Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Rasdhoo

Rasdhoo oli nimenomaan sukelluskohde, joten emme odottaneet siltä paljoa muuta. 500mX500m saarella on 27 majataloa ja yli 1000 paikallista. Saari on erityisesti nuorten skandien suosiossa ja tänne tehdään matkoja koulujenkin toimesta isoina ryhminä.

Majapaikkamme oli Rasdhoo dive lodge. Hieman halvemmalla olisi saanut huoneen muualta, mutta ero ei ollut kovin suuri. Otimme huoneen paikasta, jonka kanssa sukellan. Olin lukenut arvosteluista, että kilpailu on kovaa ja vieraisiin saatetaan suhtautua mustasukkaisesti. Majatalot haluavat, että heidän vieraansa myös tekevät aktiviteettinsa heidän kanssaan. En tiedä pitääkö tämä paikkaansa. Tuolla yläkerrassa on ravintola, jossa syötiin buffetaamiaiset, eli munakasta, leipää, tortillan tapaista, tonnikalahöystöä ja tietenkin kahvia. Muuten käytiin muualla, sillä majatalon ravintola oli kalliimpi, kuin saaren kaksi paikallista ravintolaa.

Testasimme molemmat ja Cafe Olésta pidimme enemmän, joten se muodostui kantapaikaksemme. Mielenkiintoista, että melko tiukassa muslimimaassa pyöritetään länsimaisia musiikkivideoita, joissa naisilla on hädin tuskin bikinit päällä. Ruoat kustansivat 2,5€-5€. Tonnikalapihvi oli erinomaista, ikävä kyllä kalaa ei löytynyt joka päivä.

Matkalla rannalle. Magnum 2€.


Bikiniranta ei ollut Thinadhoon veroinen, mutta menetteli.

Varsinkin, kun täällä sai ripustettua riippumatot. Sääskiä oli aluksi melko paljon, mutta käytiin ostamassa hyttyskierukat ja sen jälkeen elämä oli taas helppoa.

Myös majatalossa vähän joka nurkalla savusi kierukka.

Snorklailunäkymät saaren edustalla eivät olleet yhtä hienot, kuin Thinadhoolla.

Kaloja näkyi vähemmän, mutta kivaa snorklailu oli täälläkin.


Pallokaloja


Seepramoreena. Kuulemma harvinainen näissä vesissä.

Kotilot diggasivat lahonneesta kookospalmusta.

Skanditytöt-paikalliset käsipallo-ottelu, en tiedä kummat voitti. Matsi päättyi pian saavuttuamme paikalle. Kumpikaan ei riemuinnut voittoa. Kentän takana on Bikiniranta ja kuvassa vasemmalla näkyy saaren pääaggregaatti, jolla tuotetaan suurin osa saaren sähköstä. Ääni kuului selvästi rannalle. Tämänpä takia lähes kaikki turistit, me mukaan luettuna pötköttelivät mahdollisimman kaukana mölystä rannan toisella reunalla.

Madivarun hiekkasärkkä olikin suosittu retkikohde, joka suositteluista huolimatta jätettiin väliin. Majapaikkamme kautta järjestetty parin tunnin vierailu olisi kustantanut 30$/hlö. Kuva otettu sukelluksien tauolla.

Saaren ulkoilmaelokuvateatteri. En tiedä näyttävätkö muuta kuin jalkapalloa.

Nasheed on edelleen hyvin suosittu niiden malediiviläisten keskuudessa, joiden taskut eivät pullota rahasta.

Ressikin löytyi, kun oikein etsi.


Matkamuistomyymälöistä olisi voinut ostaa vaikka hain purukaluston. Hinnat olivat melko korkeat, joten mitään ei ostettu.

Ruman salonki.


Kaikennäköistä aktiviteettia olisi löytynyt. Vesihiihtoa harkitsin, mutten lopulta käynyt kysymässä edes hintaa. Snorklauksessa, pötköttelyssä ja sukeltelussa oli riittävästi aktiviteettia 5 päivälle.


2 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

Oikein rentouttavan näköistä.
Onkos ne sääsket siellä "vain" ininä- ja kutiavat paukamat -haitta vai levittääkö ne vakavampaakin? Tarkistatteko jonnekin mennessänne, tarkoittavatko nimenne mahdollisesti jotakin ikävää tai hassua?

Tuukka kirjoitti...

On täällä hyvin pieni denguevaara, pienempi kuin yleensä tropiikissa. Lähinnä hyttyset ovat ärsyttäviä. Ei tule tarkastettua :D ehkä pitäis.