Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

maanantai 8. maaliskuuta 2021

Iringa

 

Dodomassa ollessani presidentti myönsi ensimmäistä kertaa lähes vuoteen, että maassa on ongelmia koronan johdosta. Mihinkään sen suurempiin toimiin ei kuitenkaan ryhdytä. Syökää yrttejä ja vitamiineja, peskää käsiä ja jos joku haluaa käyttää maskia, niin se on ihan ok, suosikaa kotimaisia. Chama Cha Mapinduzin päämajan edustalla oli maskeja myytävänä, muun puoluemateriaalin seassa. Ostinkin yhden muistoksi. 

Chama Cha Mapinduzi perustettiin 1977 Sansibarin ja Tanganyikan pääpuolueiden yhdistyttyä ja tämä erittäin vahva liitto onkin hallinnut Tansaniaa noista päivistä lähtien yhtäjaksoisesti. Voidaan oikeastaan sanoa, että puolue on hallinnut Tansaniaa koko itsenäisyyden ajan, sillä sen perustaneet puolueet olivat vallassa ennen liittoa. Tällä hetkellä puolueella on 287 paikkaa 393:sta Tansanian parlamentissa.

Magufuli, Tansanian presidentti. Tämä kuva on tullut erittäin tutuksi.
Matkalla Dodomasta Iringaan satoi välillä hyvinkin rankasti vettä. Tein virheen ja hyppäsin paikallisbussiin, sillä pikavuoroa olisi joutunut odottamaan puoltoista tuntia. Pikavuoro meni ohi noin puolessa välissä kuuden tunnin matkaa. Maisemat olivat taas hienot, joten mikäpä niitä oli katsellessa. 

Vähän harmitti Simban ja Al Ahlin matsin missaaminen. Tuota mestareiden liigan lohkovaiheen kohtaamista on hehkutettu paljon ja jokainen kuppila kaikkialla maassa oli varmasti täynnä hyvää tunnelmaa. FIFA rajoitti stadionkapasiteetin puoleen, eli kolmeenkymmeneen tuhanteen ihmiseen. Vähän harkitsin itsekin, että olisin hankkinut lipun, mutten halunnut vielä lähteä rannikolle. 

Ostin ensin yhden ikkunasta maistiaiseksi ja seuraavalla pysähdyksellä pari lisää. Tosi hyviä kaloja.
Paikallisbussi. Saavuin Iringaan juuri kun peli päättyi. Simba oli voittanut 1-0 ja kannattajat hurrasivat. Afrikan menestynein seura oli kaadettu. Vielä seuraavana aamunakin töötit lauloivat ja Simba huudot kaikuivat.
Huoneen otin Kalenga West Park & Tours Motellista noin 15 eurolla. Näkymä ikkunasta oli komea. Kaupunki oli muutenkin miellyttävä. Mitä nyt vähän viileä. Yöllä lämpötila laski jopa alle kahteenkymmeneen asteeseen.
Saksalaisten reilu vuosisata sitten rakentama kartano toimii nykyään museona.
Iringan pääheimo on Hehe. Kolonialismin aikana ja sitä ennen heimo tunnettiin sotataidoistaan. Päälikkö Mkwaka on edelleen legenda, joka pisti saksalaisille kampoihin. Mutta hänestä erikseen seuraavalla kerralla.
Iringan turistikatu oli hyvin hiljainen. Muutamat myymälät olivat auki ja safarillekkin olisi päässyt. On sadekausi, joten Ruahan kansallispuistoa en kauaa harkinnut. Näin kaupungissa yhteensä alle kymmenen valkonaamaa muutaman päivän aikana mitä täällä olin.
Tällä paikalla saksalaiset järjestivät hirttäjäisiä. Viereiset talot oli hylätty, ei ilmeisesti se houkuttelevin tonttipaikka.
Kirkkojen ja moskeijoiden lisäksi myös hindujen pyhäkköjä on joka kaupungissa. 

Ei kommentteja: