa hotellimme läheltä ja jatkuu pilvenpiirtäjä-alueelle asti.

Ilmaisia kännyköiden latauspisteitä löytyy tasaisin välimatkoin. Jokaisesta tolpasta roikkuu nippu miniusb ja iphonen latauspiuhoja.

Kadut pidetään siistinä ja puutarhat ojennuksessa lukuisten vierastyöläisten voimin.

Vuoden 2006 Asian Gamesin maskotti Orry hiirulaisineen töröttää edelleen kävelykadulla. Saa nähdä uusitaanko nämä 2022 jalkapallokisoja varten.

Terveiset!

Vesiputous Dohan tapaan. Onkohan tuo likavettä vai laskeeko tänne muka joki.

Melkoisia pirttejä, ei kovinkaan suurta yhteneväisyyttä, mutta kaikki erittäin komeita ja lisää rakennetaan.


Olimme toivoneet, että tuo "ufo" yhden pilvenpiirtäjän yläosassa olisi näköalakahvia tms. Mutta rakennus osoittautui tämän kaiken mahdollistajan pääkonttoriksi. Öljy ja kaasu tuottavat yli puolet Qatarin bkt:sta ja tällä valtionyhtiöllä on monopoli.

Suomessa on arvosteltu urheilupomojen palkkoja ja määrää, kun monet urheilijat joutuvat kituuttamaan hyvin pienillä tuloilla ja junioritoimintaan ei riitä rahaa. Qatarin olympiakomitean yhteydessä ymmärrän, että tarvitaan isot toimistotilat bisneskeskukseen, missä suunnitella maan tulevaa urheilumenestystä.City Centre ostoskeskus.

Josta löytyi kaikkea. Tässä mm. tonnikalaa Omanista, lohta Norjasta ja paikallisesti pyydettyä barrakudaa.

Erilaisia taateleita. Maistettiin noita missä on kiven tilalle vaihdettu manteli ja päällystetty suklaalla. Raati piti, mutta mieto suklaa ei päässyt tarpeeksi oikeuksiinsa.

Perinteisempiä makeisia löytyi tietenkin myös. "Tää ois ollu paratiisi pidemmän reissun lopulla"

Selkeesti kansainvälistä aluetta.

Täältä jatkettiin pohjoisrannan diplomaattitielle. Marokon ja Pakistanin Lähetystöjen välissä oli tyhjä tontti, jossa käytiin katselemassa merinäkymiä. Tästä ei pakistanin lähetystön vartija pitänyt, vaan kävi ystävällisesti kertomassa, että kuvaaminen on kielletty (en kuvannut) ja alkakaahan laputtaa. Myöhemmin huomattiin kyltistä, että kuvaamisen lisäksi alueella patikointi on kiellettyä. Meitä ei kuitenkaan häiritty enempää.

Somalialla oli yllättävän iso lähetystö ja Egyptin lähetystö näytti hylätyltä, mitä se toki onkin nykyisen poliittisen tilanteen vuoksi. Qatar ei ole kovin suosittu muiden arabien keskuudessa. Kriisi on monimutkainen, mutta yksinkertaistetusti se johtuu valtataistelusta. Pieni mutta erittäin rikas Qatar veljeilee Iranin kanssa ja muutenkin sooloilee poliittisesti, mikä on hermostuttanut erityisesti saudit. Arabikevään aikaan Qatar tuki esimerkiksi muslimiveljeskuntaa ja Al Jazeeran uutisoinnista ei pidetty.

Hilton, Four Seasons, Curve ja Mövenpick nätissä rivissä. En ole kovinkaan kiihkeä automies, mutta pää kääntyi, kun Four Seasonsin pihalta lähti McLaren liikenteeseen.

Päästyämme takaisin kävelytielle kävimme museossa/uuden asuinalueen mainostilassa (Musherib), jossa varoiteltiin liian nopeasta ja vääränlaisesta kehityksestä ja muistutettiin juurien tärkeydestä.

Doha on kieltämättä muuttunut erittäin nopeasti. Tässä Doha vuonna 1952. Tuolloin Qatar oli brittien miehittämä/suojeluksessa oleva köyhä niemi, jossa harjoitettiin helmenkalastusta. Öljyn löytäminen muutti kaiken. Maa itsenäistyi vuonna 1971.

Tuollaisella Dhonilla (vene) olisi päässyt takaisin Souqin puolelle (20r/5€/hlö), mutta päätettiin kävellä.

Melko helmi patsas.

Pilvenpiirtäjät yövalaistuksessa

Dhonit muuttuivat illalla discoveneiksi.

En nyt muista mitä tämä oli, vaikka Souqin jokaisessa ravintolassa on englanninkieliset ruokalistat. Hyvää silti. Minulla on kikherneiden, mausteiden, riisin ja makaronin lisäksi maksaa. 20r (5€) vegenä ja 30r (7€) maksalla.

2 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Hulppeita on rakennukset mutten tiijä, pidänkö niistä.
Latauslaitteet. Tärkeitä ovat mutta teknisesti, onko ne jotain pikajutskia, mun känny ainakin tykkää olla piuhan pääsä tuntitolkulla ennekuin taas toimii.

Tuukka kirjoitti...

Ei ollut mun kännykkään sopivaa päätä, joten en testannut. Onhan niitä pikalatureitakin tai voihan tuossa ladata vähän lisää virtaa vajaaseen akkuun. Uskoisin että se sunkin känny lähtee päälle, kun vartin on ollut laturissa, vaikka ois tyhjäks päässy :)