Tunnisteet

Indonesia (110) Thaimaa (98) Filippiinit (58) Malesia (47) Snorklaus (46) Suomi (45) Sukellus (44) Kiina (39) Tansania (36) Egypti (33) Intia (31) Ecuador (30) Sumatra (28) Ghana (27) Nicaragua (25) Sulawesi (25) Vietnam (25) Kambodža (22) Myanmar (22) Nusa Tenggara (21) Peru (21) Bolivia (20) Galapagos (20) Laos (20) Sri Lanka (20) Maluku (19) Etiopia (18) Tulivuori (18) Savanni (17) Benin (15) Iran (15) Malediivit (14) Viidakko (14) Dominikaaninen (13) F1 (13) Turkki (13) Australia (12) Borneo (12) Amazon (10) Italia (10) Saudi Arabia (10) Taiwan (10) Argentiina (9) Brasilia (9) Kolumbia (9) Oman (9) Jaava (8) Meksiko (8) USA (8) Belize (7) Togo (7) El Salvador (6) Malta (6) Qatar (6) Sarawak (6) kalimantan (6) Guatemala (5) Japani (5) Ranska (5) Sikkim (5) Bali (4) Costa Rica (4) Dinosaurus (4) Hollanti (4) Honduras (4) Norja (4) Panama (4) Paraguay (4) Venäjä (4) Bahrain (2) Englanti (2) Ruotsi (2) Sveitsi (2) Latvia (1) Saksa (1) Singapore (1) Vatikaani (1)

sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Kuala Lumpur

Päätin hoitaa viisumihomman alta pois hyvissä ajoin. Muuten voin ottaa rennosti ja luottaa siihen, että asiat järjestyy, mutta kun on kyse byrokratiasta en halua jättää mitään viime tippaan. Lähdin siis lauantaina Kuala Tahanista Kuala Lumpuriin. Paikallisbussissa oli muitakin turisteja ja ennenkuin bussi lähti, matkatoimiston äijä tuli houkuttelemaan hänen mukaansa, minibussilla suoraan KL:iin. Hinta oli ensin 40r ja sitten 30r, nuori matkalaukkupariskunta otti tarjouksen vastaan. Mies pyysi pariskuntaa odottamaan ja lähti ilmeisesti soittamaan, tässä vaiheessa myös pari saksalaista innostui minibussista. Bussikuski painoi kuitenkin yllättäen kaasua (bussin lähtöaika) ja nelikko katseli ympärilleen hölmistyneenä, takaikkunasta näkynyt äijä vain hymyili, vaikka asiakkaat jäi saamatta. Bussilla matka maksoi 7r+17r, Jerantutissa vaihto suht uuteen pitkänmatkan bussiin.

Kuala Lumpurin Chinatownista, joka on turistikeskittymä, olen yrittänyt etsiä matkaopasta Filippiineille, mutten ole löytänyt ainuttakaan käytettyjen kirjojen kauppaa tai ylipäätään kirjakauppaa turisteille. Southeast Asia oppaan Filippiinit osuus on huono, eikä Wikitravelistakaan tahdo löytyä tietoa. Huomenna käyn viemässä Kiinan viisumihakemuksen sisään ja samalla käyn ehkä tarkistamassa maailman suurimman Borderssin kirjakaupan Golden Trianglessa, sieltä luulisi löytyvän. Huomenna on tarkoitus myös suunnata takaisin Kuala Tahaniin, sillä siellä viidakossa ei tullut yövyttyä ja luovuttaminen ei tunnu hyvältä. Pelkästä itsepäisyydestä ei ole kyse sillä haluan todella viettää yön viidakossa ja tuolla siihen on hyvät mahdollisuudet. Tällä kertaa menen kylläkin sitä suositumpaa reittiä pitkin. Torstaina tai perjantaina takaisin tänne ja sitten matka jatkuu Singaporeen, josta on lento Cebuun la-su välisenä yönä.

3 kommenttia:

mutteri kirjoitti...

No kukapa ei haluaisi yöpyä viidakossa. Kunto vaan ei välttämättä kestäis sinne pääsyä!

Anonyymi kirjoitti...

Niin, että majassako siellä viidakossa yövytään vai puun oksanhaarassa? Jalka taitaa olla jo kunnossa? -voi kunpa voisin olla mukana! -Ritva

Tuukka kirjoitti...

Semmosessa tarkkailumajassa joka on rakennettu joen lähelle tai muuten paikkaan jossa on hyvä mahdollisuus nähdä eläimiä. Jalka ei muuta kuin vääntynyt silloin aikaisemmin, joten se tuli parissa päivässä kuntoon. On siinä nyt vähän hiertymää muttei liian pahasti.