Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

tiistai 2. tammikuuta 2018

Norjaan

Ruskaretki innosti lähimatkailuun, joten lokakuun lopulla lähdettiin pitkälle viikonlopulle Norjaan.

Komea rekka Levi Chaletsin pihalla. Valittiin tämä Pikku-Mikon hotelli ensimmäiseksi yöksi hinnan (79€) ja sijainnin takia. Nyt offseasonilla Levillä ei sinänsä ole mitään, mutta tämä oli juuri sopivan etäisyyden päässä, että jaksoi töiden jälkeen ajaa perille.

Huone saatiin ylimmästä kerroksesta. Näkymät olisivat olleet varmasti mahtavat ranskalaiselta parvekkeelta, mikäli ei olisi satanut lunta niin ettei oikein eteensä nähnyt. Aamiainen ei ollut kummoinen. Eivät varmaankaan halua panostaa täysillä, kun vieraita on niin vähän. Meidän lisäksemme aamiaisella oli vain muutamia työkomennusmiehiä.

Iso porotokka ylittää tietä jossain päin käsivartta. Olin hieman yllättynyt, kuinka vähän ihmisiä täällä asuu. Enontekiön kunta kattaa koko käsivarren ja sen asukasluku on n.1900. Kun ottaa huomioon, että Hetassa, joka ei varsinaisesti edes ole käsivarressa, asuu puolet kunnan väestöstä, niin tämähän on lähes ihmisvapaata erämaata.

Ensimmäiset vuoret. Oli jännä fiilis nähdä jotain näin erilaista, kun ei ollut lentänyt mihinkään.

Lisää poroja

Aika lättänä tämä meidän maa...

Ensimmäinen kohteemme näkyy jo.

Ei muutaku kipuamaan. Korkeutta Saanalla on 1029 metriä, lähtöpiste on n.500 metrissä.

Komeita näkymiä matkan varrelta.

Huipulla. Kelpasi hetken ihailla maisemia. Alas kivuttuamme lähdimme kaupan kautta kohti Tromssaa. Kaupan seinällä oli Norjan hätänumero, nopeimmin avun saa sieltä. Suurin osa kaupan asiakkaistakin oli norjalaisia, tulevat shoppailemaan halpaan Suomeen. Norjan rajan ylitettyämme maisemat muuttuivat dramaattisesti. Kauaa ei kuitenkaan ehditty ihailla upeita vuoria, kun tuli jo pimeä.

Tromssaan saapumisesta tuli painajainen. Navigaattori ohjasi sillalle, joka oli kiinni ja kiertoreitilläkin tien tukki työmaa. Olisi pitänyt olla perinteinen kartta mukana... Lopulta kuitenkin pääsimme tunnelin kautta keskustaan. Hotellin parkkipaikka oli täynnä, joten tökkäsimme automme parkkihalliin pariksi yöksi. Hintaa tälle tuli muutama kymppi.

2 kommenttia:

Siina kirjoitti...

Hmmmhmmhm tuosta avun saamisesta Norjan puolelta olen nyt saanut kuulla vähän eriäkin tietoa.

Tuukka kirjoitti...

No joo eihän Suomi ilman diilejä voi ulkoistaa hätäpalvelujaan, en sitten tiedä onko sellaisia. Luulisin, että ainakin norjalaisten kannattaa soittaa tuohon numeroon :)