Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

maanantai 10. helmikuuta 2020

Romblon

Romblonissa majoituttiin Dra hotelliin.

Ihan ok 19€ huone merinäköalalla. Ilmastointi ja lämmin suihku. Sängyn alta sai vedettyä esiin lisävuoteen.

Kuva kerrosta ylempää katolta, huoneesta oli suurin piirtein sama näkymä.

Matkamuisto/patsasmyymälä. Ostin tuollaisen marmorisen kilpikonnan. Kaupunkikierroksella todettiin, ettemme tällä reissulla ole nähneet vielä missään kaupungissa yhtä paljon turisteja, kuin täällä. Ei tämä toki mikään turistirysä ole, mutta viitteitä sellaiseen suuntaan menosta on. Täältä löytyy jo muutama turistiravintolakin. Myös paikallistuneiden länkkäreiden yhteisö löytyy. En sinänsä ihmettele. Kiva kaupunki ja ympärillä paljon nähtävää.

Halo-Halo, eli paikallinen jäätelöannos. Paljon hedelmiä, vähän jätskiä ja vielä enemmän kondensoidulla maidolla maustettua jäätä. Oikein maittava herkku (1,3€).

Jätskin jälkeen oli hyvä aika kiivetä kukkulan päällä olevalle Fuerza San Andresille.


Linnoituksen on rakennuttanut Fray Agustin De San Pedro. Braganzassa Portugalissa 1599 syntynyt valloittaja pappi. Mies saapui Manilaan 1623 ja sai ensi töikseen siirron Mindanaolle, jossa hän soti paikallista sulttaania vastaan ensin voitokkaasti nykyisen Cagayan de Oron seudulla, mutta hävisi myöhemmin jatkaessaan valloitusretkeään syvemmälle etelään. Kristittyjen ja muslimien raja on edelleen suurin piirtein samoilla seuduilla. Liekkö tämä pappi antanut sysäyksen ongelmiin, joista Mindanaolla kärsitään edelleen? Sotaonnen käännyttyä hän palasi Manilaan keskittyen vähemmän veriseen käännytystyöhön. 1647 Hän sai siirron tänne ja rakensi linnoituksen ja tietenkin kirkon. "El Padre Capitan" kuoli täällä 1660 ja hänet haudattiin itse rakennuttamaansa kirkkoon.

Linnoituksen päältä oli upeat näkymät pohjoiseen. Vauva innostui jyrkistä portaista ja vetäisi kunnon porrastreenin.

Sizzling sisig tarjoiltiin kuumalla lautasella (2,5€).

Oikein viihdyttävän Super Bowlin jälkeen lähdettiin rannalle.

Alueen kuuluisin ranta on Bon Bon beach. Vesi oli vierailumme aikaan sen verran korkealla, ettemme päässeet kävelemään saareen saakka.

Mutta kyllä nytkin hiekkasärkkää riitti. Oli maanantai, joten saimme paikan lähes täysin itsellemme. Yhden koiran ulkoiluttajan näimme, yhden länkkärin ja kun olimme lähdössä poikalauma tuli rannan alkupäähän. En viitsinyt käydä snorklaamassa, sillä olin saanut vauvalta flunssan, samasta syystä jätin sukellukset väliin. Ehkä huono karma oli siirtynyt tapaamiltamme suomalaisilta, he olivat tulleet Filippiineille nimenomaan sukeltamaan ja olleet flunssassa koko alkureissun.

Yhden miehen moottorivene.

Me jatkoimme seuraavana aamuna Magdiwangiin Sibuyan saarelle. Ainut laiva lähti kuudelta, joten herätys oli epämiellyttävän aikaisin, jopa vauvan mielestä.

Sibuyania sanotaan Aasian Galapagokseksi, sillä saari ei ole koskaan ollut osa muuta Filippiinien saaristoa. Varsinkin kasvikunta on erityistä. Turisteille ja varsinkin vuorikiipeilijöille ykkösjuttu on kuitenkin Guitin-Guiting vuori, joka kohoaa 2058 metrin korkeuteen.

Rannassa mopokuskit olivat valmiita viemään meidät suoraan Sanctuary garden resorttiin, jonne valtaosa harvoista ulkomaalaisista majoittuu. Olin itsekkin vähän katsonut paikkaa (ainoa jolla oli nettisivut), mutta se oli kaukana kylästä ja täten vähän kuplassa. Me kun emme oikein voi liikkua vuokratulla mopolla ympäriinsä, kuten lähes kaikki muut länkkärit tekevät näillä saarilla. Google mapsista löytämäni Baguambayan beach house vaikutti olevan täydellisessä paikassa vain vähän saaren pääkylän ulkopuolella.


Ranta oli kaunis ja kolmen sängyn perhehuoneella oli hintaa vain 15 euroa. Iäkäs omistaja ilahtui kuullessaan, että olemme Suomesta. Hän muistaa vieläkin Armi Kuuselan, joka valittiin ensimmäisenä maailman kauneimmaksi, hänen ollessaan parikymppinen nuorukainen.

3 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

UM:n matkustustiedotteessa näyttää olevan suositus välttää kaikkea matkustamista ainakin osiin Mindanaosta. Pitkäaikaisia on ongelmat.Ihanan pitkät ja rauhalliset hiekkarannat.

Tuukka kirjoitti...

Niin ovat. Siellä käydään tällä hetkellä sissisotaa, jota on käyty keskeytyksettä jo yli puoli vuosisataa.

Siina kirjoitti...

Enpä muistanu että Armi oli eka universumimissi, tärkeitä infoja tässäkin tekstissä.