lauantai 13. maaliskuuta 2021

Rannalle

 Reissu alkaa lähestyä loppua, joten vuorilta päätin lähteä merenrantaan, kun olin nähnyt mitä halusin. Jos olisi ollut enemmän aikaa, niin pidempäänkin olisi viihtynyt. 

Vähän harkitsin Sansibaria ja Kendwan kuuluisia full moon parteja, jonne oli tulossa DJ New Yorkista. Suomi kytköksenkin takia. Tapahtuman kotisivuilla kerrotaan tapahtuman synnystä seuraavasti: "The idea for FULL MOON party came from Finland: At the time of the FULL MOON of August friends gathered in a remote wild forest to enjoy nature and good company, and of course, the magic of the FULL MOON." Haetaanko tällä venetsialaisia? 

Majoitus näytti kuitenkin olevan lähes täynnä ja hintalaatusuhde huono. En ole koskaan rakastanut massaturistirysiä, joten päätin skipata ajatuksen Sansibarille paluusta. Valitsin sen sijaan Bagamoyon. Ranta löytyy sieltäkin ja varaussivustojen perusteella hintalaatusuhde kunnossa. Lisäksi se on Tansanian vanhin kaupunki ja historia on sen myötä runsas.

Ensin piti mennä Dariin tällä bussilla. 
Aurinkoenergiaa
Iringaan olin päätynyt osaksi senkin takia, että täältä Dariin kulkeva reitti on maisemiltaan upea ja kulkee jopa kansallispuiston läpi. Pääsymaksua ei pidä maksaa, toisin kuin Serengetissä. Moottoritiestä on tietenkin haittaa eläimille. Tälle kansallispuisto osuudelle onkin rakennettu paljon hidastetöyssyjä ja eläimiin törmäämisestä on säädetty kovat sakot.
Kansallispuistossa näkyi valtavasti kirahveja, impaloita ja seeproja. Lisäksi näkyi muutama pahkasika ja muita antilooppeja. Petoja en sentään bussin ikkunasta hoksannut.

Patsaita Morogorossa
Tällä kertaa ostin pysähdykseltä lounaaksi hedelmiä. Jotenkin tuo kurkku ei kuulu joukkoon.
Dariin jäin yöksi, sillä muuten saapuminen Bagamoyoon olisi mennyt turhan myöhäiseen. Aamulla matka jatkui paikallisbusseilla. Yksi vaihto ja perillä olin reilussa tunnissa. Tällä kertaa sai ihailla merimaisemia. Bongoyon ja Mbudyan rannat näyttivät hienoilta. Ainakin kaukaa katsottuna upeita paratiisisaaria.

Ensimmäiseksi lähdin kyselemään huonetta Bagamoyo Country clubilta. Huikean potenttiaalin omaava resortti rannalla, mutta arvostelut olivat muuten vähän huonoja. Paikka on päässyt rempalleen. Kuulostaa budjettireissaajalle sopivalta kohteelta. Ja sitä se olikin. Huone maksoi aamiaisella vain hitusen yli 20. Bratin oppaassa mainittu hinta oli tuplat. Otin ensin huoneen tuolta alhaalta, sillä se oli lähempänä merta. 

Paikan taitaa omistaa italialainen pariskunta, jotka kävivät joka päivä neuvotteluja paikallisten kanssa ja vaikuttivat hieman stressaantuneilta. Olin ainoa valkonaama koko viikon aikana. Muutaman paikallisen pariskunnan näin yöpymässä. Henkilökuntaa ja omistajia oli kuitenkin aina enemmän, kuin yöpyjiä. Sen enempää en omissa oloissaan viihtyville italialaisoletetuille puhunut, mutta nainen kävi vinkkaamassa, että riippumatolle voisi löytyä hyvä paikka tuolta ylhäältä. Laitimmaista huonetta ei käytetä. Kävin katsomassa ja päätin, että vaihdan tänne heti toisena aamuna. Ehkä torakoitakin olisi vähemmän, olin ensimmäisenä iltana tappanut kolme.

Huone oli hyvä ja yhtään torakkaa en enää nähnyt.
Näkymä riippumatosta oli upea. Päätin ottaa aamu-uinnin rutiiniksi.

Riippumatosta oli mukava seurata rantaa ja merta.

Dhoweja
Kalastajia
Muita veneitä
Ranta resortin kohdalla. Tästä oli vain reilu kilometri kaupunkiin. Siitä seuraavalla kerralla.

Ei kommentteja: