Tunnisteet

Thaimaa (93) Indonesia (82) Filippiinit (58) Suomi (45) Snorklaus (43) Malesia (40) Kiina (39) Sukellus (36) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Sumatra (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) Turkki (13) Amazon (10) Italia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) F1 (9) Kolumbia (9) Oman (9) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Jaava (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Nusa Tenggara (6) Qatar (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Saudi Arabia (5) Sikkim (5) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Uusi reissu

Nyt kun sain Onnibussissa kirjoteltua rästit pois, on aika puhua tulevasta. Itseasiassa reissu on jo lähtenyt käyntiin.

Viime talvena Minna oli vähän pettynyt snorklausvesiin (mitäs aloitti harrastuksen Indonesiassa). Kalpitiyan sukelluspaikassa töissä ollut portugalilainen tyttö arveli, ettei Sri Lankan lähialueilla ole enää mahdollisuuksia maailmanluokan rannasta snorklailuun, kuin korkeintaan Malediiveilla. Ilmaston lämpeneminen tuhoaa koralleja.

Ensireaktioni Minnan mennään sitten Malediiveille kommenttiin oli pieni naurahdus. Sehän on yksi maailman kalleimmista kohteista. Halvimmat resortit maksavat monta sataa ja useissa saa pulittaa yhdestä yöstä yli tonnin. Tutkin kuitenkin asiaa kotiin päästyämme ja huomasin, että Malediivien hallinto on sallinut majatalojen perustamisen asutuille saarille 2008 ja niitä on alettu avata tällä vuosikymmenellä. Ennen turistit saattoivat majoittua ainoastaan paikallisvapailla resorttisaarilla.

Muutamia saaria lukuunottamatta majatalojen määrä on edelleen hillitty, joten Malediivit on paikka johon kannattaa mennä juuri nyt. Uusia majataloja rakennetaan koko ajan lisää. Hintataso ei missään nimessä ole esimerkiksi Thaimaan tasoa, vaan majataloyöstäkin saa pulittaa halvimmillaan n.50€.

Koska asutuilla saarilla lomailu on vielä varsin uusi asia, tietoa ei ole mitenkään valtavasti tarjolla. Lonely Planet Maldivesin avasin ja suljin, täysin hyödytön opus tähän kohteeseen. Ei kunnollisia karttoja, ei juurikaan tietoa kulkuyhteyksiä, ei juuri mitään yksityiskohtaisempaa infoa, kuin muutamasta saaresta. Tämä ei tietenkään ole täysin huono asia, mitä nyt meni 15€ hukkaan.

Näillä näkymin tutustumme kolmeen saareen, kolmen viikon aikana.


Keskimmäinen kohteemme on melko tiiviisti asutettu ja paljon turisteja majoittava Rasdhoo. Snorklailumahdollisuuksien pitäisi olla hyvät, mutta tämä on ennen kaikkea sukelluskohde, jossa toivottavasti näen vasarahaita.
Kaksi muuta kohdetta ovat Vaavun Thinadhoo ja Arin Feridhoo. Näiden pitäisi olla vehreitä muutaman vierastalon saaria, joilla on erinomaiset snorklailumahdollisuudet.


Joudumme viettämään myös muutaman yön Malessa, lauttoja odottaen.

Reissu alkaa kuitenkin Qatarista. Tämäkin idea juontaa juurensa viime reissusta. Muscattiin palattuamme, tuli fiilis, että Omanin pääkaupungissa olisi viihtynyt useammankin päivän. Nyt olemme Dohassa 4 päivää.

Reissu päättyy helmikuussa Myanmariin ja Thaimaahan. Mietittiin ensin nostalgiareissua Ko Phanganin Full Moon partyihin. Päätettiin kuitenkin ottaa jatkolento Kuala Lumpurista Yangoniin, jossa järjestetään juuri tuon täydenkuun aikaan Kyaik Khauk Pagoda Festivaalit. Parempi vaihtoehto tällaisille jo yli kolmikymppisille...

Yangonista matka jatkuu Etelä-Myanmariin, jonne ei saanut viime Myanmarin reissulla reilut seitsemän vuotta sitten mennä. Nyt sieltä pääsee jopa maitse Thaimaahan, niin se maailma muuttuu. Reissu päättyy muutamaan yöhön Bangkokissa.

Perinteinen tämä kasa lähtee mukaan.

Ennakko-ostoksista sen verran, että varauksia ollaan tehty paljon, Malediiveilla on vähän majoitusta ja kovin turistikausi. Lisäksi olen lukenut, että saattavat vaatia nähdä varauksen immigrationissa. Virallisesti 30 päivän leimaan pitäisi riittää resortti varaus tai henkilökohtainen rahanippu joka on arvoltaan ainakin 100$ + 50$ jokaista Malediiveilla vietettävää päivää kohden. Lisäksi pitää olla jatkolento pois Malediiveilta.

Lentoliput löysin melko edullisesti. Helsinki-Doha-Male-Colombo-Kuala Lumpur, Bangkok-Doha-Helsinki rumballe tuli hintaa 857€/hlö joulukuussa ostettuna. Lentoyhtiöinä Qatar AW, China Southern AL ja Sri Lankan AL.

Kuala Lumpur-Yangon taittuu Air Asialla 39€/hlö matkalaukkuineen.
Myanmarin e-visa kustansi 50$/hlö

Pohjolan matkavakuutus minulta jo löytyy, mutta sukelluslisä olisi maksanut yli satasen kolmeksi viikoksi, joten palasin DAN:in asiakkaaksi 86€ vuosimaksulla. Sukellusturvallisuuteen liittyen, ostin myös Suunto Zoop Novo sukellutietokoneen. Ei tarvi enää vuokrailla tai pahimmassa tapauksessa luottaa sukellusparin kelloon.

Loppuun vielä ilmoitus. Liityin Vapaataival nimellä instagrammiin, tulkaahan seurailemaan. Pääpaino on edelleen blogissa, mutta instagramin puolelle voi tulla ennakkoon joitain kuvia tai ehkä jälkeenpäin, mistäpä sitä vielä tietää.

Ei kommentteja: